inga.mm Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 żeby ktoś ja chciał przytulić, to chyba bym była skłonna uk..ść ją. Quote
ocelot Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Wątek Pako, który umiera. Chyba w większej potrzebie niż Saba http://www.dogomania.pl/threads/2250...3#post18872333 Quote
Agula99 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 No ale ktoś miał namiar na hotelik i miał się zorientować ile by to kosztowało i co>???? Quote
ocelot Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Agula99 napisał(a):No ale ktoś miał namiar na hotelik i miał się zorientować ile by to kosztowało i co>???? Agula ja już pisałam. Ja się nie mogę tego podjąć. Ja zwyczajnie nie wyrabiam z psami które mam pod opieką. I z pracą i z domem. Ja mam w tej chwili osobistego jamnika z dysplazją, syna z półpaśccem. I ze schroniskiem. Cały czas głównie koncentruje się na psach ze schroniska. Quote
Agula99 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 No ale miałaś się tylko dowiedzieć jaka cena. Quote
ocelot Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Agula99 napisał(a):No ale miałaś się tylko dowiedzieć jaka cena. Nie Agula. Ja nie mogę z rozsądku się w to zaangażować. Zawsze się konczy tak, że jak się dowiaduję o cenę to jestem za psa odpowiedzialna. Ja nie mogę być 11 psa prawnym opiekunem. Zwyczajnie nie mogę. I piszę któryś raz na wątku. jeśli jest ktoś kto się tego podejmie proszę bardzo zadzwonię. Założyłam ten wątek na prośbę Gosi, bo nie odmawiam pomocy psu. Ale kolejnego psa na siebie do hotelu nie oddam. Jesli oddam kolejnego psa do hotelu to będzie pako, bo go znam od 2009 roku i umiera w schronisku. i pewnie by życzył sobie choćby takiego domu. Quote
Marycha35 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Agula99 napisał(a):No ale miałaś się tylko dowiedzieć jaka cena. Agulo ja miałam i dowiedziałam się: 12zł dziennie, na teraz nie ma miejsca niestety. Może za miesiąc, mają powstać nowe kojce. Gosiu nie bardzo rozumiem czemu odebrałaś pytania i prośby, by dać znać co z Sabą jako napaść na Ciebie. Jesteś jedyną osoba, która z Sabę miała kontakt bezpośredni i która jako pierwsza powiedziała "trzeba temu psu pomóc". Nikt nie wymaga od Ciebie, żebyś przedkładała życie dzieci nad tę bidę, to oczywiste, ale zrozum i nas, skąd mamy wiedzieć czy zbierać kasiorrrę, a może Saba już jest zagłodzona???? Telefon do właścicieli mógłby jednak wiele wyjaśnić. Nie trzeba poświęcać ludzkich istnień, wystarczy jeden fon i 3 minuty na Dogo, by zrelacjonować rozmowę. Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 I tu podbramkowa sytuacja. Właściciele psy oddadzą chętnie, jak nie morbital. Tina o 10 miała dzisiaj być uśpiona i proszę zajrzyjcie jeszcze tu, mi ręce opadają. http://www.dogomania.pl/threads/2250...2#post18877052 Quote
Nutusia Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ale jak to? Zdrowe psy mają być uśpione?... Quote
Cantadorra Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Gosiu, zgadzam się z Marysią. Nie chodzi o zaniedbanie dziecka, ale informację, jak teraz pies się miewa. Rozumiem, że już "zdałaś" Sabę Ocelotowi przez podanie adresu i nie możemy na nic więcej liczyć? Jeśli tak, to wiemy na czym stoimy. Właściwie na niczym. Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Nutusia napisał(a):Ale jak to? Zdrowe psy mają być uśpione?... No mają. pani 90 latka z suką sobie nie radzi, a Państwo od psa zwyczajnie go nie chcą. Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Musicie mi dać trochę czasu. jak ogarnę sytuację w domu i w schronisku to będe cisnąć towarzystwo, żeby tam zajrzało. Quote
goshia30 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Oj, dziewczyny. Nie chodzi o to, ze "zdaję" sprawę do Ocelota... Po prostu jestem teraz w sytuacji, w której nie mogę poświęcić czasu Sabie, a informowałam Was kilkakrotnie,że Saba ma bardzo złe warunki w swoim domu i ze najlepiej byłoby ja zabrać. Ja jej nie wezmę. Tak więc myślałam, ze tu wpadniemy na jakiś pomysł. Ja ze swojej i kumpla strony zadeklarowałam min 70 zł ( lub 120 zł ) jak będzie DT, ale nie ma żadnego DT wolnego z tego co słyszę. Co wiecej mogę zrobić? Quote
Marycha35 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Gosiu nie zostawiać nas bez wieści o Sabie. Jeśli dasz radę zadzwoń raz na jakiś czas i powiedź nam czy jest sens szukać ratunku dla tej bidy. Nadal nie wiemy co u niej! I dzięki za deklarację, te 120zł plus to co deklarowała Ewa to już 220zł! To nie jest mało:) Quote
Cantadorra Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ale Gosia napisała jasno, wyprowadza się, ma mnóstwo zajęć i nie może zająć się Sabą. Musiałby znaleźć się ktoś, kto Sabę od nich odbierze i weźmie gdzieś, tylko gdzie? Ma już 220 zł deklaracji. To naprawdę nie mało. A z drugiej strony nie są to pełne deklaracje. Quote
ewa36 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ja podtrzymuję swoją deklatację dla Saby. Szukajmy DT, przecież można dorobić do czynszu za DT bazarkami. I żebrajmy o dalsze deklaracje, nawet po 5 - 10 zł - zbierze się. Quote
ocelot Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Pani Prezes pojedzie tam w wolnej chwili i zda rzetelną relacje ze stanu obydwu psików. Quote
ocelot Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Ja molestuję Panią prezes. ja sama wybaczcie nie daję rady czasowo. Na razie przynajmniej. Quote
ewa36 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Coś o tym wiem ! Czasem sama siebie nie mogę dogonić. Quote
goshia30 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Z Sabą nie jest dobrze i najlepszym rozwiązaniem byłoby oddać ją do jakiegoś DT. Quote
Marycha35 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 No to czekamy, innego wyjścia nie mamy, oby u Saby nie było źle... Quote
ocelot Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 zaczynm mieć wrażenie, że w Tomaszowie psom pomagam tylko ja. Trochę tego za dużo. Przestaję mieć kontrolę na własnym zyciem. Pies, pies i pies. Zaczynam dostawać świra. Quote
Recommended Posts