Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Nocka minęła nam spokojnie. Rano wyszłam z nimi i poszłam spać dalej, więc Ryjuszek też :) Ale później to już mu się tak nudziło, że się bawił sam ze sobą. Jak tylko otworzyłam jedno oko (żeby zobaczyć czy nie psoci), to wskoczył mi to łózka z buziakami :lol:

uwielbiam to :loveu: kiedyś tak robić Drops, ale już mu przeszło :lol: i Zbynio też i Brokat :D i Zuzia chyba też

Posted

[email protected] napisał(a):
a coś ty kobitko myślała nie ma tak dobrze:diabloti:

Akurat mógłby być inny minus. I tak mam przechlapane.

Ale nie jest tak źle, byli u nas znajomi i siedzieli <psy> zamknięci w psialni jak myszki pod miotłą. Potem ich wypuściłam i był tak grzeczny, ze chyba grzeczniejszy niż Liz. Przymilny, ładnie się bawił, na stolik nie wskakiwał. Super do małych dzieci, nie skakał, nie boi się, nie jest agresywny. Tak się bawili, że aż się zsioorał :lol: No to mieszkanie ochrzczone ;) Widac było po nim emocje, ze tyle się dzieje i nie wie co ze sobą zrobić. Może i to ujadanie się uspokoi jak emocje opadną.

Posted

zerduszko, kiedy jeszcze Ryjek był w schronisku to zrobiłam mu ogłoszenie na tablicy.
Cudowny :)

Jest bardzo niespokojny jak wychodzę, nawet zawył trochę mimo iż nie został sam.

Cóż, u Kapselka jest to wycie, drapanie, obdzieranie kurtek ze skóry i odrywanie ogonków My Little Pony. :D

Posted

Nat - Mare napisał(a):
Cóż, u Kapselka jest to wycie, drapanie, obdzieranie kurtek ze skóry i odrywanie ogonków My Little Pony. :D

U mnie na takie ekscesy nie ma szans.

Dziś chcąc nie chcąc tez musiałam wybyć z domu, żeby się przyzwyczajał. Trochę popiszczał, ale bez wycia. Pracujemy intensywnie. Jak wyszedł z TŻtem na spacer, to po sekundzie chciał wracać :D
Bardzo mądry psiak, jak gania za bardzo kotę, to go odsyłam na posłanie i siedzi. Za pierwszym razem zrozumiał o co mi chodzi. Uczymy się tez powoli siad i podawać łapki do wycierania. No i oczywiście przywołanie.

Miałam mu zmienić imię, bo to mi się wydaje mało chwytliwe. Ale mam straszną pustkę i nic mi nie pasuje.

Posted

malawaszka napisał(a):
bo jemu pasuje Ryjek i już :lol:

Ja do niego mówię Ryjcu albo Ryjuch ;) Może do ogłoszeń Roy, a po domowemu Ryj-ek :lol:
malawaszka napisał(a):
hahha wychodzenie z TZ - tak ma też Drops i Dzordż - cycusie mamusine :errrr:

Ale już po dwóch dniach się tak uczepił spódnicy? Nie wspomnę, że mnie wówczas nie było w domu... Pęknę chyba, bo ja bym go ukochała na amen, rozpieszczała, a wiem, ze nie mogę, bo będzie wyjcem mamusinym ;)

Posted

Bardzo mądry psiak, jak gania za bardzo kotę, to go odsyłam na posłanie i siedzi. Za pierwszym razem zrozumiał o co mi chodzi. Uczymy się tez powoli siad i podawać łapki do wycierania. No i oczywiście przywołanie.

Mądry uczeń :)

Posted

Ryjek mu pasuje i tyle.

Mamy gorsze imiona choćby Krowa :D I też można by powiedzieć, że mało chwytliwe imie, a po ogłoszeniu w gazecie ja wydałam do domu. Fakt, że z powodu choroby pana musiała wrócic po roku

Posted

Jakoś ja nie lubię jak pies ma imię kojarzące się z wyglądem, stawiam na charakter. Blacky, Murzyn, Kropka itd. kompletnie mnie odrzucają. Nie lubię też Lucky, Hope i tym podobnych.

Jak ja mam wołać na spacerach "Ryjcu wróć?" :lol: To takie prawie jak "Mordo Ty moja"....:megagrin:

Posted

Możesz wołac "Ryju wróc " :) a tak naprawdę to imię Ryjek jest kochane i super do niego pasuje :) ale jak się tak upierasz to i Roy może byc ...

Posted

Nie upieram się, tylko rozmyślam jak mu zwiększyć szanse na dom. Czasem się ludziom źle skojarzy imię i koniec.

TŻ mój mądry, to od pierwszego tymczasa chce dać psom Bobek na imię. Mogłoby to kogoś zniechęcić.