fajna_kobitka Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Stooooooooooooooooooo lat stooooooooooooooooooo lat niech żyje żyje nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kochani dziękujemy za życzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak, dokładnie rok temu mała włochata istota przekroczyła próg naszego domu.Ponieważ wiek Lolutka znają tylko najstarsi górale, oficjalnie obchodzi on dzisiaj swoje urodzinki i pierwszą rocznicę pobytu u nas. częstujcie się Quote
fajna_kobitka Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Trzynastego nawet w grudniu jest wiosna. Trzynastego każda droga jest prosta. Trzynastego nie liczy się strat. Trzynastego od morza do Tatr. Trzynastego kapelusze z głów poważnych zrywa wiatr. Trzynastego wszystko zdarzyć się może. Trzynastego świat w różowym kolorze. Trzynastego nie smucą mnie łzy. Trzynastego piękniejsze mam sny.... Dodajmy,że było to 13-stego w piątek!!!!!!!! To po prostu było przeznaczenie!!! Quote
fajna_kobitka Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 No Kochani żarty się skończyły!!! Od dzisiaj odliczamy bo równo za miesiąc ( lub wcześniej) powitamy na świecie nową psiolubną istotę.Najbardziej obawiałam się tego ,że łóżeczko się nie zmieści bo Lolosława posłanko opanowało większość miejsca w naszej sypialni.Szczęśliwie wszyscy się pomieściliśmy.Lolutek został dzisiaj zaszczepiony, a w piątek dostanie tabletkę na odrobaczenie.Czekamy też na kuriera z paczką a w niej nowiuśka maszynka do strzyżenia sierściuchów.Potem zabawię się we fryzjerkę, kąpiel i Lolutek starszy brat może powitać godnie swoją człowieczą siostrę. Sypialnia,kącik malucha i posłanko Lolucha w jednym ( można? można!): Quote
fajna_kobitka Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Jeszcze a propos wspomnień... Jak rok temu Lolutek zagościł w naszym domu byliśmy świeżo po przeprowadzce i po remoncie.Ścianę naszego salonu zdobi obraz ,który sami zrobiliśmy... zgadnijmy czyje są te żółte odciski łapek ;-) Jak słodko mi się robi na duszy, jak pomyślę ,że już niedługo obok łapek, odbijemy małe rączki... Quote
muzzy Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Super pomysł z tym obrazem! :) Te żółte łapki to na pewno tej żyrafy ze zdjęcia powyżej :D Quote
Andzike Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 fajna_kobietko, naprawdę fajna jesteś :loveu: Quote
jostel5 Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 Ooooo,TAK! :) Jest naprawdę bardzo ,bardzo fajna! :) A uroda obrazu powaliła mnie na kolana! :) Quote
wiosenka Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Super :). Trzymam kciuki. (Tak na marginesie na przyszłość to najpierw odrobaczamy potem szczepimy) Quote
fajna_kobitka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Dzięki wielkie za wszystkie miłe słowa!!!!! Uprzejmie melduję,iż misja została wykonana.Wykąpany,ostrzyżony,zaszczepiony i odrobaczony Lolek czeka na młodszą siostrę.Obecnie strzyżony był na Kodżaka ;-) po amerykańsku, gdyż żadna inna fryzura przy takiej średniej klasy maszynce nie wychodzi.Zatem nie jest to obecnie sznaucer lubelski a charcik lubelski;-)Przy okazji poznajcie naszą szaloną psią rodzinkę: Atos chart afgański lat 7; znalazłam ogłoszenie w gazecie o sprzedaży go, z góry wiedząc że jest to pseudohodowla,gdyż ta rasa raczej nie występuje bez rodowodu.Pan wyniósł mi go na rękach z komórki, w strugach deszczu, spojrzał na mnie swoimi orzechowymi oczami i przepadłam.Jest ulubieńcem mojej mamy,która kocha tę rasę ( jest to nasz 3 ci afgan).Wydaje mu się że jest małych gabarytów, chętnie siada domownikom na kolana;-) Quote
fajna_kobitka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Fido lat 7- dostałam go w prezencie; również pochodzi z pseudohodowli, gdzie z powodu krzywego zęba nie nadawał się na wystawy i został rozpłodowcem.Jemu natomiast wydaje się,że jest wielkich gabarytów,jest samozwańczym kierownikiem stada.Po mojej przeprowadzce na nowe mieszkanie kategorycznie odmówił zamieszkania ze mną i został u moich rodziców. Quote
fajna_kobitka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Lolutka już znacie,obecnie występuje pod pseudonimem chart lubelski ze względu na nową gładką fryzurę: Quote
fajna_kobitka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Relacje między chłopakami określiłabym jako poprawne, bez większych czułości.Pięknie obrazuje to dystans uchwycony na tym zdjęciu: Quote
fajna_kobitka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 A oto sprawczyni całego psiego zamieszania w otoczeniu trzech zwierzakowych chłopaków: Quote
muzzy Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Super stadko :) Myślę, że Lolutek dobrze by wyglądał we fryzurze Atosa ;) Quote
fajna_kobitka Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Czyli mówisz Muzzy ,że widzisz Lolutka w Atosowym afro? Wszystko pięknie tylko moje białe panele w domu oraz pościel na której leżakuje mały chyba nie były by zadowolone.Ja tam małego lubię jak jest taki zamszowy po strzyżeniu, ale z taką szybkością rośnie mu sierść,że max 1,5 miesiąca i trza ciąć.Mamy na szczęście maszynkę, więc problem fryzjera odpada a miałam wrażenie ,że mimo kilku drastycznych scen Lolek jest mniej zdenerwowany jak odbywa się to w domu.Póki co zobaczcie jaki ładny charcik lubelski No do schrupania kawaler ;-* Quote
muzzy Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='fajna_kobitka']Czyli mówisz Muzzy ,że widzisz Lolutka w Atosowym afro? A co, źle by wyglądał? :D Quote
fajna_kobitka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 buahhahahahahahahahahaha zaplułam monitor ze śmiechu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oj myślę ,że w ten afrykański ukrop,który teraz nastał to raczej Atos zazdrości Lolkowi fryzury ;-) Nobla dla kogoś kto wymyślił wiatrak.... Quote
jostel5 Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Anetko ,dopóki możesz ;) ,poczytaj sobie wątek Dropka ,czyli wyżła lubelskiego.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/132491-LUBLIN-Dropek-ma-domek!!Dropek-ma-domek!! To właśnie Muzzy dał mu Dom! :) Wąteczek jest dłuuuugi ,ale co tam! :) Quote
muzzy Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='jostel5']Wąteczek jest dłuuuugi ,ale co tam! :) Ano dłuuugi, bo zaraz 4 i pół roku minie odkąd Drop się u mnie zadropkował :) Zapraszam na wątek i na stronę www.Dropek.eu :) Quote
fajna_kobitka Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 O wątku Dropka wiedziałam żem i śledzę na bieżąco chociaż rzadko się odzywam, ale o stronce nie wiedziałam, ale świetna sprawa!!! Obiecuję poprawę i przeczytam od deski do deski.Póki jeszcze jestem w dwupaku podzielę się z Wami, psiolubnymi ludziami, pewnym fenomenem.Od jakiegoś czasu dostaję tzw. dobre rady dotyczące spotkania dzidziusia z psem.Nawet nie wiecie jacy ludzie potrafią być pomysłowi zwłaszcza Ci ,którzy zwierza w domu nie posiadają a głowę mają pełną tych dobrych rad.Oto kilka z nich: 1. O rodzisz już niedługo, to co psa oddajecie? 2.Chyba wiesz ,że jak urodzi się dziecko to trzeba na miesiąc psa z domu się pozbyć bo to zarazki, a takie małe musi mieć sterylnie 3. No to teraz Lolkowi skończy się pańskie życie 4.Widzisz Lolek już nie będziesz taki rozpieszczany.. No nóż się w kieszeni otwiera!!!!! Powiem Wam ,że teraz już mnie to nawet śmieszy, ale poważnie mówię,że ludzie chyba nie mają zielonego pojęcia o tym jak na dziecko i jego rozwój właśnie pozytywnie wpływa kontakt z futrzakiem.Ja żeby dodać oliwy do ognia zawsze odpowiadam ,że po narodzeniu Alicji wszyscy we czwórkę będziemy spali w jednym łóżku i tutaj zazwyczaj rozmowa się urywa.Lolek starszy brat czyż to nie brzmi dumnie? Quote
muzzy Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 Ja to bym się pozbył z grona odwiedzających tych, co mówią takie rzeczy. I to pewnie na o wiele dłużej niż miesiąc :) Ala - bardzo lubię to imię. Niech się kitwasi z Lolutkiem od samego początku, wszystkim to wyjdzie tylko na dobre :) Quote
jostel5 Posted August 2, 2013 Author Posted August 2, 2013 (edited) Alicja będzie zdrowa -właśnie dzięki Lolkowi!Pies to "naturalna szczepionka" ,więc możesz być pewna ,że malutka uniknie wielu chorób ,które na bank będą przechodziły dzieciaczki wychowywane w sterylnych warunkach! A tutaj artykulik...:) Jeden z wielu! fot. Thinkstock Masz psa – dziecko ma szansę nie mieć alergii 01-06-2013 W domach, w których mieszkają psy, występuje więcej typów bakterii niż w tych, w których czworonoga nie ma – stwierdzili naukowcy z Uniwersytetu Północnej Karoliny i Uniwersytetu Kolorado w Stanach Zjednoczonych, poinformował magazyn „Science Daily”. Naukowcy zajmują się mikrobiologicznymi systemami w naszych domach i prowadząc badania stwierdzili, że największe różnice, jeśli chodzi o skład bakterii, występują między domami, w których mieszkają psy, i tymi, w których psów nie ma. Mogą powiedzieć, czy w danym domu są czworonogi na podstawie badań bakterii znalezionych na ekranie telewizyjnym lub na poduszce. Na przykład bakterie normalnie występujące w ziemi są 700 razy częściej znajdowane w mieszkaniach właścicieli psów. Te różnice są bardzo istotne, ponieważ zaobserwowano na przykład zależność między posiadaniem psa i występowaniem alergii, ale w jednym konkretnym wypadku. Otóż wiadomo, że dzieci kobiet, które są w ciąży i mają psa, prawdopodobnie nie będą miały alergii. Badania przeprowadzono w 40 domach, ich właściciele dostarczali próbki bakterii znajdujących się m.in. na ekranach telewizyjnych, poduszkach, klamkach w drzwiach wejściowych, blatach kuchennych i w lodówkach. MC wstecz napisz artykuł wyślij znajomemu wydr Edited August 4, 2013 by jostel5 Quote
jostel5 Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 "13" to naprawdę ważna cyfra w życiu Lolkowej Rodziny! :) Psiak odnalazł swoich Ludzi 13 lipca rok temu (czyli jakby urodził się na nowo), a w tym roku (2013!) 13 sierpnia o godzinie 13.00. przyszła na świat "ludzka siostrzyczka" Lolutka,Alicja! :loveu: No i jest Ich już czworo! :p Gratulacje ,Anetko!:calus::Rose: Quote
Andzike Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Aneta, gratulacje!!! :D Witamy nową dogomaniaczkę! :laola: fajna_kobitka napisał(a):.Ja żeby dodać oliwy do ognia zawsze odpowiadam ,że po narodzeniu Alicji wszyscy we czwórkę będziemy spali w jednym łóżku i tutaj zazwyczaj rozmowa się urywa. Ja mówiłam, że psy były pierwsze, więc jak coś to oddamy dziecko ;) A jak się Kacper urodził to spaliśmy w łóżku w piątkę, teraz Kacper ma już prawie 14 mies. i nadal wszyscy żyjemy w szcześliwej ludzko-psiej rodzinie :) Quote
Recommended Posts