Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no właśnie coś trzeba robić, a nie czekać, a tu taki mały ruch, wiadomości brak, trochę to takie denerwujące!!! Bo ludzie wchodzą, myślą, chcą pomóc, a tu cisza! Ktoś napisał, że potem będzie się żałować, że się nic nie zrobiło. Ja też tak uważam, albo coś z tym będziemy robić, albo .........???

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny sporo zależy od samej Małgosi.
Tak jak pisałam psa można odebrać. ja już rozmawiałam i z UM i z Panią prezes, ale jak ja mam coś zgłosić jak psa na oczy nie widziałam?

Obiecuję sobie, że w wolnej chwili tam podjadę, ale wolnej chwili nie mam, zawsze coś.

Posted

Agula99 napisał(a):
Ja tylko liczę, że wreszcie poczytamy jakieś dobre wieści, że Sabka już bezpieczna, a co z tym drugim pieskiem??? Matko same nieszczęścia!!!

Najlepiej by było ją zabrać. Ale schronisko to nie jest dobre miejsce dla niej. DT nie mamy. Na hotel nas nie stać. Zresztą trzeba się liczyć, że Saba w hotelu zostanie do końca życia.
Drugi psiak ma podobno dobrze.

Ja jeszcze raz porozmawiam z panią Prezes czy by kontroli nie przeprowadziął tam.

Posted

Tylko dlaczego jednemu psu lepiej, a drugiemu nie?? Bo co, nie lubią jej? nie rozumiem tego, ale jak się nie spróbuje to się nie dowie, co będzie, jakieś ogłoszenia, wydarzenia, no nigdy nie wiadomo, przecież może ktoś będzie chciał ją zaadoptować, poszukać jakiś DT, jakiś hotelik, jak inni prosić o deklaracje. Nie można czekać na zabawienie, jak coś człowiek nie ruszy, zbawienie nie nastąpi.

Posted

A teraz jak tam czytam ten wątek od początku, to się zastanawiam jak można takim ludziom wyadoptować psa lub psy?? Nikt nie sprawdził tego domu, nikt nie wiedział, że daje się psa na udrękę, mękę i cierpienie???

Posted

Agula99 napisał(a):
A nie ma tam u Was w okolicy jakiegoś hoteliku, może jakiś dom tymczasowy??? Nic tam nie ma???

Agula my mamy 11 psów w hotelach. psy mają długi.
ja pisałam uczciwie nie wezmę odpowiedzialności za następnego.
ja muszę myśleć o moich dzieciakach.

Co do adopcji. Sara jest psem konkubenta Pana. od kilku lat podobno. jesli adoptował kilka lat temu od nas ze schroniska, to tam nikogo nie obchodziło gdzie pies trafil.

Posted

A żadnych BDT nie ma?? Nikogo?? Może wydarzenie na FB zrobić, ogłoszenia, przecież jeszcze są gdzieś ludzie którzy chcą pomóc, zaadoptować! Spróbujcie coś takiego!

Posted (edited)

Gosiu daj nam znać co z sunią!!!!!!!! Jesteś jedynym ogniwem łączącym Sabę z nami...I czy jesteś zainteresowana tym mieszkaniem, o którym wspominałam? ( Moja znajoma chętnie wynajmie mieszkanie w Łodzi na dobrych warunkach finansowych, ale to jest około 35m) Tak nic nie zdziałamy:( Faktycznie, czemu u tych ludzi jest drugi psiak i dlaczego ma lepiej? Nie wiemy jak sunia się czuje, czy jest leczona, co z jej skórą?

Edited by Marycha35
literówki
Posted

No właśnie czy czegoś się w końcu dowiemy?? Żal mi psa, ale informacji zero, nie wiem czy jest sens tutaj zaglądać i przeżywać, że pies ciągle w tych okropnych warunkach i nie wiadomo co z nim robią. Ustawy są i co z tego??? ech...

Posted

Wiem gdzie przebywa sunia, postaram się tam jakoś dojechać i sprawdzić. jednak nie mogę Wam obiecać, że już natychmiast.
Mam trochę nawarstwionych spraw. Codzienne wizyty u weterynarza z moim niechodzącym jamnikiem, chorego syna i jeszcze od pn. pracę, bo na zwolnienie na razie już sobie pozwolić nie mogę.

Posted

Agula99 napisał(a):
No to czekamy na jakieś dobre wieści, może wreszcie coś uda się zrobić z tą cięzką sytuacją...

Moim zdaniem nie bardzo. Jeśli ją odbierzemy to gdzie ją damy? Mogę jedynie sprawdzić jak się ma suczka. I to też bliżej weekendu jak sądzę.

Posted

Agula99 napisał(a):
No ale tak jak pisałam wcześniej, nie można jej zrobić wydarzenia na FB, nie można ogłaszać i szukać domu???

Jak? Skoro ona ma właściciela, który nie chce się jej zrzec?

Posted

ocelot napisał(a):
Moim zdaniem nie bardzo. Jeśli ją odbierzemy to gdzie ją damy? Mogę jedynie sprawdzić jak się ma suczka. I to też bliżej weekendu jak sądzę.

Dobre i to, przynajmniej ją zobaczysz

Posted

ocelot napisał(a):
Jak? Skoro ona ma właściciela, który nie chce się jej zrzec?

Ale może jakoś ich przekonać, wykupić??? No nie wiem już, przecież jak tam jest źle traktowana, wszyscy o tym wiedza, to powinno się zabrać.