3 x Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 (edited) w sobotę 14.01.2012 rozwieszając w Markach k. W-wy ogłoszenia zaginionego Amigo znaleźliśmy sunie. Aktualizacja: czerwiec 2012 Zorka teraz jest Zuzą ma swoich ludzi i dwóch adoratorów w Białymstoku ! marzec 2012 ogłaszamy i szukamy domu ! 2012-02-03 Zorka miała sterylke, w środku było 8 szczeniaków :( Roboczo dostała na imię: Zorka Jak dla nas jest w typie wyżła niemieckiego szorstkowłosego. Finanse: Wydatki: - 41 zł - przegląd u weta plus tabl na odrobaczenie - 102 zł - pierwsze szczepienie i coś na uszy bo jakies dziadostwo się zalęgło - 85 zł - drugie szczepienie, rentgen, usg (Zorka jest szczenna) - 200 zł - sterylizacja - 30 zł - kubrak posterylkowy - 8,60 zł - Altacet na spuchniętą łapkę - 82 zł - Galastop na zatrzymanie laktacji - 62 zł - kolejna dawka szczepienia - 32 zł - czipowanie - 45,8 zł - Fiprex 3 pipety (z wysyłka) - 80 zl - wizyta (ucho, brzuch, oko) - 46 zł - leki - 40 zł - wizyta wet. - 150 zl - wymaz z ucha, wizyta wet - 63 zł - wet (ucho) Wpłaty na Zorkę potworkę: - 100 zł - inga.mm Jak nie znajdzie się właściciel będziemy chcieli ją zaszczepić i ciachnąć. I wypchnąć do nowego domu. Edited June 10, 2012 by 3 x Quote
3 x Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 (edited) Na przeglądzie u weta wszystko ok, w miarę jeszcze zadbana czyli nie błąkała się długo dlatego łudzimy się ze ktoś może jej będzie szukał czipa oczywiście nie miała dostała tabl na odrobaczenie w domu zakropiliśmy ją advantixem pchły ewidentnie jej dokuczały bo drapała się co chwilę dzisiaj drapie się juz zdecydowanie mniej Wybitnie domowa * smycz zna * schody zna * windy nie zna ale nie panikuje * na łóżko się nie pcha * nie jest nachalna * jak się człowiek kręci po kuchni z rana to siada i czeka na żarcie (bo biedna nie wie że u nas najpierw jemy my potem zwierzaki) * auto zna z tym że nie jest bagażnikowa a siedzeniowa i troch się wierci * załatwia się tylko i wyłącznie na dworze, wpadki w domu nie było * umie szczekac o czym dowiedzieliśmy się po prawie 8 godz jak u nas była * komend żadnych nie zna (reaguje jedynie na "chodź") (kiedyś chyba zała "siad") * za kąpielą nie przepada ale nie kłapie zębami * innych psów na spacerze nie zaczepia * ma niewiele ponad rok ale nie umie się bawić dzisiaj została sama na poł godz w mieszkaniu jak wychodziliśmy zaczeła drapać w drzwi i popiskiwać na szczeście na tyle cicho że nawet jakby miała piszczeć kilka godzin sąsiedzi nas nie zlinczują po krótkim czasie przestaje w mieszkaniu wszystko na swoim miejscu buty niezjedzone koc na łóżku nietknięty Edited January 15, 2012 by 3 x Quote
mysza 1 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Miła :) taka i umiała sobie wyprosić zabranie, cwaniak ;) Gosia, widzisz, że zgarnianie z ulicy to nic trudnego i dziwnego :evil_lol: Jestem z Ciebie dumna :p Quote
3 x Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='obraczus87']Piękna!!!:)[/QUOTE] chcesz? :razz: w sumie tych właścicieli to nie musimy szukac ;) [quote name='mysza 1']Miła :) taka i umiała sobie wyprosić zabranie, cwaniak ;) Gosia, widzisz, że zgarnianie z ulicy to nic trudnego i dziwnego :evil_lol: Jestem z Ciebie dumna :p[/QUOTE] to Gremlin ją zgarnął ;) przeciez CI tłumaczyłam, ze ja sama nie mogę mieć psa Quote
3 x Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 kolejna obserwacja z porannego spaceru: Zorka ma coś z berneńczyka nie lubi jak jej się ludzkie stado rozdziela ;) i zaczyna reagowac na swoje imię :multi::multi::multi: Quote
Gremlin Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='3 x'] to Gremlin ją zgarnął ;) przeciez CI tłumaczyłam, ze ja sama nie mogę mieć psa[/QUOTE] Teraz to Gremlin... ja bym powiedzieł, że to Zorka Ciebie przygarnęła... Łazi takie coś po ulicy, ogłoszenia rozwiesza, to trza się tą bidą zaopiekować :D Quote
3 x Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='Gremlin']Teraz to Gremlin... ja bym powiedzieł, że to Zorka Ciebie przygarnęła... Łazi takie coś po ulicy, ogłoszenia rozwiesza, to trza się tą bidą zaopiekować :D[/QUOTE] to ja dzisiaj do marek nie jadę albo jadę ale Ty rozwieszasz ogłoszenia o Zorce ;) Quote
3 x Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 zrobiłam paskudzie poki co ogłoszeni na: http://zaginionepsy.pl/obiekt,14366,Znaleziony,Marki,NN.html musze porobić jeszcze gdzies indziej ale kiedy ?? Quote
mysza 1 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Podrzucę chociaż, bo nic mądrego mi nie przychodzi do głowy. Quote
3 x Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 mysza 1 napisał(a):Podrzucę chociaż, bo nic mądrego mi nie przychodzi do głowy. dzięki :) dzisiaj paskuda się rozbudziła jak Grem kładł sie spac o 3 w nocy i zaczęła szczekac wrrr myśłalam że ją ukatrupię na dokładke jak wychodziłyśmy na specer to w połowie drogi na półpietrze spał bezdomny to sie wredna wzieła zjeżyła i dawaj szczekac dobrze ze miałyśmy w alternatywie windę ;) chce ktos ? Quote
obraczus87 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Poprosiłam jedną Ciocię o ogłoszenia dla Niuni. Quote
3 x Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 obraczus87 napisał(a):Poprosiłam jedną Ciocię o ogłoszenia dla Niuni. dzięki Ci dobra kobieto :) Quote
3 x Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Zorka potworka boi się podniesionej ręki dzisiaj nad nią sięgałam po gremlinową koszule co wisiała na szafie sie biedna tylko skuliła i uciekła :( gremoin tez jakoś coś nad nią ręką machną i reakcja taka sama ogon pod siebie i ucieczka Quote
3 x Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 beka napisał(a):Przyszłam oblukac Twojego pokurcza pokurcz ale w górnej granicy wagowej ;) dziękujemy za odwiedziny :) Quote
Gremlin Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Trochę ogłoszeń w Markach jest porozwieszanych. (większość ogłoszeń Amigo wisi, kilka przy okazji zostało dowieszonych). Psina wykazuje instynkt myśliwski:chainsaw: Latające mewy - gotowość do ataku Kot za płotem - podobnie Wczoraj ruszyła za kotem, nie jak "pospolite burki" z jazgotem, ale jak myśliwy, w absolutnej ciszy :D Quote
3 x Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Gremlin napisał(a): Wczoraj ruszyła za kotem, nie jak "pospolite burki" z jazgotem, ale jak myśliwy, w absolutnej ciszy :D i jak taz zrobi z kocicą rezyentką u moich rodziców w weekend to :mad::mad::mad: (albo smalec ;)) Quote
scarabae Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 I mufka na zimę ;) Jak tam się miewa pokurcz? Apropo takich zapędów myśliwskich, to mój pies goni z podwórka wszystkie koty, które tylko zdecydują się tam postawić swoje łapy...natomiast w domu przykładnie schodzi 2 sierściadłom z drogi ;) Quote
3 x Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 scarabae napisał(a): Jak tam się miewa pokurcz? nie wiem Gremlin się nie odzywa a ja jestem jakieś 180 km dalej może go zagryzła skoro na kota polowała to moze i na Gremlina tez przypolowała ;) Quote
3 x Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Zorka była na wycieczce ma niestety mega wielką chorobę lokomocyjna :( 250 km = 4 x paw na drogę powrotną dostała Cerenię w zastrzyku i już było bez dodatkowych ozdób w aucie Zorka nie lubi wsiadac do auta - musimy tutaj nad nią popracować podczas weekendu nie zjadła dwóch parówkopodobnych Miśków, chociaż z jednym się średnio polubiła tzn ona mu się nie spodobała kotem wykazuje zainteresowanie ale nie atakuje (tzn konfrontacja odbyła się pod pełną kontrolą) ale na podwórzu jak kot idzie to chce go gonić w domu jest podekscytowana kotem i nadpobudliwa ale nie wykazywała agresji zgrabnie przechodzi pod krzesłami i skacze po kanapie zeby tylko zobaczyć co też to futrzaste co siedzi u pana na rękach ;) nie została przerobina na smalec chociaż miałam ochotę po tym jak 3 x nasikała w tym samym miejscu na dywan a tak ją chwaliłam rodzicom, że taka grzeczna, że nie wskakuje na łóżko, że nie załatwia się w domu ech a tam taka klapa ;) ma ktoś jakiś pomysł na chorobę lokomocyjną u psów? Quote
obraczus87 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Dostalam zapytanie z ogloszenia: czy sunia miala na sobie czerwoną obrożę i kaganiec... Ale przypuszczam, że nie. Quote
Gremlin Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 obraczus87 napisał(a):Dostalam zapytanie z ogloszenia: czy sunia miala na sobie czerwoną obrożę i kaganiec... Ale przypuszczam, że nie. Nie, nic nie miała - goła i wesoła ;) Z chorobą lokomocyjną poradzilismy sobie zastrzykiem cerenii, obyło sie bez ptacwa, ale i tak pół bagażnika prawie pływało (tak zaślinione) Quote
3 x Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 tak przeglądam net i wychodzi mi że nikt Zorki potworki nie szuka szkoda to naprawdę fajny pies tylko, żeby jeszcze nie "śpiewała" w nocy ;) Quote
Recommended Posts