Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stooooooooooooooooooo lat stooooooooooooooooooo lat niech żyje żyje nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochani dziękujemy za życzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak, dokładnie rok temu mała włochata istota przekroczyła próg naszego domu.Ponieważ wiek Lolutka znają tylko najstarsi górale, oficjalnie obchodzi on dzisiaj swoje urodzinki i pierwszą rocznicę pobytu u nas.
częstujcie się

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzynastego nawet w grudniu jest wiosna.
Trzynastego każda droga jest prosta.
Trzynastego nie liczy się strat.
Trzynastego od morza do Tatr.
Trzynastego kapelusze z głów poważnych zrywa wiatr.
Trzynastego wszystko zdarzyć się może.
Trzynastego świat w różowym kolorze.
Trzynastego nie smucą mnie łzy.
Trzynastego piękniejsze mam sny....

Dodajmy,że było to 13-stego w piątek!!!!!!!!
To po prostu było przeznaczenie!!!

Posted

No Kochani żarty się skończyły!!! Od dzisiaj odliczamy bo równo za miesiąc ( lub wcześniej) powitamy na świecie nową psiolubną istotę.Najbardziej obawiałam się tego ,że łóżeczko się nie zmieści bo Lolosława posłanko opanowało większość miejsca w naszej sypialni.Szczęśliwie wszyscy się pomieściliśmy.Lolutek został dzisiaj zaszczepiony, a w piątek dostanie tabletkę na odrobaczenie.Czekamy też na kuriera z paczką a w niej nowiuśka maszynka do strzyżenia sierściuchów.Potem zabawię się we fryzjerkę, kąpiel i Lolutek starszy brat może powitać godnie swoją człowieczą siostrę.
Sypialnia,kącik malucha i posłanko Lolucha w jednym ( można? można!):

Posted

Jeszcze a propos wspomnień... Jak rok temu Lolutek zagościł w naszym domu byliśmy świeżo po przeprowadzce i po remoncie.Ścianę naszego salonu zdobi obraz ,który sami zrobiliśmy... zgadnijmy czyje są te żółte odciski łapek ;-) Jak słodko mi się robi na duszy, jak pomyślę ,że już niedługo obok łapek, odbijemy małe rączki...

Posted

Dzięki wielkie za wszystkie miłe słowa!!!!!
Uprzejmie melduję,iż misja została wykonana.Wykąpany,ostrzyżony,zaszczepiony i odrobaczony Lolek czeka na młodszą siostrę.Obecnie strzyżony był na Kodżaka ;-) po amerykańsku, gdyż żadna inna fryzura przy takiej średniej klasy maszynce nie wychodzi.Zatem nie jest to obecnie sznaucer lubelski a charcik lubelski;-)Przy okazji poznajcie naszą szaloną psią rodzinkę:

Atos chart afgański lat 7; znalazłam ogłoszenie w gazecie o sprzedaży go, z góry wiedząc że jest to pseudohodowla,gdyż ta rasa raczej nie występuje bez rodowodu.Pan wyniósł mi go na rękach z komórki, w strugach deszczu, spojrzał na mnie swoimi orzechowymi oczami i przepadłam.Jest ulubieńcem mojej mamy,która kocha tę rasę ( jest to nasz 3 ci afgan).Wydaje mu się że jest małych gabarytów, chętnie siada domownikom na kolana;-)

Posted

Fido lat 7- dostałam go w prezencie; również pochodzi z pseudohodowli, gdzie z powodu krzywego zęba nie nadawał się na wystawy i został rozpłodowcem.Jemu natomiast wydaje się,że jest wielkich gabarytów,jest samozwańczym kierownikiem stada.Po mojej przeprowadzce na nowe mieszkanie kategorycznie odmówił zamieszkania ze mną i został u moich rodziców.

Posted

Czyli mówisz Muzzy ,że widzisz Lolutka w Atosowym afro? Wszystko pięknie tylko moje białe panele w domu oraz pościel na której leżakuje mały chyba nie były by zadowolone.Ja tam małego lubię jak jest taki zamszowy po strzyżeniu, ale z taką szybkością rośnie mu sierść,że max 1,5 miesiąca i trza ciąć.Mamy na szczęście maszynkę, więc problem fryzjera odpada a miałam wrażenie ,że mimo kilku drastycznych scen Lolek jest mniej zdenerwowany jak odbywa się to w domu.Póki co zobaczcie jaki ładny charcik lubelski

No do schrupania kawaler ;-*

Posted

buahhahahahahahahahahaha zaplułam monitor ze śmiechu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oj myślę ,że w ten afrykański ukrop,który teraz nastał to raczej Atos zazdrości Lolkowi fryzury ;-) Nobla dla kogoś kto wymyślił wiatrak....

Posted

O wątku Dropka wiedziałam żem i śledzę na bieżąco chociaż rzadko się odzywam, ale o stronce nie wiedziałam, ale świetna sprawa!!! Obiecuję poprawę i przeczytam od deski do deski.Póki jeszcze jestem w dwupaku podzielę się z Wami, psiolubnymi ludziami, pewnym fenomenem.Od jakiegoś czasu dostaję tzw. dobre rady dotyczące spotkania dzidziusia z psem.Nawet nie wiecie jacy ludzie potrafią być pomysłowi zwłaszcza Ci ,którzy zwierza w domu nie posiadają a głowę mają pełną tych dobrych rad.Oto kilka z nich:
1. O rodzisz już niedługo, to co psa oddajecie?
2.Chyba wiesz ,że jak urodzi się dziecko to trzeba na miesiąc psa z domu się pozbyć bo to zarazki, a takie małe musi mieć sterylnie
3. No to teraz Lolkowi skończy się pańskie życie
4.Widzisz Lolek już nie będziesz taki rozpieszczany..

No nóż się w kieszeni otwiera!!!!! Powiem Wam ,że teraz już mnie to nawet śmieszy, ale poważnie mówię,że ludzie chyba nie mają zielonego pojęcia o tym jak na dziecko i jego rozwój właśnie pozytywnie wpływa kontakt z futrzakiem.Ja żeby dodać oliwy do ognia zawsze odpowiadam ,że po narodzeniu Alicji wszyscy we czwórkę będziemy spali w jednym łóżku i tutaj zazwyczaj rozmowa się urywa.Lolek starszy brat czyż to nie brzmi dumnie?

Posted

Ja to bym się pozbył z grona odwiedzających tych, co mówią takie rzeczy. I to pewnie na o wiele dłużej niż miesiąc :)
Ala - bardzo lubię to imię. Niech się kitwasi z Lolutkiem od samego początku, wszystkim to wyjdzie tylko na dobre :)

Posted (edited)

Alicja będzie zdrowa -właśnie dzięki Lolkowi!Pies to "naturalna szczepionka" ,więc możesz być pewna ,że malutka uniknie wielu chorób ,które na bank będą przechodziły dzieciaczki wychowywane w sterylnych warunkach!

A tutaj artykulik...:) Jeden z wielu!

fot. Thinkstock

Masz psa – dziecko ma szansę nie mieć alergii

01-06-2013

W domach, w których mieszkają psy, występuje więcej typów bakterii niż w tych, w których czworonoga nie ma – stwierdzili naukowcy z Uniwersytetu Północnej Karoliny i Uniwersytetu Kolorado w Stanach Zjednoczonych, poinformował magazyn „Science Daily”.

Naukowcy zajmują się mikrobiologicznymi systemami w naszych domach i prowadząc badania stwierdzili, że największe różnice, jeśli chodzi o skład bakterii, występują między domami, w których mieszkają psy, i tymi, w których psów nie ma. Mogą powiedzieć, czy w danym domu są czworonogi na podstawie badań bakterii znalezionych na ekranie telewizyjnym lub na poduszce. Na przykład bakterie normalnie występujące w ziemi są 700 razy częściej znajdowane w mieszkaniach właścicieli psów.

Te różnice są bardzo istotne, ponieważ zaobserwowano na przykład zależność między posiadaniem psa i występowaniem alergii, ale w jednym konkretnym wypadku. Otóż wiadomo, że dzieci kobiet, które są w ciąży i mają psa, prawdopodobnie nie będą miały alergii.

Badania przeprowadzono w 40 domach, ich właściciele dostarczali próbki bakterii znajdujących się m.in. na ekranach telewizyjnych, poduszkach, klamkach w drzwiach wejściowych, blatach kuchennych i w lodówkach. MC

wstecz napisz artykuł wyślij znajomemu wydr

Edited by jostel5
  • 2 weeks later...
Posted

"13" to naprawdę ważna cyfra w życiu Lolkowej Rodziny! :)

Psiak odnalazł swoich Ludzi 13 lipca rok temu (czyli jakby urodził się na nowo), a w tym roku (2013!) 13 sierpnia o godzinie 13.00. przyszła na świat "ludzka siostrzyczka" Lolutka,Alicja! :loveu:

No i jest Ich już czworo! :p

Gratulacje ,Anetko!:calus::Rose:

Posted

Aneta, gratulacje!!! :D
Witamy nową dogomaniaczkę!
:laola:

fajna_kobitka napisał(a):
.Ja żeby dodać oliwy do ognia zawsze odpowiadam ,że po narodzeniu Alicji wszyscy we czwórkę będziemy spali w jednym łóżku i tutaj zazwyczaj rozmowa się urywa.

Ja mówiłam, że psy były pierwsze, więc jak coś to oddamy dziecko ;)
A jak się Kacper urodził to spaliśmy w łóżku w piątkę, teraz Kacper ma już prawie 14 mies. i nadal wszyscy żyjemy w szcześliwej ludzko-psiej rodzinie :)