Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nigdy nie myślałam że będę szukać domu takiemu psu. Młoda, prawie rasowa, pięknie umaszczona, rozpieszczona, zadbana, wychuchana księżniczka swojej "pańci" Pekinka Zuza. Wczoraj faworyta, dziś niepotrzebna kupka kłaków, wyruszyła w swoją ostatnią drogę na Paluch. Dla takiego psiaka to wyrok śmierci. Na szczęście znalazła się osoba wielkiego serca, która wbrew rozsądkowi zabrała sunię do siebie i postanowiła znaleźć jej nowy dom. Tak się składa, że to moja znajoma i bardzo chcę pomóc jej i Zuzce. Problem polega na tym, że w tym bardzo tymczasowym domu suńka nie może zbyt długo przebywać...w zasadzie w ogóle nie powinna się tam znaleźć. Dom potrzebny na wczoraj. Sunia ma półtora roku, waży ok 4 kg, ma ważną książeczkę szczepień, jest nauczona czystości.

to zdjęcia ślicznotki już z bardzo tymczasowego domu

Posted

będą fotki lepsze jak dotrę do W-wy. Pewnie w tym tygodni. Nie wiadomo ile jeszcze czasu suńka w tym dt będzie, bo tam problemy są z psem rezydentem. Trzeba na gwałt domu, nawet tymczasowego szukać ;(

Posted

kurczę, gdy szukałam mojej Tuli, dzwoniła do mnie pani, wielbicielka pekinów.
Nie mam jej telefonu, bo strasznie chciałam sie odciąć od tej traumy i powyrzucałam kontakty

Posted

Noemi1 napisał(a):
Co za maleńkie piękności.
Mam nadzieję, że w miejsce tego miejsca pod choinką, nie trafi do tej "paniusi" nowy psiaczek :(

Psiaczek nie, "pańcia" jest w ciąży i rzekomo opieka nad psem ją przerosła. Nie zazdroszczę jej dziecku...

Posted

Soema napisał(a):
A do Kociego Świata pisałaś? Może mają sprawdzony dom?

Koci Świat? Nie znam...ale napiszę. Dom musi być super sprawdzony, bo to suczka, niewysterylizowana i bardzo w typie, nie chciałabym, żeby jakieś pseudo położyło na niej łapę.

Posted

[quote name='magdyska25']z tego co czytam to Warszawa

Można zawsze spróbować uzbierać na sterylkę przed adopcją albo w umowie drukowanymi literami napisać, że należy poddać takiemu zabiegowi.

Moim zdaniem w 100% zrobić sterylkę przed adopcją !!!!!!!

... ludzie mają niestety słabe charaktery, a papier, jak wiemy, wszystko wytrzyma :roll:

Posted

Tola, Beka dzięki z pw, zaraz będę dzwonić. Co do reszty pytań: suńka jest teraz w W-wie, ale nie może tam zostać, kontakt jest przeze mnie na pw zainteresowanym podam nr tel, ogłoszeń przed sterylizacją nie daję, bo to łakomy kąsek dla pseudo, dom tylko sprawdzony, dogomaniacki lub jakaś zaufana fundacja wchodzą w grę przed sterylką

Posted

lili13 napisał(a):
jest sprawdzony dom ,współpracujący z Kocim Światem i na miejscu w Warszawie:)chcący dać DT:)
przesłałam nr.tel na pw donacji:)

już dzwoniłam, jesteśmy umówione na jutro, wielkie dzięki :) :) :)

Posted

Nastąpił kolejny zaskakujący zwrot akcji. Odebrałam rano Zuzę od tymczasowej opiekuni i miałam wieczorem zawieźć do dt, ale w międzyczasie zadzwoniła osoba polecona przez znajomą. Tak więc od razu pojechałam na wizytę przedadopcyjną i Zuza została. Na razie na próbę (ustaliłam z dt, że w razie czego ją przyjmie). Potencjalna właścicielka zobowiązała się sunie wysterylizować, zgodziła się na wizyty poadopcyjne i została poinstruowana, że piesek nie będzie na razie zbyt wylewny i może napaskudzić, zniszczyć coś itd. Ponoć jest na to przygotowana, po sąsiedzku ma dziewczynę, która zajmuje się psami (niestety poza dogo), dziewczyna fajna, konkretna i widać, że ma pojęcie. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Po świętach jadę na wizytę poadopcyjną. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Sunia niestety nie jest w najlepszej kondycji psychicznej i może sprawiać problemy, ale trudno się dziwić, jeżeli pani, która była całym jej światem, nagle zniknęła...za to pojawiło się mnóstwo obcych ludzi i sytuacji. Oby to już było szczęśliwe zakończenie. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc, a teraz to już tylko kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki, bo niczego tak nie znoszę, jak nieudanych adopcji