Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='motylek1007']ale fajne, widać, że dobrze sie bawi :)
a jak z czystością?

A jakiś problem kiedyś był ? :) Nie, no żartuje oczywiście :)
Odpukać! super. Nie robi już w ogóle w domu. Jak chce wyjść jak jesteśmy to kręci się albo siada pod drzwiami / na swoim kocyku na przedpokoju i czeka aż ktoś się szanownie ruszy ;) A my wtedy pytamy 'Chcesz isc na dwórek?' i jak z radością podbiega do drzwi to wiadomo ze chce :)
Jak jest sama, zdarzy się sporadycznie siusiu, ale kupkę już tylko poza domem. Rano wychodzi zawsze o 7.00 potem śniadanko i dalej śpimy (dziś np. do 9.45 :P)

[quote name='Joann']na tej fotce przypomina mi Vitka (najbardziej z budowy) http://i.imgur.com/h6Xv5.jpg
A mi na tej z latającą skrapetką w gębie :)

[quote name='Kirinna']Uszy:)za każdym razem ma inne
Nic nie mów o tych uszach :P

[quote name='wikikoniki']Słodziutka :)
U nas też skarpeta najbardziej sprawdziła się jako zabawkę :D Ale mama na mnie krzyczy, że skarpetki się po domu walają... :p
u nas są tylko dwie. Jedna z jeżem w środku i jedna bez jeża, no chyba że akurat wyjmuje pranie i jedna mi spadnie, to zaraz mi kradnie :P

Posted

A jednak się doczekałam księżniczki :loveu::loveu::loveu: Jestem pod wrażeniem jej urody - piękna :razz:.

Jak tam jej demolanctwo? Nadal Wam robi niespodzianki po pracy? ;)

Posted

[quote name='motylek1007']super, ze ten okres za Wami juz - mówilam ze sie nauczy :)[/QUOTE]
No, to było do przewidzenia, zwłaszcza że dbaliśmy o to :)

[quote name='Ty$ka']A jednak się doczekałam księżniczki :loveu::loveu::loveu: Jestem pod wrażeniem jej urody - piękna :razz:.

Jak tam jej demolanctwo? Nadal Wam robi niespodzianki po pracy? ;)[/QUOTE]
Dziękujemy za komplementy ;)
Wiesz, akurat teraz mąż ma urlop i ja też 3 dni w domu byłam. Jutro ja idę do pracy, a mąż na 3h zniknie z domu.. Bądź co bądź tapeta na przedpokoju jest na stracenie - już szukamy nowej aby położyć za czas jakiś :)
Jest kochana a sztuczki to już robi bez komend, wystarczy że palcem pokaże :D:D

Posted

Super zdjęcia Luniastej :loveu:
Uszka jej wariują, bo mała ząbkuje :) Przestanie to i uszy się unormują i przestaną kombinować.
Niszczenia współczuję, ale z drugiej strony - zawsze to pretekst do remontu czy kupienia czegoś :evil_lol:
Moja też lata za skarpetkami, ale przynajmniej nauczyła mnie je sprzątać w mieszkaniu ;) Teraz ma swoją jedną i czasem z nią śpi.
Komendy na gest są dobre, ale jest jeden problem - moja tak się wyuczyła robić wszystko na gest, że teraz jest problem z przywołaniem, bo musi się odwrócić i zobaczyć co od niej chcę nim przyjdzie. A ciężkie boje toczymy, żeby na mnie zwróciła uwagę jak coś niucha :D Także pilnuj też tego, żeby Luna zwracała uwagę co do niej mówisz, ostrzegam z własnego doświadczenia :D

Posted

[quote name='rashelek']Super zdjęcia Luniastej :loveu:
Uszka jej wariują, bo mała ząbkuje :) Przestanie to i uszy się unormują i przestaną kombinować.
Niszczenia współczuję, ale z drugiej strony - zawsze to pretekst do remontu czy kupienia czegoś :evil_lol:
Moja też lata za skarpetkami, ale przynajmniej nauczyła mnie je sprzątać w mieszkaniu ;) Teraz ma swoją jedną i czasem z nią śpi.
Komendy na gest są dobre, ale jest jeden problem - moja tak się wyuczyła robić wszystko na gest, że teraz jest problem z przywołaniem, bo musi się odwrócić i zobaczyć co od niej chcę nim przyjdzie. A ciężkie boje toczymy, żeby na mnie zwróciła uwagę jak coś niucha :D Także pilnuj też tego, żeby Luna zwracała uwagę co do niej mówisz, ostrzegam z własnego doświadczenia :D[/QUOTE]

Masz absolutną rację! ząbkuje i to strasznie, własnie gryzła kość cielęcą suszoną i krwi było troche na niej.
Tak ją swędzieć muszą biedulka..
Co do komend na przywołanie, Luna ślicznie reaguje na 'do mnie' na dworze. Może być zajęta psem, dwa razy zawołam i już śmiga do mnie :) Także komenda do mnie zostanie zawsze z głosem :) Dzięki za rady! :)

Posted

[quote name='iskra_wroc']Pocieszną masz psinę :):):) Miło się ogląda fotki z szaleństw. Udało jej się pofrunąć?:D

Przy okazji zaproszę:
http://www.dogomania.pl/threads/223932-KARMY-DLA-PSÓW!-KUP-TERAZ-!-Zbieramy-na-kastrację-do-8.03.12-g.-22.00
Bazarek z nowościami Royala dla małych piesków:)

Pewnie! Codziennie lata! :P
Dziekujemy za zaproszenie, jednak co do suchej nie będziemy na razie eksperymentować. Próbowaliśmy, ale Lunka obecnie ząbkuje i nie toleruje żadnej innej niż tą co dostaje (ma małe ziarenka). :)

Posted

[quote name='vaness']Lunka będzie szczerbolem :evil_lol:[/QUOTE]

Juz jest :P
Jak mnie gryzie po rękach to nie musze zabierać :D

Posted

Czy tylko mi się tak dziwnie 'układa' stronka dogo? :/ Blech.

Zgodnie ze wcześniejszą obietnicą - zdjęcia ze spacerku. Świeżynki sprzed pół godzinki. Wiatr wieje jak cholerka, ale poszły my sobie na 20 minutek, co by znów nie przeziębić Lusinki.

ileż mam na Ciebie czekać, pańcia? :)

tak ślicznie aportuje :)

- no idzieeeeeeesz? :)

- mam kija i nie zawaham się go użyć! :P