Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agula99 napisał(a):
Ale może jakoś ich przekonać, wykupić??? No nie wiem już, przecież jak tam jest źle traktowana, wszyscy o tym wiedza, to powinno się zabrać.

Podstawowy błąd, to że w momencie kiedy tak tragicznie wyglądała od razu nie zgłosiło się tego odpowiednim organom.

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ocelot napisał(a):
Podstawowy błąd, to że w momencie kiedy tak tragicznie wyglądała od razu nie zgłosiło się tego odpowiednim organom.

Tak, to fakt, ale przecież coś można zrobić, zdjęcia macie, no matko, najpierw tyle zamieszania, a potem cisza i zostawienie psa na marny los??? Bez sensu :(

Posted

Ocelocie dzięki, że mimo własnych problemów chcesz do suni jechać. DZIĘKÓWECZKA:) Musimy wiedzieć co u niej, jak wygląda, jak się czuje. Jeśli pomóc jej trzeba to zrobimy to do cholery!!!!! Ze znanych mi hotelików, sprawdzonych, dobrych nikt na teraz nie ma miejsca. Szukajcie też proszę, pytajcie.

Posted (edited)

Gdzieś widziałam jakiś hotelik, ale muszę poszukać wśród wątków które odwiedzam. Ale w jakiej okolicy najlepiej żeby był?? Czy jakieś dalsze, też mogą być??

Edited by Agula99
Posted

Agula99 napisał(a):
Gdzieś widziałam jakiś hotelik, ale muszę poszukać wśród wątków które odwiedzam. Ale w jakiej okolicy najlepiej żeby był?? Czy jakieś dalsze, też mogą być??

Ja mimo szczerych chęci nie mogę się sunią zająć tak jak bym chciała.
Suczkę najpierw trzeba odebrać. Żeby odebrać musi mieć miejsce. Żeby bylo miejsce potrzebne są pieniądze.

Posted

Najpierw zorientuj się ile za ten hotelik, a potem może ktoś się dorzuci, nieraz ludzie dają pieniądze bez bazarków, ale najpierw najważniejsze jest żeby znać cenę!!!!

Posted

Jutro to ustalę:) Przydałyby się jeszcze info o Sabci. Czy ona jest zdrowa, jak reaguje na koty, dzieci. Z tego co pamiętam zero problemu, ale Gosi głos byłby mile widziany!!!!!!!!!

Posted

Agula99 napisał(a):
Tak, z tego co pamiętam to sunią cudo, no ale potrzebne potwierdzenie, ale widzę, że ten wątek chyba już obumarł, nikt tutaj nie zagląda, tragedia....

zagląda, tylko nie wiadomo co myśleć...

Posted

Czy sunia jest zaszczepiona,przepraszam nie przeczytałam całego wątku.
Bo może ją zabrać pod pretekstem szczepień,bo inaczej będzie kara.
Najlepiej żeby jakaś nieznana osoba zabrała na zawsze.(nieznana przez tych właścicieli,niech się poda za osobę ze straży dla zwierząt
np.i zażąda książeczki)

Posted

Dziewczyny
Nie odzywałam sie tak długo, ponieważ mam bardzo duzo spraw do załatwienia w życiu prywatnym , o których nie czuję się w obowiązku by Was o tym informować.
Do Marychy35: Jestem samotną mamą i dla mnie najwazniejszy jest syn. Kocham zwierzęta i jestem przejeta losem Saby, jednakże nie mogę poświęcać czasu dla psa kosztem dziecka. Dawno już pisałam, że Saba powinna byc odebrana, bo jak ją ostatnio wziełam to była chuda. Wróccie do tego wątku. Deklarowałam składkę na DT ode mnie w wysokości 20 zł i 100 zł od kolegi ( jeśli się zgodzi! 50 zł na pewno dołoży) i nie jest tak, że olałam sprawę. Po prostu mam ważniejsze rzeczy na głowie.
Przyznam, że jest mi troche przykro jak czytam, jak niektórzy zaczynają o mnie pisać. Może wystarczy uruchomić wyobraźnie, ze na przykład mam jakies bardzo duże problemy, a moze mam dziecko bardzo chore. Odrobine empatii potrzebne jest również w relacji człowiek-człowiek, a nie tylko człowiek - pies.
Tak jak napisałam powyżej. Należy Sabę od nich zabrać. Ja jej do siebie nie wezmę na stałe. Nie stać mnie na to i nie mam dla niej odpowiednich warunków. Za długo pracuję. W domu nie ma mnie od 7:00 do 17:30, a Saba to stary pies i niejednokrotnie zasikała mi mieszkanie jak za długo jej nie wyprowadzałam.
Ocelot, gdzie mam zgłosic, ze pies jest zaniedbany? UM czu schronisko? Powstrzymywałam sie, ponieważ ustalałyśmy, że schron to nie najlepsze miejsce dla 11-letniej suki ON, a nie dlatego, ze mi się nie chciało! Czekałyśmy na jakieś propozycje w sprawie DT...
Czekam na info czy mam zgłaszac sprawę Saby. Jeśli nie, pozostawię adres Saby Ocelotowi.

Posted

Ktoś pytał jaka jest Saba:
Pisałam już o tym, ale ok moge jeszcze raz.
Saba jest bardzo grzeczna sunią. Super dagaduje sie zarówno z psami jak i kotami. Mojego kota po prostu uwielbia, choć jest bardzo uciażliwy. Potrafi nawet rzucic sie na psa i go pogryźć.
Do dzieci jest bardzo grzeczna, spokojna. Niejednokrotnie jak wzięłam 2 dzieci od Pani X + był jeszcze mój synek, Saba zachpwywała się jakby nic nie słyszała. Dzieci szalały, skakały, biegały, a one im tylko z drogi schodziła.
Saba jest bardzo czystym psem. Zdarzyło jej sie nasikać u mnie w domu, ale tylko pierwszego i drugiego dnia. Przypuszczam, ze była tak odwodniona, ze wypijała za duzo i po prostu potrzebowała wychodzić częściej niż zwykle,a ja jej tego po prostu nie mogłam zapewnic, bo albo mnie nie było, albo to była noc i nie przewidziałam, ze ona po prostu nadrabia odwodnienie organizmu.

Co do mieszkania w Łodzi. Zdecydowałam sie na kupno, wiec dziekuję za pamieć, ale nie skorzystam :)

Posted

Będę dzisiaj zaglądała na wątek. Postaram sie również jutro. Tak wiec czekam na Waszą decyzje co dalej robic. Zgłaszac, co w tej chwili oznacza schron dla Saby? Czy nie zgłaszac i czekamy na znalezienie DT?

Posted

Schorn w zadnym wypadku, lepiej od razu ją uspić !
Nawet najgorszy dom jest lepszy niz schron.
DT - i owszem.
Rozruszajmy zbiórkę deklaracji na hotel dla niej.
Coś już mamy na początek, ale za mało.

Posted

margoth137 napisał(a):
zaklepać miejscówkę w hoteliku czy dt i zbierać deklaracje. Macie już jakiś namiar?

Ja też bym była za tym, ale kto się nią zajmie ?
Ocelot nie da rady, już to pisała.
Goshia także nie.
Namiaru póki co nie mamy.

Posted

goshia30 napisał(a):
Dziewczyny
Nie odzywałam sie tak długo, ponieważ mam bardzo duzo spraw do załatwienia w życiu prywatnym , o których nie czuję się w obowiązku by Was o tym informować.
Do Marychy35: Jestem samotną mamą i dla mnie najwazniejszy jest syn. Kocham zwierzęta i jestem przejeta losem Saby, jednakże nie mogę poświęcać czasu dla psa kosztem dziecka. Dawno już pisałam, że Saba powinna byc odebrana, bo jak ją ostatnio wziełam to była chuda. Wróccie do tego wątku. Deklarowałam składkę na DT ode mnie w wysokości 20 zł i 100 zł od kolegi ( jeśli się zgodzi! 50 zł na pewno dołoży) i nie jest tak, że olałam sprawę. Po prostu mam ważniejsze rzeczy na głowie.
Przyznam, że jest mi troche przykro jak czytam, jak niektórzy zaczynają o mnie pisać. Może wystarczy uruchomić wyobraźnie, ze na przykład mam jakies bardzo duże problemy, a moze mam dziecko bardzo chore. Odrobine empatii potrzebne jest również w relacji człowiek-człowiek, a nie tylko człowiek - pies.
Tak jak napisałam powyżej. Należy Sabę od nich zabrać. Ja jej do siebie nie wezmę na stałe. Nie stać mnie na to i nie mam dla niej odpowiednich warunków. Za długo pracuję. W domu nie ma mnie od 7:00 do 17:30, a Saba to stary pies i niejednokrotnie zasikała mi mieszkanie jak za długo jej nie wyprowadzałam.
Ocelot, gdzie mam zgłosic, ze pies jest zaniedbany? UM czu schronisko? Powstrzymywałam sie, ponieważ ustalałyśmy, że schron to nie najlepsze miejsce dla 11-letniej suki ON, a nie dlatego, ze mi się nie chciało! Czekałyśmy na jakieś propozycje w sprawie DT...
Czekam na info czy mam zgłaszac sprawę Saby. Jeśli nie, pozostawię adres Saby Ocelotowi.

Zgłoś i do UM i do schroniska.

Tylko, no właśnie Saba zostanie odebrana i trafi do schroniska.

ja rozmawiałam z Panią Prezes ma tam pojechać w sobotę, ale czy nie wypadnie jej coś głowy nie dam.