Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

Osoby działające w Ligocie są na tym watku dość nieregularnie więc w sprawie misek skontaktuj się może teleefonicznie - numery bodajże na pierwszej stronie wątku.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapraszam wszystkie osoby, przeglądające ten wątek do zerknięcia również na wątek dzierżoniowski....są nowe foty psów do adopcji !

każdy z nich może zostać dowieziony do Wrocławia!

psy pojawiają się również we wrocławskiej Wyborczej

pozdrawiam

Posted

[quote name='ach21']Kochani napisalam kiedyś kilka maili do różnych firm o treści:
[SIZE=3]Witam serdecznie,

[SIZE=1]Nie wiem czy są państwu znane losy zwierząt z miejscowości Nowa Ligota.
Tragiczne warunki, w jakich były przetrzymywane doprowadziło wiele z nich do śmierci lub kalectwa. Cala historia znajduje się na stronie http://www.ligota.webhost.pl/, jestem wolontariuszką szukającą pomocy by wesprzeć te zwierzęta.

Chciałam się zwrócić do Państwa z prośbą o przekazanie kilku lub kilkunastu misek dla psów.
Potrzebne dary rzeczowe (w ilościach hurtowych):

środki medyczne: wszelkie środki przeciw pasożytom, witaminy
wyposażenie: kołdry, koce itp., 200 obroży, smycze, miski dla psów, 10-15 wiader plastikowych 10-litrowych, siatka ogrodzeniowa, budy.
tymczasowy magazyn na dary we Wrocławiu
barakowóz mieszkalny i kontenery magazynowe z transportem do Nowej Ligoty (zakup lub dzierżawa) – bo potrzebna jest całodobowa obecność wolontariuszy na miejscu. http://www.psianiol.org.pl/ligota/aktualny.ht
Gdybyście zdecydowali się Państwo na przekazanie choć kilku [SIZE=2][SIZE=3]misek serdecznie proszę o kontakt.
Dziękuję i z niecierpliwością czekam na kontakt.

Gdybyście zdecydowali się Państwo na przekazanie choć kilku misek serdecznie proszę o kontakt.
Dziękuję i z niecierpliwością czekam na kontakt.

Odpowiedziała jedna firma :
Witam !

Akipol Sp.z o.o.
os.Stare Zegrze 117/4
61-249 Poznan

Jestesmy producentem art.zoologicznych chcąc pomóc zwierzakom wysłaliśmy do państwa różne pojemności misek dla psów.

Zatem do Ligoty powinny trafić dziś bądź jutro miski :p
mam nadziję ze sie przydadzą?

Pozdrawiam serdecznie

Czekamy na miski , dziekujemy:)

Posted

kurcze może to już nudne, że ja tak w kółko i wszędzie o tym psie z szafy, ale się przypominam tylko, korzystając że dostępna jesteś Monikita(maila też wysłałam a co!).
ja spokojnie czekam...to tak tylkko dla przypomnienia ;) , mam nadzieję że nikt nie będzie miał mi za złe

Posted

potrzebny PILNIE tymczasy lub domki stałe dla trzech 7 mc mixów dobka z onkiem. Dwa psy jedna sunia. Do tej pory pierwszenstwo spraw pilnych miały psy klinicznie chore lub niedozywione, teraz prosze o pomoc dla psów do socjalizacji z człowiekiem i otoczeniem.

Psy przyjechały do Ligoty w styczniu jeszcze za rzadów włascicielki schroniska, sa sliczne zdrowe ale bardzo boja sie ludzi, dlatego adopcja od razu z Ligoty jest nie mozliwa.

Zdjecia postaram wkleic jak najszybciej, psy sa piekne i napewno szybko zdajda domki.

Mam obecnie u siebie taki sam Ligocki przypadek i jest co raz lepiej , spimy juz na łózku , chodzimy na szelkach, kochamy koty, boimy sie tylko jeszcze obcych ludzi i siusiamy i koopamy w domku :( ale przyjdzie czas na wszystko......:)

Posted

gibon301 napisał(a):
kurcze może to już nudne, że ja tak w kółko i wszędzie o tym psie z szafy, ale się przypominam tylko, korzystając że dostępna jesteś Monikita(maila też wysłałam a co!).
ja spokojnie czekam...to tak tylkko dla przypomnienia ;) , mam nadzieję że nikt nie będzie miał mi za złe

gibonku Twój pies z szafy tez wymaga pracy bardzo lubi pokazywac na nas zabki, myslałam ze juz mu przeszło, on potrzebuje przymusowych pieszczot i pewnie zrozumie ze człowiek to juz nie wróg.
do mnie Dziuba przywiozła psa w kagancu bo zachowywał sie podobnie ( to własnie jeden z szczeniaków dla których prosze o tymczasy), po dwoch dniach nie było u mnie w domu wiekszego pieszczocha jak on. Wszystko jest mozliwe tylko nam juz brakuje rąk i miejsca w domach.
Psy w Ligocie, psy w domach wszystkie potrzebuja pracy i ciepła a my mamy jeszcze prace i nauke:placz: , dlatego dziekuje wszystkim za dotychczasowa pomoc:loveu: i prosze o jeszcze błagajac o tymczasy i adopcje.

Posted

ok, dzięki za wiadomość.
czyli rozumiem, że jest nadal szansa żeby go jakoś wyciągnąć z Ligoty (ja nadal myślę o wzięciu go do Krakowa do hotelu), tylko że w zaistniałej sytuacji przymusowe mizianie nie "na okrągło" może mu pewnie nie wystarczyć. tymczas u mnie ze względu na psa, który ma problemy z tolerancją, niestety odpada. cały czas jednak myślę co w tej sytuacji zrobić i na razie się nie poddaję!

Posted

gibon301 napisał(a):
ok, dzięki za wiadomość.
czyli rozumiem, że jest nadal szansa żeby go jakoś wyciągnąć z Ligoty (ja nadal myślę o wzięciu go do Krakowa do hotelu), tylko że w zaistniałej sytuacji przymusowe mizianie nie "na okrągło" może mu pewnie nie wystarczyć. tymczas u mnie ze względu na psa, który ma problemy z tolerancją, niestety odpada. cały czas jednak myślę co w tej sytuacji zrobić i na razie się nie poddaję!

i bardzo dobrze my tez zrobimy co w naszej mocy:kciuki:

Posted

dziś byłam z Kiwi w hotelu w Wieliczce odwiedzić rezydentów (poznałam Hamleta - jest superrrrrrr) no i mam nadzieję, że niedługo będę odwiedzać mojego psa "z szafy"...chyba muszę mu jakieś imie wymyśleć bo ta szafa to do niego niedługo na stałe przylgnie, a poza tym tak jakoś głupio brzmi :cool3:

Posted

pragne przeslac zdjecia Diuny w nowym domu -suczki z Ligoty.Prosze podac mnie e-mail to przesle zdjecia.
Dzuba-domek czeka rowniez na malego pieska z3 i pol lapki.

Posted

kaisa a zaktualizujesz migotke i hamlecika?
nie am ich na stronie ligoty a sa u nas na tymczasie w krakowie
migotka w domu tymczasowyma hamlecik w hotelu.

Posted

ojej, przepraszam ;)
juz widze :D

bo dosia zostala zauwazona na stronie ligoty wlasnie a potem na allegro dopiero z tego co zapamietalam wiec mi zalezy ;)