KWL Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Cześć Jestem :-). Poprosiłem AFN o przelanie opłaty za pobyt Idy w hoteliku do 20.03.07. I coś pusto się zaraz w jej skarpecie zrobi, i nikt się kochaną nie interesuje. A to naprawdę śliczny miły pies. Jutro postaram się o jakieś niusy. Quote
_beatka_ Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 jakto nikt? ja się interesuje:mad::lol: Quote
KWL Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 O przepraszam, nie miałem na myśli przyjaciół Idy :-). Wiem że stanowicie wiernych jej przyjaciół i jej los lezy wam na sercu. Ale czy ktoś pamieta żeby ktokolwiek spoza naszego grona pytał o nią ? Jak tak dalej to będzie wyglądało to chyba powoli musimy się oswajać z myślą że mamy wspólnego psa... Ja uwielbiam Idę, jak dla mnie jest super, śliczna i przesympatyczna, gdybym tylko mógł zabrałbym ją natychmiast do siebie. Niestety to niemożliwe. Quote
_beatka_ Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 KWL cos w tym jest, że to nasz wirtualny przyjaciel:razz::evil_lol: a jak ze sluchem idy?wiadomo cos? ida ciagle jest na allegro ale odzewu nie ma żdanego:placz: Quote
KWL Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Niestety żeby załatwić sprawę muszę zgrać trzy sprawy które od 3 tygodni się nie chcą zgrać za nic. Czas, działający samochód i kolegę weta. Smochód w sobotę powiedział że dla odmiany alternator mu się skończył :-( Quote
KWL Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 MA ktoś pomysł jak by ją u mnie zainstalować ? Biorąc pod uwagę że moje obie panie są większe i potrafią być dość ostre ? ( Hela uważa że to ona rządzi, ale z Lacuni co jakiś czas wyłazi ONek czyli policjant :-) Quote
auraa Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 czy chchcesz dac jej domek? Czy przed badaniem weterynarza? Quote
przyjaciel_koni Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 KWL - co Ty kombinujesz ?????? Ida prosi o pomoc !!!!! I może przemiły domek ?!!!!!!! Quote
KWL Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Co ja kombinuję ? Jak wiecie mam problemy z Luckiem, a Ida też mi w serce zapadła więc przychodzą mi do głowy różne pomysły. Mam na działce nie używany malutki budynek gospodarczy. Zacząłem rozważać możliwość obudowania go kojcem, czy jakimś wybiegiem - nie wiem nie znam się na tym. Nie robiłem jeszcze poważniejszych przymiarek. Na razie chciałbym się na przykład dowiedzieć jak się to właściwie projektuje i jakie są koszty takiego czegoś. Budynek jest na tyle duży że spokojnie można by podzielić na dwa boxy. Czy to byłoby miejsce dla Idy to kwestia do dyskusji. W każdym razie jakieś miejsce na jakiegoś piesia by się być może w ten sposób wygospodarowało. Taki pomysł. Druga kwestia w tym wypadku (jeśli coś by z tego w ogóle wyszło) i tak ogólnie to czy zagląda tu ktoś z moich okolic ? Można by wspólnie parę spraw pociągnąć. Takie pomysły, może z desperacji, może ma to jakiś sens. Jedno tez jest zastrzeżenie, nie chce się wpakować w coś co mnie wyczerpie i zostać z tym sam. Quote
_beatka_ Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 KWL, nie sam! ja zawsze pomoge:razz: Quote
KWL Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Dzięki Beatko :-) Pomieszczenie to jedna sprawa, druga to opieka. Jeśli miałbym przyjąć kolejnego psa (być może z jakimś problemem) to moja opieka staje się niedostateczna, głównie ze względu na moją pracę która powoduje długą nieobecność w domu, czasem także w weekendy. Już teraz z rozrabiającym Luckiem jest problem, niewykluczone przecież że Lucuś potrzebuje po prostu więcej kontaktu z człowiekiem i wybiega ludzi szukać - widziałem jak reaguje na znanych mu sąsiadów. Quote
_beatka_ Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 co do pomocy w opiece to niestety odpadam, bo ani auta nie mam, ani nie mieszkam blisko:placz: Quote
KWL Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Wiem Beatko, i całkowicie rozumiem. Ty robisz to co możesz i robisz bardzo dużo :Rose:. Nie każdy przecież może wszystko. Ale żeby to o czym pomyślałem miało sens musiałbym mieć jakieś wsparcie u siebie w okolicy. Bez tego to nie ma sensu. Myślę że koncepcja nie jest zła, ale wymaga poważnego przemyślenie i udziału większej ilości osób. Quote
_beatka_ Posted March 22, 2007 Author Posted March 22, 2007 tylko w akcie desperacji nie proś o pomoc tego walniętego sąsiada który podkarmia Ci lucka:razz::mad: Quote
przyjaciel_koni Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 A może niech właśnie poprosi ?????????? Idunia wciąż liczy na Dogo !!!!! Prosimy w jej imieniu o pomoc !!!!! Quote
paros Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Ida przypomina o sobie :-( Nie zapominajcie o suni w potrzebie :-( Quote
_beatka_ Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 przyjaciel koni, ale tamten sąsiad jak wynikalo z relacji KWL nie byl za normalny....:roll: Quote
KWL Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Tamten sąsiad absolutnie odpada, nieodpowiedzialny totalnie. Okolica w której mieszkam to takie pomieszanie już nie wiocha, jeszcze nie subarbia. Osoby w mojej bezpośredniej okolicy które zdążyłem poznać niestety nie kwalifikują się z różnych względów. Zresztą na razie to jest pomysł do dyskusji. Więc chętnie słucham opinii i pomysłów. A Ida jest tak kochana mordeczka że będę bardzo dokładnie przyglądał się jeśli ktoś się po nią zgłosi :-) Quote
_beatka_ Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 i bardzo dobrze, wystarczająco się już nacierpliala, żeby trafić do kolejnych nieodpowiedzialnych ludzi Quote
przyjaciel_koni Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 A w tej chwili wsparcie finansowe na hotelik dla Iduni będzie mile widziane !!! Niestety zasoby się wyczerpują.....A domu niet..... Pomysły są dobre - trzeba tylko "dopracować"..... Quote
Recommended Posts