Juldan Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Pani będzie kontaktowała się z Pyrdką, więc wszystko dogadają... Co ja bym bez Was zrobiła? Quote
Penny Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Trzymam kciuki za sterylizację :thumbs: Wcześniej nie chciałam się powtarzać (już tak wiele osób o tym pisało), ale chcę to napisać - Dora jest prześlicznym psem z pięknymi oczętami. Cieszę się, że już niedługo będzie w kochającym domku :) Quote
Akrum Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Juldan napisał(a):Co ja bym bez Was zrobiła? a my bez Was? też byśmy leżały :) o to chodzi - by na wzajem sobie pomagać :) Penny - żałuj że nie mogłaś wtedy w piątek z nami jechać. Dorcia na żywo jest jeszcze piękniejsza, a te oczka - można się zakochać od razu :) Quote
Pyrdka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Cała w środku chodzę jak galareta. Denerwuję się. Niech juz będzie po wszystkiemu. Mała trzymaj sie dzielnie. Quote
Akrum Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 będzie dobrze, ciotka - nie panikuj :) a czy ja Wam pisałam, że Dorcia będzie dzisiaj miała specjalne względy i na dzisiejszą noc by być pod okiem Maćka, pojedzie z nim do domu? aaa... się mała zdziwi, że nie wróciła do swojego boksu :) Quote
Akrum Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dora już jest u Maćka w domu :) na 14 stą ją Maciek przywiezie do weta. Mam nadzieję, że po pracy zdążę ją jeszcze u weta zastać. Quote
nira13 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Ja też trzymam kciuki i wiem że nowa Pani też!!! Pani sie ma skontaktować z gosią w czwartek to ustalą co i jak - kiedy najlepiej. Tak czy inaczej upierdliwie przypominam o umowie:) Quote
Pyrdka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Sie rozumie. Bez tego ani rusz, nie wydamy Dory. Quote
Juldan Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) Maciek, jak ja Ci się odwdzięczę? Chłopie fantastyczny jesteś:) A ta piękna czarna morda z mms-a jest cudowna:loveu: Edit: właśnie dostałam wiadomość od Maćka, że wieczorem będą fotki... muszę iść do sklepu po zapas chusteczek:) Edited January 11, 2012 by Juldan Quote
Maciek777 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Jak mógłbym odmówić Dorze?:-) Jest już od rana u mnie i będzie do jutra rana. Za chwilę idę po nią do weterynarza. Na zdjęciach jest z moim Morganem:p Co do jej zachowania w domu to mogę powiedzieć tyle, że jest naprawde wychowana - nie brudzi, nie niszczy, nie piszczy i nie próbuje kraść ze stołu. Jedyne co to miała momenty zazdrości-jak przy niej głaskałem swojego psa to czasem mruczała na niego. Quote
Juldan Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) Fakt, Dorze nie można odmówić:lol::lol::lol: Ale ta czarna morda piękna jest:loveu: Morgan, jakiś Ty dostojny:cool3: Info od Akrum: Dorcia już po zabiegu. Miała cystę na jajniku wielkości orzecha włoskiego... zabieg zniosła dzielnie... jest pod troskliwą opieką Maćka... P.S. oczy mi się pocą;) Edited January 11, 2012 by Juldan Quote
Kajusza Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 uffffff dobrze, że już po :-) Juz nie moge sie doczekać, aż poznam Dorę, bo napewno kiedys pojade ja odwiedzić :-) Quote
Juldan Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Kajusza napisał(a):uffffff dobrze, że już po :-) Juz nie moge sie doczekać, aż poznam Dorę, bo napewno kiedys pojade ja odwiedzić :-) Poznasz i się zakochasz w tych ślepiach ;) Ale Ci zazdroszczę, że będziesz Ją mogła podglądać... Quote
nira13 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Kajusza - ja mam nadzieję na częste relacje Pani na naszym forum no i na FOTKI. Oczywiście wizyta poadopcyjna zawsze wskazana - jak co to proszę o info:) Maciek - chłopie - jesteś niesamowity!!! Dorcia ma cud opiekę:) No włosek jej nie może spaść bo ma jechać do domciu!!! Quote
Akrum Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 jestem już i ja :) z pracy prawie biegłam do weta, po drodze jeszcze weszłam do apteki kupić pyralginę, by Maciek miał na w razie co dla Dory. Gdy wpadłam do weta, to pomyślałam, że miałam jeszcze do bankomatu iść, by wetowi zapłacić od razu :oops: Jak wpadłam, to Dora jeszcze smacznie spała, po woli się jednak zaczęła wybudzać. Nie ma dużego cięcia. Wet jednak powiedział, że z tą sterylką dobrze wyszło, bo ta cysta na prawym jajniku była już duża i nadal by rosła i mogła się w nowotwór przerodzić. Wet prosił, by nowi właściciele byli uprzedzeni o tym, że Dora miała cystę i ją obserwowali, ponieważ za pare lat mogą jej się tworzyć guzy na listwie mlecznej. Ogólnie Dora zniosła bardzo dobrze zabieg i miejmy nadzieję, że teraz szybko stanie na nogi :) żeby tylko nie chciała skakać ani się wspinać, by nic jej tam w środku nie popękało :roll: Antybiotyk poprosiłam w tabletkach, by Maćkowi nie robić problemów z podawaniem zastrzyku. Tak więc dzisiaj zastrzyk dostała już na dwa dni, a od piątku musi dostawać antybiotyk w tabletkach dwa razy dziennie. W książeczkę sterylizacja wpisana. Ogólnie wet jak zwykle dla naszych podopiecznych bezdomniaków wziął za sterylkę tylko 100 zł (mam potwierdzenie), do tego zakupiłam kubraczek (25 zł), pyralgina (6 tabl. = 10 zł) + antybiotyk 15 zł. Razem nowy domek będzie musiał oddać 150 zł. Quote
Akrum Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 ciekawe jak minęła Dorze nocka... pewnie spała sobie smacznie :) Quote
Akrum Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Napisałam do Maćka rano sms jak się Dorcia czuje, jak minęła nocka i właśnie dostałam odpowiedź Była dzielna. Jak gdyby nic się nie stało. Nawet nie pisknęła. Wczoraj już po woli chodziła... bardzo fajna suczynka z tej Dorci :) Quote
Pyrdka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Nie znam numeru do Pani z Gorzowa. Sama ma do mnie dzisiaj dzwonic w sprawie odbioru Suni. Quote
Akrum Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 rozmawiałam niedawno z Maćkiem :) wszystko jest dobrze :) Dora jest na tyle wdzięcznym pacjentem, że nawet sobie sama wenflonu nie wyjęła - pierwszy pies, który przetrwał tak długo z wenflonem - u mnie zawsze sobie psiaki po powrocie z lecznicy już po godzinie same wyciągały wenflon, a tu proszę jaka posłuszna sunieczka z niej :) Quote
Pyrdka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Dzielna i grzeczna dziewczynka. Jutro mozna go wyjąć. Quote
Akrum Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 już dzisiaj - wet powiedział, że jeśli się przez kilka godzin nic nie dzieje, to można wyjąć dzisiaj. Więc Maciek wyjmie :) Quote
Juldan Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 A nie mówiłam, że Cudna z niej Księżniczka i grzeczna i... w ogóle bardzo zazdroszczę Maćkowi i wszystkim, którzy Ją na co dzień widują:placz: Quote
Recommended Posts