jusstyna85 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [CENTER][SIZE=6]MYSZKA ma zaledwie ok 4 kg i niestety ok 8-10 lat.[/SIZE] [SIZE=6]Jest jednak bardzo aktywna,uwielbia spacery.[/SIZE] [SIZE=6]Doskonale ułożona-zachowuje czystość,nie niszczy,nie szczeka...uwielbia ludzi...[/SIZE] [SIZE=6]SAME SUPERLATYWY....[/SIZE] [SIZE=6]Niestety sunia ma chore serduszko,musi przyjmować leki.To koszt ok 40 zł mies.[/SIZE] [SIZE=6]NIE DA SOBIE RADY W SFORZE PSÓW...[/SIZE] [SIZE=7][COLOR=darkorange]Pilnie potrzebny DT[/COLOR][/SIZE] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images40.fotosik.pl/1298/25dd0d87440992e4med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images40.fotosik.pl/1298/376178da26331fd7med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images38.fotosik.pl/1297/39e628468796f2d9med.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] Quote
Syla Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 (edited) Bardzo dziękuję, Justyna, za wątek Myszki.To kochana i chora sunia, która zasługuje na to, co najlepsze, jak i wszystkie bezdomnie psiunki.Na tyle, na ile mogę, postaram się pomóc.Na razie dam ją do DZ i na nasze miasto.Jak nie znajdzie domku, to potem pomyślimy.Czy ma wątek na FB? Tam, całkiem nic nie umiem, ale udostępniam.FB to duża siła i chyba warto ją tam też dać.Nie ukrywam, że ja, stara baba, po prostu, się zakochałam.Porozsyłam już jutro, bo idę nyny. Edited January 14, 2012 by Syla Quote
Syla Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Czy macie może jeszcze jakieś inne zdjęcia Myszki? Choćby takie na dworze, na trawie, przy człowieku. Quote
jusstyna85 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='Poker']Jaka to choroba serduszka?[/QUOTE] Niewydolność....:( Quote
inga.mm Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Znajdźcie dom dla Birmy, proszę, to chętnie wezmę Myszkę na dożywocie. Uwielbiam takie mikrusy Quote
Agucha Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Jestem u Myszki. Jest cudna! :) Dałoby radę wkleić opinię weta co do tego serduszka? Quote
Syla Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Wiedziałam, że się Wam spodoba, bo mnie, więcej niż bardzo.Justyna zapukaj do fochu.Robi allegro i śliczne banerki.Tu masz wątek.Korzystałam nieraz.[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210920-Banerki-allegro-zrobię[/URL]-! Quote
Isiak Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Ja się w niej zakochałam od pierwszego wejrzenia. Nie ma dnia, żebym o niej nie myślała. Już kilka bojów w domu o nią stoczyłam - bez powodzenia :( Quote
Isiak Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 A czy w schronisku ona ma regularnie podawane leki? Ktoś tego pilnuje? Quote
danusiadanusia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 witajcie:):) ona jest urocza, zapisuję i będę zaglądać do panienki :):): Quote
beta ata Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Malusieństwo takie w schronisku jest? O, niedobrze. Quote
jusstyna85 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 [quote name='Agucha']Jestem u Myszki. Jest cudna! :) Dałoby radę wkleić opinię weta co do tego serduszka?[/QUOTE] Wątpie,ale najlepiej zapytać u źródła,czyli Justyne_wolontariat [quote name='Isiak']A czy w schronisku ona ma regularnie podawane leki? Ktoś tego pilnuje?[/QUOTE] Myśle,że w miarę możliwości tak.Jest ponad 300 psów,pracownicy mają co robić. Quote
Isiak Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='jusstyna85']Myśle,że w miarę możliwości tak.Jest ponad 300 psów,pracownicy mają co robić.[/QUOTE] Właśnie dlatego się martwię. W schronie to nie to co w domu. :( Koniecznie do jakiegoś spokojnego, ciepłego i troskliwego domku trzeba ją wysłać. Jesoooo, że ja też nie mogę jej zabrać :( Quote
Syla Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Wysłałam Myszkę na naszemiasto Gliwice.Dałam 2 numery telefonów, od obu Justyn.Trochę zmieniłam i dopisałam. Myszka to prześliczna malutka sunia, ma ok 8 latek i waży tylko 4 kg. Toleruje koty, lubi inne psy i bardzo lubi dzieci.Nie jest wysterylizowana.Przebywa w schronisku, w Rudzie Śląskiej. Myszka ma chore serduszko i musi przyjmować leki do końca życia.Leki kosztują ok 40 zł miesięcznie. Myszka jest niezwykle miła, bardzo kontaktowa, potrafi zostać sama, nie szczeka, załatwia swoje potrzeby na zewnątrz. Suczka, pomimo wieku, lubi spacery, uwielbia się przytulać, to ogromny miziak. Spragniona pieszczot i miłosci człowieka.Szuka najlepszego domu, odwdzięczy się swoją miłością i wiernością.Pokocha całym swoim malutkim serduszkiem. Kontakt: 510 268 586 lub 602 180 396 [B]Myszka źle znosi schronisko, trafiła 5 tygodni temu i jak się okazało ma niewydolność serduszka.Zimno, mokro i malutkiej przyplątał się jeszcze silny kaszel kenelowy. To maleńka kruszynka potrzebująca choćby DT Nie daje sobie rady wśród tylu psów. [/B] [B]Teraz jeszcze muszę mieć krótki tekst do DZ, bo zdjęcie wybrałam te w koszyczku.Może by nie pisać o tym serduszku chorym.Ktoś się zakocha i jak zadzwoni a dowie się, to może nie będzie mu to przeszkadzać.Tam mam do dyspozycji tylko 140 znaków, łącznie ze spacjami, kropkami, przecinkami i numerem kontaktowym.[/B] Quote
maja602 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Witam z rana małą Myszkę. Czy ona jest na facebooku? Quote
jaguska Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Syla "[B]Może by nie pisać o tym serduszku chorym.Ktoś się zakocha i jak zadzwoni a dowie się, to może nie będzie mu to przeszkadzać." [/B]Witajcie, przepraszam że się wtrącam, podczytuję sobie po cichutku o tej kruszynie, i proszę nie ukrywajcie że sunia ma chore serduszko i wiąże się to z kosztami. Ona jest do zakochania, ale samo zakochanie to za mało, ktoś musi sobie zdawać sprawę że może się to wiązać z kosztami leków i dobrej karmy i opieki wet bo przecież chory zwierzaczek potrzebuje dobrej karmy i kontroli wet. W jej nowym domku nie może braknąć na leczenie by mogła jeszcze długo i szczęśliwie pożyć. Pozdrawiam. Quote
Syla Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) [quote name='jaguska']Syla "[B]Może by nie pisać o tym serduszku chorym.Ktoś się zakocha i jak zadzwoni a dowie się, to może nie będzie mu to przeszkadzać."[/B] Witajcie, przepraszam że się wtrącam, podczytuję sobie po cichutku o tej kruszynie, i proszę nie ukrywajcie że sunia ma chore serduszko i wiąże się to z kosztami. Ona jest do zakochania, ale samo zakochanie to za mało, ktoś musi sobie zdawać sprawę że może się to wiązać z kosztami leków i dobrej karmy i opieki wet bo przecież chory zwierzaczek potrzebuje dobrej karmy i kontroli wet. W jej nowym domku nie może braknąć na leczenie by mogła jeszcze długo i szczęśliwie pożyć. Pozdrawiam.[/QUOTE] Nie chodzi mi o żadne ukrywanie.Chodzi o to, że mam maximum 140 znaków do wykorzystania, łącznie ze spacjami, przecinkami, kropkami i numerem telefonu.W innych ogłoszeniach, bo jest miejsce, to nawet koszt leków podałam.Razem z Myszką dałam też naszą Pegi.Też nie napisałam, że Pegusia ma lekko łapkę podkurczoną, bo tekst za krótki.Jak ktoś będzie dzwonił, to Justyna_wolontariat wszystko powie.Nie mam złych intencji i nie wprowadzam ludzi w błąd.Zresztą spróbuj napisać tak krótki tekst i napisać wszystko o psach.To niemożliwe.Jeszcze tych znaków może być mniej, bo to zależy, jak linijki im wyjdą, a każda dodatkowa linijka, to dodatkowy, koszt. Majeczko, na FB jej chyba nie ma, bo jusstyna85 pewnie by nam linka dała.Na FB tylko udostępniam, nic tam nie umiem. Edited January 18, 2012 by Syla Quote
jaguska Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Ja mogę sfinansować jakieś ogłoszenia, sama nie zrobię bo niestety komputer ma jeszcze dla mnie wiele tajemnic ale mogę na ogłoszenia przelać pieniążki, tylko nie wiem ile i do kogo. Sama bym wzięła Myszkę ale czekam na odpowiedź w sprawie innego pieska, czy jeszcze szuka domku. Quote
jaguska Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Mogę dać Mysi dt prawdopodobnie z opcją ds, jeżeli jest jeszcze w schronisku. Quote
Recommended Posts