Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jedynie można ją wykąpać i wyczesać i porobić wtedy fotki ale kto to zrobi? I musi być w ciepłym przez jakiś czas po kąpaniu a to raczej jest nie możliwe.Daisy po takim spa może dostać zapalenia płuc i na nic przydadzą się ogłoszenia a my będziemy mieć na sumieniu psa.

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest domek z Wwy na coś kudłatego akceptującego koty, nie wiem czy ryzykować i im podsyłać Daisy czy nie. W sumie to dla dziecka 12-letniego, i najlepiej żeby była z dt.

Posted

można by spróbować ale musiałybyśmy wziąć alternatywę, że jeśli się nie sprawdzi to zostaje w tym proponowanym w powyższych postach dt w Wawie za 330 zł, żeby jej ponownie do schronu nie brać.

Wypowiadajcie się ciotki, bo jeszcze nie przelałam na allegro.

Posted

Tylko że musiałaby chyba zostać wcześniej wykąpana, odpchlona czy coś, i może troszkę wystrzyżona, bo tak jak pisałam domek szuka najchętniej z dt psinki.
Ale jak rozumiem, to jest dla suni dt tylko że w rejonie Szczytna.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Tylko że musiałaby chyba zostać wcześniej wykąpana, odpchlona czy coś, i może troszkę wystrzyżona, bo tak jak pisałam domek szuka najchętniej z dt psinki.
Ale jak rozumiem, to jest dla suni dt tylko że w rejonie Szczytna.

no właśnie nie ma dt, jest tylko ewentualne dt w Warszawie, ale na razie sunia przebywa w schronie- brak deklaracji.

Posted

Daisy do kotów zachowuje spokój,była zaciekawiona ale nie wykazywała agresji,myślę że spokojnie można dać ją do domu z kotem.
Biedna Daisy po spacerku nie chciała wejść do boksu,zapierała się łapkami,żebym tylko jej tam nie wsadzała.
Sunia skradła mi serce.
Wysyłam jej nowe fotki do Anetek100 z prośbą o wstawienie;)

Posted

magenka1 napisał(a):
oj Daisy , czuję, że na tymczasie długo byś nie posiedziała bo jak by Ci fryzurkę zrobić szybko byś trafiła do swego domku,
ona ma same zalety zero wad

Tak sunia jest bez wad,śliczna tylko mocno zaniedbana,pogodna,chodzi ładbnie na smyczy,kotami zaciekawiona i chętnie by się z nimi pobawiła.Cudo które w schronisku trudno dostrzec.

Posted

co u kudłatej? wpłaciłam na konto Anetki pieniążki na allegro z wyróżnieniem, jeżeli coś się wykluje z telefonu do Marchewy to ogłoszenie pójdzie na innego psiaka. czekamy na potwierdzenie wpłaty od Anetek100

Posted

Niestety pani nie zadzwoniła więcej,wiem że miała na oku jeszcze jakiegoś pieska z Warszawy,mimo wszystko obiecała zadzwonić na którego się zdecydowała,ale widocznie zapomniała.

Posted

docha napisał(a):
co u kudłatej? wpłaciłam na konto Anetki pieniążki na allegro z wyróżnieniem, jeżeli coś się wykluje z telefonu do Marchewy to ogłoszenie pójdzie na innego psiaka. czekamy na potwierdzenie wpłaty od Anetek100

był telefon o Deisy ale Asia mowiła, że Pani niestety nie zadzwoniła więcej więc Daisy nadal w schronisku czeka na bdt lub ds,
na razie nie stać nas na płatny tymczas, bierzemy Benka, a w skarpecie piesków ze Szczytna nie ma dużo kasy, uratowałby nas tylko bezpłatny tymczas

Posted

docha napisał(a):

aha ok, jesli coś dostane dam znać:)ale proponuje jeszcze chwile poczekac z allegro, oczywiście pieniązki będą czekać:)

Posted

Pilnie potrzebny transport dla Daisy do Warszawy,jest wolne miejsce w bdt.
Niestety musimy ją dowieźć w ten weekend najpóźniej,jeżeli nie damy rady miejsce w bdt zajmie inna sunia w potrzebie.

Posted

[quote name='Anula']A nie można jej dowieźć pociągiem?[/QUOTE]
sprawdziłam połączenie
wyjazd w sobotę PKP pośpieszny z Olsztyna 9,34 do Warszawy 14,40 (ok5 godz.jazdy) cena biletu w jedną stronę 2 kl.=52 zł , 1 kl.= 79 zł plus za psa

Posted

[quote name='beta ata']Moja sąsiadka ma przyjaciół jezdzących na tej trasie, zapytam i dam znać.

edit: Zapytałam, odpowiedź dostane dopiero wieczorem lub jutro.[/QUOTE]

Gdyby mogli nawet w innym terminie to proszę dać znać.

Daisy niestety nie pojedzie do tego bdt,ponieważ musiałam już dać odpowiedź a do tej pory nic nie udało się załatwić,bdt wieczorem przyjmuje inną sunię w potrzebie,ale jesteśmy w kontakcie i jeżeli będzie znowu wolne miejsce to czeka na Daisy.
Za 2 tyg.znajoma szykuje transport kotów do W-wy,więc może wtedy się uda.

Co do PkP,to jest wyprawa na cały dzień i nie każdy z nas może w danym terminie sobie pozwolić na taką wyprawę.

Dodatkowo dzwonił fajny domek ale z Łodzi i też transport jest głównym problemem.