Jump to content
Dogomania

Pies w typie Husky - Misio - we wspaniałym domku w Koszalinie :)

Recommended Posts

Posted

some napisał(a):
szkoda by to bylo zmarnowac, tyle ze ja nie mam nikogo tam :( nawet nie wiem kto jest z dogo z Nowej Rudy. jutro w wolnej chwili moge przejrzec dogo w poszukiwaniu kogos

Odezwałam się wczoraj do Kingi, która zajmuje się adopcjami tej rasy, myślę, że ona mi jakoś pomoże, na razie czekam.

Posted (edited)

hekko99 napisał(a):
Witam serdecznie :)
Czekam cały czas na kontakt z Kinga w kwestii wizyty P/A :)

niestety, Kinga nie ma do Pana telefonu ani maila podaję Panu kontakt do Kingi:
[email protected] Tel : 500 144 944

edit: chyba, że Pan z Kalisza? wysłałam pw :)

Edited by sylwija
Posted

Obie dziewczyny mają na imię Kinga - Kinga z Koszalina, która miałaby przeprowadzić wizytę P/A i Kinga od adopcji psów husky... wydaje mi się, że hekko99 to ten Pan z Koszalina, a nie Rudy Śląskiej. Poczekajmy jeszcze chwilkę, może Kinga z Koszalina nie miała kiedy się umówić na P/A.

Posted

hekko99 napisał(a):
Tak z Koszalina :)

Panie Przemku, bardzo proszę o cierpliwość, otrzymałam od Kingi maila tej treści:

"Pani Polu - za Boga dzisiaj nie dam rady.
Mam od soboty na tzw. tymczasie dwie zagłodzone duze suki z chorobami skórnymi - w weekend nie zdążyłam do lecznicy dojechać, dzisiaj muszę bezwzględnie - z każdą po kolei, bo z dwiema naraz nie dam rady. Ponadto od wieczór muszę odebrać z krotkoterminowego Dt suczynkę, i ulokować ją u siebie awaryjnie do jutra. A na dodatek moje młodsze dziecko złapało grypę żołądkową, i zamiast pójść do pracy - siedzę awaryjnie w domu.
Jutro mam nadzieję - uda mi się wcisnąć, z tym, że jeszcze nie wiem, jak godzinowo (tydzień upływa nam na przewożeniu dzieciaków z zajeć na zajęcia - mieszkamy troszkę pod Koszalinem, stąd dwa samochody są w ciągłych rozjazdach).
Moze zróbmy tak: prosze napisać Panu Przemkowi, że skontaktuję się z nim telefonicznie - a ja zadzwonię, i jakoś się umówimy.
Przy okazji: czy jest coś, na co miałabym zwrócić szczególną uwagę?
pozdrawiam, kinga"

Jak tylko będzie miała odrobinę czasu na pewno się odezwie. Ja bardzo chcę, aby piesek trafił do Pana. Rozmawiając z Panem tak długo wyrobiłam sobie opinię o Panu, widzę, że bardzo Panu zależy, a poza tym, piesek byłby w 'zasięgu mojej ręki'. Chcę dla niego najlepszego z możliwych domów, tyle już się wycierpiał dlatego teraz MUSI być szczęśliwy. Potrzebuje aktywnego, kochającego człowieka - Pana :).

Posted

Również mam taką nadzieję a raczej to wiem :) a po za tym w okolicach Koszalina są piekne lasy do biegania z psiakiem a tym bardziej takim który to kocha i jest do tego stworzony :) a i człowiekowi przydaje sie ruch na świeżym powietrzu :)

Posted

hekko99 napisał(a):
Również mam taką nadzieję a raczej to wiem :) a po za tym w okolicach Koszalina są piekne lasy do biegania z psiakiem a tym bardziej takim który to kocha i jest do tego stworzony :) a i człowiekowi przydaje sie ruch na świeżym powietrzu :)

O tak :) Góra Chełmska jest nasza ;) a dla odmiany plaża, psy to kochają i my chyba też ;)

Posted

hekko99 napisał(a):
o plaży juz nie chicialem wspominac bo to coś pieknego :) i jak to dobrze ze to rzut beretem w sumie :) i to o kazdej porze roku :)

Ach, szkoda, że jest 2 w nocy ;) Jutro obowiązkowo Łazy, moja sunia się ucieszy :)
Widzę,że psiak będzie miał cudownie ;)

Posted

hekko99 napisał(a):
Pora nie ma znaczenia :) łazy mielno uniescie choc kazde z tych miejsc ma swoj urok :) i zmia i latem :)

Pora nie ma znaczenia...Hmm, to wyzwanie ;)
Urok tych miejsc jest ogromny i może zimą większy (mniej ludzi ;) ) a to swoboda psich spacerów

Posted (edited)

Nadiak napisał(a):
Pora nie ma znaczenia...Hmm, to wyzwanie ;)
Urok tych miejsc jest ogromny i może zimą większy (mniej ludzi ;) ) a to swoboda psich spacerów

swooboda psiakow jest czaderska jezeli chodzi o plaze :) zreszta co bede mowil :) bo i po co kto nie byl niech zaluje :)

Edited by hekko99
Posted

czadersko to bylo jak moja labradorka podczas pobytu tej zimy nad morzem postanowila sie wykapac :))) ahhh jaka szczesliwa byla,a ja zdebialam i wpadlam w panike ze chora, ze stawy....!
witamy na watku!!!

Posted

hekko99 napisał(a):
swooboda psiakow jest sczaderska jezeli chodzi o plaze :) zreszta co bede mowil :) bo i po co kto nie byl niech zaluje :)

Mieszkałam kilka lat w Koszalinie ;). Jak tylko jesteśmy z mężem w Koszalinie i mamy wolną chwilkę, zabieramy naszego Gucia do Unieścia lub Mielna, żeby sobie pobiegał po plaży - jest wtedy bardzo szczęśliwy :).

Posted

AniaGucio napisał(a):
Mieszkałam kilka lat w Koszalinie ;). Jak tylko jesteśmy z mężem w Koszalinie i mamy wolną chwilkę, zabieramy naszego Gucia do Unieścia lub Mielna, żeby sobie pobiegał po plaży - jest wtedy bardzo szczęśliwy :).

Pomimo,że boli gardło, katar męczy jadę nad morze, moja Mała się ucieszy ;)

A jak idą sprawy? Trzymam kciuki :)

Posted

some napisał(a):
no wlasnie czekamy na wiesci, niecierpliwie...

Wszystko zależy od Kingi, na razie ma urwanie głowy. Ale mam nadzieję, że w niedługim czasie wszystko się poukłada. Hekko99 już ni9e może się widzę doczekać!!! :). To cieszy!!

Posted

Fantastycznie, że zainteresowana osoba dołączyła do dogomanii;) Misiek będzie miał na pewno dobrze, zresztą widać, że Panu bardzo zależy. Tyle się już biedna psina wycierpiała, że teraz będzie dopiero szczęśliwy:)