Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

co do odruchów kopulacyjnych na poduszce... Dela miała przed cieczką.. co do moczu nie wiem bo akurat byliśmy na wsi i prawie cały czas na zewnątrz chodziła.. więc się nie będę wypowiadać ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jean napisał(a):
Jezuu, ona 10.03 będzie miała 6 msc..
no to na bank cieczucha idzie :/

Jeszcze nie taka cieczka. dopiero jej się zbliża. majtki kupione ? Ness się ładnie wylizuje, ale moja babcia jest przekonana, że to nie wiadomo jak leci i i tak musi nosić -,-
najgorsza wada suczek. cieczka. widzę, że też kolejna jej wakacje +/- wypadnie. tak samo jak NEsce. masakra. wszystkie wystawy, zawody odpadają przez to :(

Posted

Moja zaczęła, za przeproszeniem, bzykać poduszki mając koło 6msc, bo zaczęła dojrzewać. Cieczki dostała mając 8msc ;) Częściej siku może mieć prozaiczne wytłumaczenie - może mała po prostu więcej pije?

Posted

Jean napisał(a):

Nie taki dzieciaczek.. chyba zbliża się cieczka :((
Muszę się poradzić kogoś kto ma suczkę.. Czy odruchy kopulacyjne na maskotce oraz wzmożona ilość oddawania moczu może świadczyć o zbliżającej się cieczce? :/

Chyba odruchy kopulacyjne nie maja nic wspólnego z cieczką... tak mi się wydaje...
A dco do częstszego oddawaniu moczu - to tak. Pzed cieczka i w trakcie suczki częściej sikają i/lub po kilka kropelek. To swoiste znaczenie terenu i zapraszanie samczyków:)

Pzdr.

Posted

Hejka! Wpadłam na chwilę jakby ktoś tęsknił ;)
U nas wszystko ok, pani zapracowana (a to w pracy, a to w domu, co chwilę coś..), jutro Lunka ma kolejną miesięcznice.. właściwie zastanawiam się jak to liczyć.. (urodzona 9.10.2011 to cały październik, listopad, grudzien, styczen, luty i marzec daje 6 msc ? czy bez października? ) .. Jejku jak to zleciało.. Z nowości, to jest odpukać bardzo grzeczna na dworze. Spuszczona ze smyczy przybiega na każde zawołanie, a jak ktoś przechodzi a ona się czai, żeby podbiec to mówię nie wolno, albo zostaw - i już ma w nosie przechodnia :)
Uwielbia ganiać za kijami a dziś dla odmiany wzięłam piłkę tenisową i tak jak kiedyś nie przepadała to dziś śmigała za nią :)

Ze spraw zdrowotnych, to nie kaszle już, ma lekko czerwone prawe oczko (nie wiem od czego..) czym mogę jej przemywać? rumiankiem, herbatą?
No i gubi zęby na potęgę :)

Ze złych rzeczy ostatnio źle śpi. Zawsze było tak, że do 6:00 u siebie, a potem na godzinkę do nas do łóżka, ale chyba muszę wprowadzić konsekwencję do swojego zamiaru i zacząć ją oduczać.. Bo wierci się strasznie i w nocy budzi się dwa razy próbując czy może już jest 6.00 i pozwolą mi wejść..

Zamówiłam kliker :) Próbujemy nowych sztuczek (obecnie obrót na leżąco, ale kiepsko idzie..) wszystkie inne już opanowane prawie do perfekcji ;)

Pozdrawiamy!
Zdjęcia po ndz spacerze dogomaniaków :)

Posted

mi się wydaje, że ona ma 5 miesięcy :)
więc na cieczkę to ma sporo czasu :)

ruchy kopulacyjne jak Wam przeszkadzają to warto oduczać od samego początku. Ciap jak zaczął dojrzewać i coś próbował to od razu było nie i tak 3 razy i przeszło mu :) Sonia nie próbowała nigdy :)