Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie była tylko jeden dzień,ale mogę napisać,że jak zostawała sama to interesowały ją kapcie i buty,nie pogryzła ich tylko leżały na jej posłaniu;).I z załatwianiem potrzeb nie było problemów,może to przez zmiany i lekki stes.
Co do jedzonka to suchego za bardzo nie chciała,dawałam jej Brita i próbki Royala,wcinała za to gotowane i chlebek z pasztecikiem;)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czyli zostały same w domu. A nie boisz się że coś sobie zrobią ?
Daisy vel Szira podobna w kłaczków do Odiego (teriero pudelka z K.).

A co miałyby sobie zrobić??? Nelka, mimo, ze strzela fochy to zupełnie nie jest agresywna, ale upierdliwego tymczasa potrafi przywołać do porządku ;)
Tymczasowicze zawsze zostają sami z Nelką i nigdy nie było problemu. Nawet agresywny do wszystkich psów Biszkopt nie odważył się Nelce podskoczyć ;)

Posted

Dogo07 napisał(a):
To dobrze :).
Ja jak widać strachliwa jestem.

Ja całkowicie ufam Nelce i wiem, że nie da się wyprowadzić z równowagi ;)
Ale za każdym razem jak zostawiam w domu nowego tymczasowicza to jestem trochę w pracy poddenerwowana ;) Ciekawe co zastanę po powrocie do domu ;)

Posted

Andzike się nie odzywała, bo po pracy pojechała zrobić Szirze nową fryzurkę ;) Przy okazji Nelka też się załapała ;)
czekam na fotki :)
Dziewczynki mnie nie zawiodły i były baaardzo grzeczne w domu - nic nie narozrabiały :) Szira nie zostawiła w domu żadnej niespodzianki, zrobiła pełny pakiet na spacerze:multi: (co prawda potem zdarzyła jej się mała wpadka po strzyżeniu, ale spuśćmy na to zasłonę milczenia :cool3:)
Jest rewelacyjna :) Tylko brać i kochać!:loveu:

Posted

I po metamorfozie ;)

Cały album Sziry jest tutaj :)

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.256039361132428.56893.100001790997578&type=1

Serdecznie dziękuję Fundacji Mikropsy za czas poświęcony na obcięcie Sziry i Nelki, torbę śmierdzących przysmaczków, torbę karmy, piękne szelki i obrożę, ubranka na mrozy, światełko, tabletki na odrobaczenie, no i za spacer oczywiście ;)
Gdzieś na wątku pojawiło się info, że są dla Sziry jakieś pieniążki na jedzenie :) Będę wdzięczna za przelanie ich na konto Fundacji, która ma pod opieką sporo swoich mikropsów, a mimo to przyjęła pod swoje skrzydła nie-mikro Szirę :)

MIKROPSY

[FONT=helvetica]Skrzydło Fundacji Azylu pod Psim Aniołem[/FONT]

[FONT=helvetica]Ul. Kosodrzewiny 7/9[/FONT]

[FONT=helvetica]04-979 Warszawa[/FONT]

[FONT=helvetica]nr konta: 46 1020 1042 0000 8102 0257 1370[/FONT]

Posted

ło matko, ale odmłodniała!!!! oglądam te zdjęcia i napatrzeć się nie mogę. jedno co mi się nasuwa teraz to, że Daisy była babulinką, a Szira jest modelką. Cudownie dzięki dziewczyny, jest super. W lutym zasilę konto Fundacji, naprawdę warto.

Posted

Ja wiedziałam,że tak będzie:loveu:że Szira to nieoszlifowany diament:loveu:
Wygląda przecudnie i domki będą się o nią ustawiać w kolejce,tym bardziej,że jest to pies bez wad!
Mikropsom i Tobie Andzike jestem bardzo wdzięczna za szansę dla nie-mikro Sziry:loveu:
Z Mikropsami ustaliłam wczoraj,że prześlę pieniążki z mojego bazarku na ich konto jak tylko do mnie wpłyną,uzbierało się na razie 50zł:loveu:

Posted

Szira to naprawdę pies bez wad...:loveu: no może ma taką, że rozpycha się w łóżku ;) I jak tylko zmienia się pozycję, to ona podąża za człowiekiem, żeby się mocno wtulić... :loveu:
Nelka w domu nadal śmiertelnie zafochowana, ale na spacerze już się dziewczyny fajnie bawią :)
Ale mi się nie chce w pracy siedzieć, jak one tam same w domu urzędują...

Marchewa, docha - z góry dzięki za planowane wpłaty na konto Mikropsów :multi: Możecie być pewne, że będą one dobrze spożytkowane - tylko i wyłącznie na psy - Mikropsy nie współpracują z PDT, więc wszystkie pieniążki idą na użytek psów, a nie ludzi :)

Posted

Był pierwszy telefon po ex-grubą doopkę:crazyeye:
Z Wałcza (zachodniopomorskie), więc Szira tam nie pojedzie, ale chętnie przekaże kontakt. Pani szuka niedużego, kudłatego pieska lub suczki do mieszkania w domu na podusi (poprzedni piesek umarł - jej słowa). Dogo, masz jakiś pomysł?

Posted (edited)

W Wie jest czarna nieduża miła młoda suczka w hoteliku co już dość długo domku szuka, ale nie wiem czy Wałcz to nie za daleko.
Ale można spróbować.
Jest też ale w Krotoszynie ale to już zupełnie za daleko.
Dom z Wałcza pewnie szuka kudłaczka w miarę młodego ?
Jest jeszcze pudelkowaty Zgubniś, w dt w Łodzi.

Edited by Dogo07
Posted

[quote name='Andzike'] Będę wdzięczna za przelanie ich na konto Fundacji, która ma pod opieką sporo swoich mikropsów, a mimo to przyjęła pod swoje skrzydła nie-mikro Szirę :)

MIKROPSY

[FONT=helvetica]Skrzydło Fundacji Azylu pod Psim Aniołem[/FONT]

[FONT=helvetica]Ul. Kosodrzewiny 7/9[/FONT]

[FONT=helvetica]04-979 Warszawa[/FONT]

[FONT=helvetica]nr konta: 46 1020 1042 0000 8102 0257 1370[/FONT]

Nie czekając do lutego zrobiłam przelew dzisiaj na konto Fundacji w kwocie 20zł dla Sziry. Pieniążki te były przeznaczone dla niej na ogłoszenie na allegro, które zostało zamknięte.