obraczus87 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Ale Wam się trafiło z Nią. ;) To ide napisać do tej Pani. Quote
Gremlin Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Wizyta(cja) u weta ;) w sumie to w pewnym momencie mieliśmy ochotę się ewakuować. Dwa zwierzaki weszły i... żaden nie wyszedł :crazyeye: Drapanie się po uszach - jednak jakiś grzybek. Przeczyszczone, przepłukane i zakropione. Przy okazji - szczepienie na zakaźne. Aha, przez tydzień przytyła ponad pół kilograma :cool3: Quote
3 x Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 obraczus87 napisał(a):Ale Wam się trafiło z Nią. ;) To ide napisać do tej Pani. dzisiaj rano też spiewała ;) ma szczęście świewa Gremlinowi do ucha a nie mi ;) co niezmienia faktu że i tak ją słyszę Zorka śpiewa w sumei nie wiem po co chyba, żeby nas obudzić dla samego obudzenia bo po wyjściu na spacer nie załatwia się od razu tylko po krótkim spacerze więc nei śpiewa żeby iśc na spacer widac taki jej urok z tym śpiewaniem w sumie mogliśmy gorzej trafić - mogła puszczać bąki jak Twoja Negra ;) Gremlin napisał(a):Wizyta(cja) u weta ;) w sumie to w pewnym momencie mieliśmy ochotę się ewakuować. Dwa zwierzaki weszły i... żaden nie wyszedł :crazyeye: Drapanie się po uszach - jednak jakiś grzybek. Przeczyszczone, przepłukane i zakropione. Przy okazji - szczepienie na zakaźne. Aha, przez tydzień przytyła ponad pół kilograma :cool3: i wydane 102 zł ;) no i niestety ma tą mega wielka chorobę lokomocyjną podobno z wiekiem sie zmniejsza zobaczymy ;) teraz jeszcze szczepienia, ciachnięcie i będziemy szukac domu :) Quote
3 x Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 a brodata Zorka znalazła sponsorka na sterylkę tzn na trochę sterylki ale zawsze coś ;) Zorka potworka dostała wczoraj od ingi.mm - 100 zł - dziękujemy :Rose: w imieniu brodatego potworka, którego nikt nie szuka ;) Quote
suślik Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Fajne masz stworzenie. Na chorobę lokomocyjną nie poradze bo u mnie to zwierzę w 100% lokomocyjne nie ważne czy lokomocja nasza czy cudza skoro stoi i derzawi otwarte tzn, że trzeba wsiadać i jechać. Quote
3 x Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 [quote name='suślik']Fajne masz stworzenie. Na chorobę lokomocyjną nie poradze bo u mnie to zwierzę w 100% lokomocyjne nie ważne czy lokomocja nasza czy cudza skoro stoi i derzawi otwarte tzn, że trzeba wsiadać i jechać.[/QUOTE] podobno choroba lokomocyjan z wiekiem się zmniejsza cóż mam nadzieję, ze u nas tego nie doczeka ;) (nie tyle mi się nikończąca chroba lokomocyjna marzy co dom dla Zroki potworki :)) Quote
3 x Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 dzisiaj Zorka potworka była szczepina dalej miała też robiony rentgen i usg - bo Zorka jak sie okazało jest szczenna koszt : 85 zł Quote
obraczus87 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 O kurde...... Gosia, a dzwoniłaś do Boliłapki?? Wiem, że Dr w Boliłapce sterylizuje suki bezdomne z dużą zniżką. Quote
3 x Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 obraczus87 napisał(a):O kurde...... Gosia, a dzwoniłaś do Boliłapki?? Wiem, że Dr w Boliłapce sterylizuje suki bezdomne z dużą zniżką. a nie chcesz szczeniaczka? ;) jutro mamy się umawiać gdzieśtam gdzie nas jedna dogomanka zaanonsuje i tez ma byc z dużą zniżką więc jutro będę wiedziec konkrety Quote
obraczus87 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 3 x napisał(a):a nie chcesz szczeniaczka? ;) jutro mamy się umawiać gdzieśtam gdzie nas jedna dogomanka zaanonsuje i tez ma byc z dużą zniżką więc jutro będę wiedziec konkrety Nie no, marzy mi się szczeniak ;( Quote
3 x Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 obraczus87 napisał(a):Nie no, marzy mi się szczeniak ;( o widzisz jednego dostaniesz Ty, jednego mysza - uważam że jej się należy ;) jeszcze kilku chętnych znajdziemy i stery;lka aborcyjna z głowy ;) Quote
obraczus87 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 3 x napisał(a):o widzisz jednego dostaniesz Ty, jednego mysza - uważam że jej się należy ;) jeszcze kilku chętnych znajdziemy i stery;lka aborcyjna z głowy ;) Wspaniały pomysł ;) myślę, że Zorkę też komuś bez problemu oddasz :P Quote
3 x Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 obraczus87 napisał(a):Wspaniały pomysł ;) myślę, że Zorkę też komuś bez problemu oddasz :P co do tego to mam wątpliwości kto zechce kobietę z broda ? ;) Quote
3 x Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Zorka ma sterylkę jutro o 17 cena - nie wiem bo to Gremlin umawiał ale z tego co się zorientowałam to 200 zł i tutaj ogromne podziękowania dla ludwy, która bardzo bardzo pomogła w organizacji sterylizacji ale czego w sumie się nie robi, żeby tylko nie dostać szczeniaka po suce z broda ;) ludwa - dziękujemy w imieniu Zorki potworki :Rose: :Rose: :Rose: Quote
3 x Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 (edited) Zorka potwora już po sterylce miała 8 szceniaków (olaboga) pojechali z Gremlinem wczoraj na 17, odbieraliśmy ją dopiero dzisiaj zadzwonili do nas po 21, że zostanie w klinice na noc bo jest blada i została podłaczona do kroplówki ze zabieg sę udał i wszystko ok, ale na noc zostaje a teraz mamy mętlik w 3 min po tym jak przywiezliśmy Zorkę potworkę dostaliśmy tel od Pana który twierdzi że to jego pies zaraz wam napisze wszystko po kolei i prosżę oświećcie mnie co dalej robić poki co staneło na tym, że Zorka zostaje u nas bo we wtorek ma kontrolę i za 10 dni zdjęcie szwów jakoś nie przeszło mi pzrze gardło, żeby już od razu dzisiaj jechac i sprawdzać czy to na pewno ich pies mamy się zdzwonić pod koniec tyg podobno córka szła do szkoły w markach strudze i zobaczyła ogłoszenie mieli suczkę włóczęgę co im uciekała i jakiś czas temu znów uciekła bo ktoś jej zdjął obrożę a pan nie miał jej jak przytrzymac i jak córka 2* (o ile dobrze zrozumiałam) wyjezdzała autem to sunia uciekła ale zawsze wracała pan mówil ze mogła być szczenna bo miala cieczkę jakiś czas temu i może mieć szczeniaki jak już wiemy nie będzie miała na szczęście, o czym pana poinformowałam stwierdził, że dobrze bo pewnie mialiby problem żeby oddać wszystkie szczeniaki ech :( wg pana jego pies sięgał do połowy uda (moim zdaniem Zorka jest mniejsza) wg pana ma 2,5 - 3 lata (wg wetów 1 - 1,5 roku) no i dziwne było jak mówiłam panu o znaczeniach na łapach co jak wół widac na zdjęciu a Pan tak jakby nie wiedział, czy jego pies mial te skarpetki czy nie pan mówił, ze mogła miec problemy z uszami i miec na nich strupy bo potrafiła sobie rozwalić fakt miala problemy w uszami ale miała grzyba jakiegoś a nie rany od zadrapańczy coś staneło na tym, ze ma się zastanowić czy jeśli się okaże że Zorka jest ich, czy na pewno chce zeby pies do nich wrócił bo skoro ma znów uciekac to bez sensu ze względu na to , ze jest swieżo po sterylce powiedzialam, ze najlepiej jakby do czasu zdjęcia szów została u nas żeby u jednego weta zkończyć wizyty posterylkowe nie wiem jak z nimi rozmawiac jeśli okaże się ze to faktycznie właściciele Zorki to chciłabym żeby wróciła do swojego domu ale mam mętlik w głowie nie chcę jej oddawac gdzieś gdzie nie ma odpowiednich warunków chociażby bezpieczeństaw teraz trafiła na nas innym razem trafi na tira ale z drugiej strony to w końcu jej dom i zabiedzona w nim nie była powiedzcie mi jak z nimi rozmawiac na co zwracac uwage pan był bardzo zdenerwowany tzn odniosłam wrażenie że się boi że im nie oddam psa więc zapewniłam go kilka razy że nie było moim zamiarem abieranie komuś psa a jedynie zaopiekowanie się nim generalnie pan zdaje sobie sprawę, ze nie umieją zabezpieczyć terenu żeby nie uciekala ale dzieci nalegają najchętniej bym nawet nie sprawdzała czy Zorka jest ich i szczerze powiem, ze liczę ze to nie jest ich pies (jakies 50% rzeczy moim zdaniem się nie zgadza, ale z drugiej strony ja bym swojego psa poznala na zdjęciu wiec zakladam, ze i inni swoje psy poznają) ratujcie ;(;( Zorka w kubraczu: Edited February 4, 2012 by 3 x Quote
Ewa Marta Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ja bym przede wszystkim przetestowała "przywiązanie" Pana do suni informując, jaki rachunek ma do zapłacenia za nią. To będzie pierwszy test, czy jest dla niego ważna. To zrobiłabym zanim mu się pokaże sunię. Poza tym poprosiłabym, żeby udokumentował, że to jego sunia, pokazał jakieś zdjęcie, książeczkę zdrowia itp. To też wskazuje na stosunek człowieka do psa. Jeśłi nie ma ani jednego zdjecia i szczepień wbitych w książeczkę, to kiepsko byłoby, gdyby do nich miala wracać. Pod żadnym pozorem nie umawiaj się z nim w domu, żeby nie znał adresu i w razie gdybyś zdecydowała się na spotkanie, nie jedź sama. Możesz umówić sie z facetem bez dzieci i jemu wyjaśnić, że nie ma warunków do trzymania psa, a dzieciom może powiedzieć ze to nie jest ich suczka. Nie zazdroszczę Ci tej sytuacji, bo z jednej strony chciałoby się sunie oddać ludziom, z drugiej, jeśłi ma ganiac samopas, to średni pomysł.... Quote
obraczus87 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ewa - ma rację... Gosia współczuję Ci tej sytuacji.... ja np znam mojego Tobiego na pamięć.. każda plamka, inny kolor sierści itd... Quote
Ewa Marta Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Zadziwia mnie jeszcze jedno... Gdybym miała podejrzenia, że to moja sunia, to błagałabym, żebyś pozwoliła mi na nią zerknąć, chciałabym upewnić się czy wszystko u niej w porządku. Gość jak widać woli zostawić ją u Ciebie i odebrać po zdjęciu szwów. Tak nie postępuje człowiek, który kocha swojego psa:-( Quote
3 x Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 (edited) ja to byłam w szoku, że ktoś wogole zadzwonił w 3 tyg po ogłaszaniu ferie w w-wie skończyły się tydzień temu i skoro ogłoszenie zobaczyła córka która szła do szkoły to zakladam, ze do szkoły chodziła od poniedziałku a tel dopiero w sobotę? czyżby Pan się tyle namyślał czy zadzwonić ? zastanawia mnie jeszcze jedno, skoro tam są dzieci to zakładam, ze dzieci bawią się z psem otóż Zorka nic a nic nie umie się bawić nie napraszała się o głaski, nie wie co to piłeczka itd ech mętlik mam zobaczymy czy pan wogole zadzwoni pod koniec tyg (jak się pewnie domyślacie mam nadzieję, że nie ;)) pozwoliłam Gremlinowi "nakrzyczeć" na Pana bo to do Gremlina będzie dzwonił klaruje mi się powoli lista pytań: 1. zdjecia psa 2. czy ma książeczkę 3. gdzie śpi (wiem, że o to powinnam zapytać od razu ale zdanie "czy śpi w domu czy w budzie" nie przeszło mi przez gardło ) 4. pokrycie kosztów opieki wet. (na tę chwilę may już prawie 500 zł - coś drogie te tymczasy ;) a w koszty nie wliczamy jedznia, tylko wet) tylko zastanawiam się jeszcze tak, nie każdy pies ma książeczkę i nie świadczy to o złej opiece nad psem brak zdjęć też nie ech mam nadzieję, ze nie zadzwonią nie dlatego że się przywiązałam do tej brodatej mordy ale nie chcę jej oddawac do miejsca gdzie wydaje mi się, ze nie jest to super miejsce bo co to za tłumaczenie, ze dzieci nalegają ? a jak dzieci się znudzą to znów przypadkiem ucieknie? wogole z tą ucieczką to też dziwne co prawda my jej luzem nie puszczamy ale nie jest to pies który nam ucieka ze względu na chorobę lokomocyjną nie za bardzo chce wsiadac do auta w drodze powrotnej i zdarzało jej się że łapą sciagneła obroze i co ? nie w głowie jej były ucieczki tylko kuli się i na płask do ziemi żeby Grem nie mógł jej podnieść a jakby uciekała to by było obroża z szyi i w długą ;) ona wogóle jakąs super aktywna nie jest na poczatku chciała startować do kaczek nad kanałkiem ale to było tylko nastawienie się a nie dziki pęd za kaczkami ech sama nie wiem :( będę sie skupiac na tym, zeby nie zadzwonili a jeśli już to żeby okazało się, ze to nie ich pies ;) co do samem Zorki potworki biedna jest strasznie mamy trójłapka strasznie spuchła jej łapa gdzie miala wenflon usunięty :( wczoraj miała spuchnięte do nadgarstka, rano do łokcia (podono juz w nocy do łokcia ale jakaś nieprzytomna byłam jak ja wynosiliśmy na specer po 1 i nie zauważyłam ;)) i leży takie to to z dwa razy większa łapką rano byliśmy u wet dostała zastrzyki na zmniejszenie obrzęku i przykazanie robienia okładów z altacetu i jutro znów kontrola chyba ze jej spuchnie bardziej to jeszcze w nocy pojedziemy na szczescie pije normalnie teraz w końcu trochę zjadła bo wczesniej nie chciala :( kuśtyka biedactwo z rzadka na tych trzech łapinkach :( rana posterylkowa goi się ładnie bo dzisiaj jej sciagneliśmy kubraczek bo myslalam, ze może kubraczek jej uciska na łapę laktacji nie ma ludwa - wiem, ze nas podglądasz ;) jakby Ci doliczyli nasze wizyty do faktury to daj znać - oddamy pieniązki bo dzisiaj nic od nas nie chcieli idę zrobić zdjęcie łapinki i zbliżenie na łapinkę: jest dwa razy większa od drugiej normalnej chociaz dzisiaj tez został jej z drugiej wyjęty wenfon Edited February 5, 2012 by 3 x Quote
ludwa Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Nie sądzę żeby doliczyli;) ale jakby co, to się upomnę:) Quote
3 x Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 ludwa napisał(a):Nie sądzę żeby doliczyli;) ale jakby co, to się upomnę:) upominaj sie upominaj, to następnym razem dostaniesz szczeniaczka ;) Quote
Ewa Marta Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Ja bym nie pytała w razie czego, czy śpi w domu, czy w budzie, tylko gdzie śpi, czy ma swoje miejsce. Bo pytanie czy w domu, czy w budzie od razu sugeruje, jaką odpowiedź chcesz usłyszeć:-) A książeczka? Wydaje mi się, że każde szczepienie powinno być w książeczkę wpisane, a jeśli nie, to niech pokaże świadectwo szczepienia. Biedna jest z tą łapką to pewnie zapalenie żyły od wenflonu:-( A nie można jej tego moczyć w czymś, żeby opuchlizna zeszła? Na przykład w Rivanolu? Wetka nic nie doradzała? Quote
3 x Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Ewa Marta napisał(a): Biedna jest z tą łapką to pewnie zapalenie żyły od wenflonu:-( A nie można jej tego moczyć w czymś, żeby opuchlizna zeszła? Na przykład w Rivanolu? Wetka nic nie doradzała? mamy jej robic okłady z altacetu 2 x dziennie po 5 min dzisiaj juz miała raz robione pozniej zrobimy jeszcze raz lapka juz nie puchnie ale tez jakoś rewelacyjnie nie schodzi ta opuchlizna :( moze po nocy ciut zejdzie po tych okladach ? ona jest srednio ruchliwa a teraz to wogole tylko leżakuje sobie na tym swoim reczniczku ale ogon jej chodzi to chyba dobrze? tylko ze jej oon prawie cały czas chodzi ;) Quote
Recommended Posts