przyjaciel_koni Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 KWL - Ty masz bezpośrednie kontakty z hotelikiem, więc wg mnie powinieneś zajmować się sprawą płatności (chyba, że jest Ktoś z lepszym pomysłem). Jak sądzę już zaraz będzie trzeba dopłacić za pobyt Idy. Na hoteliki są przeznaczone pieniądze ze skarpety AFN "Psi Los-DT". Należy napisać PW do Green, podać dane do przelewu, kwotę i poprosić o dokonanie przelewu za pobyt psiaka. Istotne jest również, czy hotelik może wystawić fakturę - jeśli nie, to mamy nieco czasu na zorganizowanie faktur na inne rzeczy - to wszystko jest napisane na wątku AFN. Jeśli masz pytania - odpowiem. Liczę, że to nie będzie dla Ciebie dużym kłopotem. I z góry dziękuję ! Wciąż musimy prosić o pomoc finansową dla psiaków z Psiego Losu !!! Będziemy w ich imieniu wdzięczni za każdą wpłatę !!!!!!!! Quote
_beatka_ Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 jak wygląda ida teraz? jak sie zachowuje? i gdzie jest ten hotelik?mozna ją odwiedzać? Quote
majafaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 suńka to filmowy psiak!! trzeba jej zrobic koniecznie ogloszenia, bo na taka pieknosc na pewno ktos gdzies czeka!!! Quote
_beatka_ Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 majafaja, paros juz ja wkleila gdzie sie da w necie, ja dalam na allegro, ale ciagle jest cisza...:-( Quote
majafaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 a jakbyscie wydrukowali ogloszenia i w Wa-wie porozwieszali? Quote
majafaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 ok, poddaje sie..... ludzie!! przygarnicjie psiakia pieknego!!!!! Quote
_beatka_ Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 my tez juz czujemy sie bezsilni...:-( Quote
przyjaciel_koni Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Maja - Ty się nie poddawaj - jak tu zaglądasz więcej razy Idunia pokazuje się na 1 stronie. To naprawdę świetna sunia dla spokojnej Osoby. Grzeczna, uległa i miła !!!! Tylko brać !!!!!!!!!!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Grzeczna, miła, spokojna i ......opuszczona..... Idunia bardzo potrzebuje domu !!!!! To wyjątkowo wrażliwa sunia !!!!! I bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla Idy !!!!!! Wpłaty na AFN KWL - nie mogę się z Tobą skontaktować tel. Nie wiem jaka jest przyczyna. Czy miałeś czas poprosić Green o przelanie pieniędzy za hotelik ? Napisałam Ci wszystko w jednym z poprzednich postów. Quote
KWL Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Juz gdzie indziej pisałem ale napiszę i tu. Ida jest prawdopodobnie silnie niedosłysząca, i to jest przyczyna jej kłopotów z nawiązywaniem kontaktu, wskazane byłoby wykonanie stosownych badań w tym temacie i podjęcie leczenia jeśli się da. A bardzo chciałby żeby się cokolwiek dało zrobić, bo otwierałby jej to szanse... Quote
KWL Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Na górę ! Mamy jakąś koncepcję realizacji wizyty u weta ? I ewentualnie sugerowanego specjalistę laryngologa ? A widzę że w zamieszaniu nie napisałem że Idunia sprawuje się grzecznie i chyba cisza i spokój w hoteliku dobrze jej robią. Quote
_beatka_ Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 zadnego laryngologa psiego to ja nie znam...:oops: a skad takie podejrzenia? Quote
przyjaciel_koni Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 KWL - postaramy się zorganizować jak najszybciej konsultację Idy. I tak miała jechać do weta. Czy poprosiłeś Green o przelanie pieniędzy za hotelik ? To ważne, by nie było zadłużeń ! Quote
przyjaciel_koni Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Uzgodnimy zapewne jutro. KWL - ja będę do Ciebie jutro dzwoniła z pracy. To będzie zwykły nr (nie kom.). Postaraj się odebrać, bo sprawa jest niezwykle ważna !!!!! Quote
KWL Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Podejrzenia wzieły się z obserwacji w hoteliku. A roziązanie widzę takie. Albo zabiorę Idę na spotkanie z moim lekarzem rodzinnym, co prawdopodobnie będzie usługą za friko, zwrot za zużyte lekarstwa. Tylko Paweł jest co prawda jest specem i fanem dużych psów ale raczej nie specjalizuje się w laryngologii. I sądzę że może być to dobre rozwiązanie w celu poznania wstępnej diagnozy. Albo Idka pójdzie od razu do specjalisty, z tym że jęsli się mylimy to będzie strata czasu i pieniędzy. Niestety ja właśnie utraciłem mobilność - mój samochód powiedział dość i pewnie pare dni minie zanim postawie go na koła :-( Quote
KWL Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Cześć Dziś rozpoczynamy wprowadzanie kwestii rozliczeniowych. Ida znajduje się w hoteliku od niedzieli 11.02.07. Zapłacone zostało 50 zł co daje opłacenie do 16.02.07. Pora więc uregulować rachunki. Niestety jak na razie nie udało mi się dziś złapać pani Joasi z hoteliku więc nie wiem jeszcze w jakiej formie nastąpi rozliczenie. W kazdym bądź razie wpłacamy 100 zł ze środków zebranych na psy z PL na AFN. Opłaca to pobyt Idy do 26.02.07. Postaram się też załatwić wizytę Idy u weta w celu wyjaśnienia sprawy jej słuchu. Prosimy o wsparcie, o pomoc w poszukiwaniu dt, o kochający dom. Quote
przyjaciel_koni Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 KWL - napiszmy może krótko, że prosimy o "wszystko". (to niby miał być żart) Ale naprawdę bez pomocy Dogo nie damy rady !!!!!!! Dlatego tak zabiegamy o wpłaty na AFN "Psi Los-DT". Pani Joanna zapiera się przy dr Czerwieckim - podobno z Tobą rozmawiała na Jego temat ?! Jak będziesz już miał info co do opłaty - napisz do Green na PW. Quote
_beatka_ Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 o czerwieckim slyszalam od psiarzy same dobre rzeczy, moze warto spróbować?:razz: Quote
_beatka_ Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 uwaga od dzis przy wszytskich wplatach prosze pamietac o zmianie dopisku "Ida DT"!!! bardzodziękuje a idA IDZIE NA PIERWSZA STRONKE:multi: Quote
KWL Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 No owszem rozmawialiśmy o doktorze Czerwieckim, z tym że od czasu kiedy rozmawialismy na ten temat w niedzielę 05.02.07 żaden konkretny ruch nie został wykonany. A z tego co rozmawialiśmy wymagałoby to całej procedury uzgodnień począwszy od terminu poprzez uzgadnianie podwożeń itd. Sądzę więc że jak tylko się odblokuję umówię się z Pawłem, moim kolegą wetem i rzuci na nią okiem, nawet nie koniecznie w lecznicy - mam go niedaleko siebie w Piastowie. Chyba po prostu nie ma co kombinować bo chodzi o proste sprawdzenie w sumie i ewentualnie wstępne sugestie. Quote
Recommended Posts