aagataa8 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 (edited) [FONT=Book Antiqua]Na początku wakacji Ania102 pokazała mi małego psiaka, który przybłąkał się do niej na osiedle. Jak się okazało z wywiadu, który zrobiłyśmy, psiaka "przygarnęło" pewne małżeństwo, które tak naprawdę nie wiedziało, czy chcą pieska zatrzymać. W końcu postanowili, że może u nich zostać. [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Ania postanowiła im pomóc, wykastrowała pieska, zaszczepiła.[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Kilka dni temu Pani, u której Biszkopt przebywał zaczepiła Anię i w niekulturalny sposób oznajmiła, że "nie będą już dokarmiać tego psa i po co w ogóle ta kastracja jak on teraz sprowadza inne bezdomne psy. Tak to byłby agresywny i nie latał z innymi psami".[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Teraz ten psiak nie ma nic![/FONT] [FONT=Book Antiqua]Co o nim wiemy? Jest to bardzo towarzyski, młodziutki psiaczek, którego po raz drugi los okrutnie doświadczył, po raz kolejny stracił dom...[/FONT] AKTUALIZACJA: Biszkopt znalazł nowy, szczęśliwy dom pod Kielcami. Dziękujemy za wszelką pomoc:) [FONT=Book Antiqua]A oto i on:[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Wpływ na konto Biszkopta:[/FONT] 170,10 zł- bazarek 102, 70 zł-bazarek http://www.dogomania.pl/threads/221469-ZAKOŃCZONY-rozliczam-dla-Biszkopta-i-MOPSIK EKTOPAR- Ania102 bazarek-28 zł Wydatki: Fiprex- 24,00 zł Karma sucha (9,50 zł/ kg)- 70 zł kurze łapki (10 sztuk) - 7 zł ogłoszenie wyróżnione na Tablica.pl - 20 zł x 4=60 zł ogłoszenie wyróżnione na Morusek.pl- 8 zł x 2= 16 zł czipowanie- 35 zł szelki- 20 zł ogłoszenie wyróżnione na Tablica.pl dla Pauri - 19,90 zł- http://www.dogomania.pl/threads/63156-Wspaniała-sunia-Paura-o-wielkim-psim-sercu-czeka-na-człowieka-za-kratami-już-6-rok Edited June 15, 2012 by aagataa8 Quote
Ania102 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 (edited) Tekst do ogłoszeń: BISZKOPT- towarzyski, grzeczny, średniej wielkości piesek prosi o dom Biszkopcik ma około roku. Jest uroczym pieskiem średniej wielkości, przed kolano. Wesoły, przyjacielski, kochający wszystkich i wszystko. Biszkopt jest uległy, łagodny w stosunku do dzieci, lubi towarzystwo innych psów. Biega za patyczkami. Ładnie chodzi na smyczy, w domu zachowuje czystość. Biszkopt jest już zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Czeka na swoją szansę na szczęśliwe, psie życie. Warunki adopcji: wizyta,umowa adopcyjna. Biszkopt poznał co to jest bezdomność, w swoim krótkim życiu został już 2krotnie wyrzucony przez człowieka, z tego powodu proszę o przemyślaną decyzję dotyczącą adopcji. KONTAKT: e-mail: [email protected] Tel: Ania 535-194-226 lub Agata 503-576-210 Edited May 1, 2012 by Ania102 Quote
ataK Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Na zdjęciach wygląda na sporego, ładny psiak :) Quote
wojtuś Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Przyjaciel Arik mnie tu przysłał, do Nerusia bez domu, ładny Psiak Quote
Ania102 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Prosze o pomoc dla psiaka, nie moze zostac na zimnie. Ciezko o miejsce teraz gdziekolwiek, pytałam wstępnie Jaagi i Agi38. Obie sa zapsione. Aga mogłaby przyjac jednak psiaka ale w zwiazku z tym w gre wchodzi płatny dt bo chyba na tyle zwierzat nikt nie wyrobi. Moze ktos chciałby sie zadeklarowac. Potrzebne byłoby 150 zł./ mies. Agato prosze zapytaj Pani Eli czy może nam pomóc, ja zapytam p. Arka. Prosimy równiez o deklaracje. Quote
Ania102 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Psiak był znowu ze mną na spacerze ale nie przyszedł za mną do domu. Bardzo proszę o pomoc dla niego. Quote
wojtuś Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Zaglądam Aniu, ciężko coś wymyślić, najlepszy byłby BDT - tu jednak nie mam pomysłu, a 150 zł za DT to też dobra oferta- ale jak zawsze kasa... Pozdrawiam A jak tam Neruś.. Quote
Agnieszka103 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Dostałam zaproszenie na PW na bazarek, który częściowo przeznaczony jest dla Biszkopta. Tak tu trafiłam. Zobaczymy jak będzie wyglądała sytuacja z deklaracjami. W razie czego też postaram się wspomóc chłopaka Quote
Ania102 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Biszkopt jest na ulicy niestety nie mam co z nim zrobić. U Agi jest pełno psów i Jaagi też. Nie mam innych pomysłów. W dodatku wyskoczył mi dziś pod koła szczeniak na wsi poszłam zaprowadziłam na posesję z któtej wyszedł i usłyszałam ze jest za mały na łańcuch i dlatego tak ucieka, prosiłam żeby baba mi go dała (chociaż nie wiem gdzie bym go trzymała) a ona nie chciała. Brakuje domów tymczasowych, nie mam naprawdę pomysłu. Mam nadzieję, że Aga znajdzie miejsce dla Biszkopta...może coś ruszy z adopcjami. Quote
Ania102 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Matko weszłam na wątek Agi i widzę że dziś doszły jej szczeniaki w liczbie 4 sztuk i kociątko. To chyba nici z tymczasu. Błagam pomóżcie mi... Sama bym go z chęcią wzięła ale niestety mieszkam z rodzicami. Jeśli ktoś mógłby wziąść szczyla to tego którego dziś widziałam wykradnę, ale święta super się zapowiadają dla niektórych istot:-(. Quote
Agnieszka103 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Biszkopt na ulicy....to bardzo źle :( taki fajny psiak, kurcze... Mogę pomóc tylko deklaracją ale w chwili obecnej najważniejsze dla niego jest znalezienie jakiegoś schronienia Quote
Ania102 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Kochani ja nie mam w tej chwili pomysłu. Biszkopcik jest kochanym, uroczym psiakiem. Nie wiele oczekuje. Czasami przychodzi do mnie. Cieszy sie, że moze wejsć do domu...ale musi wyjśc. Mieszkam z rodzicami i mam 4 suki, w tym jedna niesamowicie problemowa. Chciałabym zeby on trafił na domowe dt. Prosze o pomoc w rozsyłaniu watku, moze uda mu sie na świeta...chociaz w to watpie. Quote
Agnieszka103 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Niezmiernie przykre jest to, że taki bezproblemowy, przyjacielski psiak nie ma swojego kąta... Czy Biszkopt ma ogłoszenia? Quote
Ania102 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Nie ma Agnieszko...do niedawna myslałam, ze bedzie u tych sasiadów...ale w sumie co to za zycie dla takiego psa jak on by chciał do domu, byc pogłaskany, przytulony. Quote
aagataa8 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Trzeba będzie porobić mu trochę zdjęć i ogłaszać Quote
Ania102 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Agata ja go to wezme do domu to mu zrobie sesyjke. Może justysiek przyjedzie do mnie z aparatem, jej jest trochę lepszy od naszych. Na spacerze to wiesz, że cięzko ze zdjeciami bo jak pstrykam to już go nie ma w obiektywie. Quote
ataK Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 http://oplatek.seoplus.eu/index.php?name=ataK Quote
Ania102 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Proszę może ktos się zlituje nad tym psem??? Przyszedł do mne na podwórko dziś jak wracałam ze spaceru, on tak prosi oczkami ale nie może do mne wejść. Przez Święta był u mnie Forest i atmosfera w domu zdecydowanie stężona. Bardzo proszę o pomoc w szukaniu dt... Quote
justysiek Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 jestem i ja. ciotki macie jakieś pomysły? Quote
wojtuś Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Zaglądam do Biszkopka, Jak mu znaleść gdzieś miejsce, ciężko z BDT, Aniu a myślisz o płatnym DT? jak nie będzie wyjścia. Quote
justysiek Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Ania myśli o pdt, ale sama nie da rady do utrzymac... Quote
Ania102 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 wojtuś mnie samej nie stać na opłacenie dt ale jak najbardziej chce mu coś znaleźć tylko w rozsadnej cenie. U agi38 nie wyszło bo po prostu trafiaja jej się psy nieplanowane. Może jeszcze Jaaga znajdzie u siebie. Nie chciałabym go do hoteliku wysyłać bo wadome jakie są ceny ale też nie mówię, że nie. Tylko gdzie? Quote
Ania102 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 justysiek poza tym nie ma miejsca... Jego sytuacja nie jest tragiczna, że trzeba działać już ale jest beznadziejna i ten fajny pies przepadnie na ulicy. Jak tak dalej będzie przylatywał do moich to wyląduje pod kołami:-( Quote
Recommended Posts