ewes Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 co do odruchów kopulacyjnych na poduszce... Dela miała przed cieczką.. co do moczu nie wiem bo akurat byliśmy na wsi i prawie cały czas na zewnątrz chodziła.. więc się nie będę wypowiadać ;) Quote
wikikoniki Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Neska nie ma takich odruchów. Oddawanie moczu owszem. ale moja koleżanki yorczka ma takie odruchy przez cały rok. nie tylko na maskotce, ale też na ręce -,- Quote
Jean Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Jezuu, ona 10.03 będzie miała 6 msc.. no to na bank cieczucha idzie :/ Quote
wikikoniki Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Jean napisał(a):Jezuu, ona 10.03 będzie miała 6 msc.. no to na bank cieczucha idzie :/ Jeszcze nie taka cieczka. dopiero jej się zbliża. majtki kupione ? Ness się ładnie wylizuje, ale moja babcia jest przekonana, że to nie wiadomo jak leci i i tak musi nosić -,- najgorsza wada suczek. cieczka. widzę, że też kolejna jej wakacje +/- wypadnie. tak samo jak NEsce. masakra. wszystkie wystawy, zawody odpadają przez to :( Quote
Jean Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 nie, jak teraz dostanie, to za pół roku jest wrzesien? Quote
rashelek Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Moja zaczęła, za przeproszeniem, bzykać poduszki mając koło 6msc, bo zaczęła dojrzewać. Cieczki dostała mając 8msc ;) Częściej siku może mieć prozaiczne wytłumaczenie - może mała po prostu więcej pije? Quote
patusiove Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Namiętnie wycałuj Lunioszka ode mnie! Ona jest niesamowita ;*. Quote
Jean Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Dzieki, wróce do domku to ucałuje (jak ona przestanie mnie :P) Quote
Asiaczek Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Jean napisał(a): Nie taki dzieciaczek.. chyba zbliża się cieczka :(( Muszę się poradzić kogoś kto ma suczkę.. Czy odruchy kopulacyjne na maskotce oraz wzmożona ilość oddawania moczu może świadczyć o zbliżającej się cieczce? :/ Chyba odruchy kopulacyjne nie maja nic wspólnego z cieczką... tak mi się wydaje... A dco do częstszego oddawaniu moczu - to tak. Pzed cieczka i w trakcie suczki częściej sikają i/lub po kilka kropelek. To swoiste znaczenie terenu i zapraszanie samczyków:) Pzdr. Quote
Jean Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Hejka! Wpadłam na chwilę jakby ktoś tęsknił ;) U nas wszystko ok, pani zapracowana (a to w pracy, a to w domu, co chwilę coś..), jutro Lunka ma kolejną miesięcznice.. właściwie zastanawiam się jak to liczyć.. (urodzona 9.10.2011 to cały październik, listopad, grudzien, styczen, luty i marzec daje 6 msc ? czy bez października? ) .. Jejku jak to zleciało.. Z nowości, to jest odpukać bardzo grzeczna na dworze. Spuszczona ze smyczy przybiega na każde zawołanie, a jak ktoś przechodzi a ona się czai, żeby podbiec to mówię nie wolno, albo zostaw - i już ma w nosie przechodnia :) Uwielbia ganiać za kijami a dziś dla odmiany wzięłam piłkę tenisową i tak jak kiedyś nie przepadała to dziś śmigała za nią :) Ze spraw zdrowotnych, to nie kaszle już, ma lekko czerwone prawe oczko (nie wiem od czego..) czym mogę jej przemywać? rumiankiem, herbatą? No i gubi zęby na potęgę :) Ze złych rzeczy ostatnio źle śpi. Zawsze było tak, że do 6:00 u siebie, a potem na godzinkę do nas do łóżka, ale chyba muszę wprowadzić konsekwencję do swojego zamiaru i zacząć ją oduczać.. Bo wierci się strasznie i w nocy budzi się dwa razy próbując czy może już jest 6.00 i pozwolą mi wejść.. Zamówiłam kliker :) Próbujemy nowych sztuczek (obecnie obrót na leżąco, ale kiepsko idzie..) wszystkie inne już opanowane prawie do perfekcji ;) Pozdrawiamy! Zdjęcia po ndz spacerze dogomaniaków :) Quote
Talucha Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 O, to będziecie w niedzielę :D Fajnie, my też :) Fajnie, że Luna taka posłuszna :):) Quote
wikikoniki Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Powodzenia w klikaniu ! My też zaczynamy... :) Quote
kalyna Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 mi się wydaje, że ona ma 5 miesięcy :) więc na cieczkę to ma sporo czasu :) ruchy kopulacyjne jak Wam przeszkadzają to warto oduczać od samego początku. Ciap jak zaczął dojrzewać i coś próbował to od razu było nie i tak 3 razy i przeszło mu :) Sonia nie próbowała nigdy :) Quote
motylek1007 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 oj tam wytrzymiesz bez Lunki w łózku? ;) do nas przybył szczeniak i teraz oba spią w łózku. kliker jest bardzo fajny, sama mam 2 tej samej firmy ale róznie klikają niestety.... Quote
Jean Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 motylku jaki szczeniak, skąd szczeniak? Pokaż! :D nie wytrzymuje, aczkolwiek staram się ;) Quote
Jean Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Z cyklu 'Zmęczony pies - szczęśliwy pies. Spacer dogomaniaków' (aktualnie) :D Quote
wikikoniki Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Hej, dziękujemy wspaniałej Lunce za towarzystwo :p Zdjęcia to Twoje czy ktoś już wstawił ? Quote
Talucha Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Moje się już ładują to Wam podrzucę kilka fotek :P Quote
motylek1007 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Jean napisał(a):motylku jaki szczeniak, skąd szczeniak? Pokaż! :D zaraz uaktulanie galerię :) bardzo ładnie Lunka sie prezentuje a te uszka ma zarąbiste Quote
Talucha Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 :D http://s1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery%20dogomaniackie/#!cpZZ1QQtppZZ20 ;) Quote
Recommended Posts