Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agula99 napisał(a):
No ale ktoś miał namiar na hotelik i miał się zorientować ile by to kosztowało i co>????

Agula ja już pisałam. Ja się nie mogę tego podjąć. Ja zwyczajnie nie wyrabiam z psami które mam pod opieką.
I z pracą i z domem. Ja mam w tej chwili osobistego jamnika z dysplazją, syna z półpaśccem.
I ze schroniskiem. Cały czas głównie koncentruje się na psach ze schroniska.

Posted

Agula99 napisał(a):
No ale miałaś się tylko dowiedzieć jaka cena.

Nie Agula. Ja nie mogę z rozsądku się w to zaangażować. Zawsze się konczy tak, że jak się dowiaduję o cenę to jestem za psa odpowiedzialna. Ja nie mogę być 11 psa prawnym opiekunem.
Zwyczajnie nie mogę. I piszę któryś raz na wątku. jeśli jest ktoś kto się tego podejmie proszę bardzo zadzwonię.
Założyłam ten wątek na prośbę Gosi, bo nie odmawiam pomocy psu. Ale kolejnego psa na siebie do hotelu nie oddam.

Jesli oddam kolejnego psa do hotelu to będzie pako, bo go znam od 2009 roku i umiera w schronisku.
i pewnie by życzył sobie choćby takiego domu.

Posted

Agula99 napisał(a):
No ale miałaś się tylko dowiedzieć jaka cena.

Agulo ja miałam i dowiedziałam się: 12zł dziennie, na teraz nie ma miejsca niestety. Może za miesiąc, mają powstać nowe kojce.
Gosiu nie bardzo rozumiem czemu odebrałaś pytania i prośby, by dać znać co z Sabą jako napaść na Ciebie. Jesteś jedyną osoba, która z Sabę miała kontakt bezpośredni i która jako pierwsza powiedziała "trzeba temu psu pomóc". Nikt nie wymaga od Ciebie, żebyś przedkładała życie dzieci nad tę bidę, to oczywiste, ale zrozum i nas, skąd mamy wiedzieć czy zbierać kasiorrrę, a może Saba już jest zagłodzona???? Telefon do właścicieli mógłby jednak wiele wyjaśnić. Nie trzeba poświęcać ludzkich istnień, wystarczy jeden fon i 3 minuty na Dogo, by zrelacjonować rozmowę.

Posted

Gosiu, zgadzam się z Marysią. Nie chodzi o zaniedbanie dziecka, ale informację, jak teraz pies się miewa. Rozumiem, że już "zdałaś" Sabę Ocelotowi przez podanie adresu i nie możemy na nic więcej liczyć? Jeśli tak, to wiemy na czym stoimy. Właściwie na niczym.

Posted

Nutusia napisał(a):
Ale jak to? Zdrowe psy mają być uśpione?...

No mają. pani 90 latka z suką sobie nie radzi, a Państwo od psa zwyczajnie go nie chcą.

Posted

Oj, dziewczyny. Nie chodzi o to, ze "zdaję" sprawę do Ocelota... Po prostu jestem teraz w sytuacji, w której nie mogę poświęcić czasu Sabie, a informowałam Was kilkakrotnie,że Saba ma bardzo złe warunki w swoim domu i ze najlepiej byłoby ja zabrać. Ja jej nie wezmę. Tak więc myślałam, ze tu wpadniemy na jakiś pomysł. Ja ze swojej i kumpla strony zadeklarowałam min 70 zł ( lub 120 zł ) jak będzie DT, ale nie ma żadnego DT wolnego z tego co słyszę. Co wiecej mogę zrobić?

Posted

Gosiu nie zostawiać nas bez wieści o Sabie. Jeśli dasz radę zadzwoń raz na jakiś czas i powiedź nam czy jest sens szukać ratunku dla tej bidy. Nadal nie wiemy co u niej!
I dzięki za deklarację, te 120zł plus to co deklarowała Ewa to już 220zł! To nie jest mało:)

Posted

Ale Gosia napisała jasno, wyprowadza się, ma mnóstwo zajęć i nie może zająć się Sabą. Musiałby znaleźć się ktoś, kto Sabę od nich odbierze i weźmie gdzieś, tylko gdzie? Ma już 220 zł deklaracji. To naprawdę nie mało. A z drugiej strony nie są to pełne deklaracje.

Posted

Ja podtrzymuję swoją deklatację dla Saby.
Szukajmy DT, przecież można dorobić do czynszu za DT bazarkami.
I żebrajmy o dalsze deklaracje, nawet po 5 - 10 zł - zbierze się.

Posted

zaczynm mieć wrażenie, że w Tomaszowie psom pomagam tylko ja. Trochę tego za dużo. Przestaję mieć kontrolę na własnym zyciem. Pies, pies i pies. Zaczynam dostawać świra.