Jump to content
Dogomania

Dasza- 7letnia sunia cocker spaniela z bydgoskiego schronu ma dom! :)

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeśli chodzi o tamten drugi domek,to pies tam był nadto dominujący i Dasza ciągle na niego warczała...
*a poza tym,to ci ludzie jak dowiedzieli sie,ze musze sie zastanowić nad podjeciem decyzji, to postanowili pojechać do schronu po innego psiaka...z reztą i tak już nie mam do nich kontaktu..

Posted

Kłapoucha napisał(a):
Dasza ma ogłoszenia na parunastu portalach,ostatnio znow ktos do mnie dzwonil,ale jak uslyszal "dysplazja",to sie rozmyslil...
jesli chodzi o kontakt z innymi ludzmi,to ogrom mojej euforii do tamtego domku byl tak wielki,ze kontakty mi sie zapodzialy :/
na kontrole idziemy w tą niedziele i dam znac jak tam uszolki :)

oj szkoda zawsze warto zapisać sobie kontakty jeśli potencjalny dom brzmi sensownie oczywiście ;) jak nie dla Daszki to zawsze można innego kandydata podesłać ludziom....
No i wreszcie Was zobaczę bo mam zmianę w tą nd bo tak się jakoś mijałyśmy ostatnio...

Posted

ha!mogę się pochwalić,ze po ciężkiej walce pozbyliśmy sie jak narazie (bo niestety wróg przebiegły i mogą być nawroty) wroga w postaci pałeczki ropy błękitnej i gdyby nie ta dysplazja,to napisalabym,że czeka u mnie zdrowy pies do adopcji! :D

• 3 weeks later...
Posted

jeju, myslalm ze Daszka juz w nowym domu ;/
jest wysterylizowana? mogé já oglosic bo jak dzwoniá po nasze spaniele, to i Daszké mozna proponowac. Pani z Bydgoszczy jest wolontariuszká u Was w schronie i znalala naszá Miké w ogloszeniu. Jak wizyta wypadnie pomyslnie w ten czwartek,to bédzie 400km do przejechania do jej nowego domu z obcnego DT. Cieszé sié dla Miki, ale gdybym wiedziala o Daszy, proponowalybysmy já najpierw.

Posted

taak,Dasza zostala wysterylizowana juz w grudniu w schronie przez co ma posterylizacyjne nietrzymanie moczu...
no i jeszcze ta dysplazja i nawracajace chore uszy,sprawiaja,ze na dom czeka bardzo dlugo ;/
bede wdzieczna za kazdy,sprawdzony,swiadomy dysplazji dom. :)

• 2 weeks later...
Posted

dawno mnie tu nie bylo,ale czekalam na wizyte...
obpa, zgloś się do mnie,na maila: [email protected]
byłyśmy wczoraj z Daszą u weta, tego,któremu najbardziej ufam i stwierdził,że Dasza ma przewlekłe zapalenie ucha zewnętrznego i środkowego,czyli w sumie nic dziwnego,że ostatnie leczenie nie przynosilo skutku,gdyż odnosilo sie tylko do zewnetrznego ucha... Obecnie Dasza przyjmuje Bactrin dopaszczowo i Oridermyl do ucha...
za 3 tygodnie mamy wizyte kontrolną.
jesli,to nie poskutkuje Dasze czeka punkcja błony bębenkowej,którą trzeba już bedzie zrobic w znieczuleniu ogolnym...
najgorsze jest jednak,to przez polecone podawanie estrogenow przez poprzedniego weta,jako lek na posterylizacyjne nietrzymanie moczu, Dasza nabawila się guza na sutku... obecnie ma 3 mm i jest on do monitorowania....
stety,niestety z podawania estrogenu,sama zrezygnowalam po krotkim czasie (niecaly miesiac),ale okazalo sie,ze to juz za pozno... doktor powiedzial mi tez,ze istnieja leki niehormonalne,zupelnie bezpieczne na tego typu przypadlosc,wiec w poniedzialek zrobie bazarek wlasnie na Propalin i wizyte kontrolna,bo aktualny stan Daszowego konta wynosi zero,po wczorajszych wydatkach:
koszt wizyty- 80 zlotych, Bactrin- ok.22 zlotych

• 2 weeks later...
Posted (edited)

wczoraj byliśmy na kontroli u Pana Doktora.
Daszy uszy są wyleczone po zaledwie dwóch tygodniach, to robi wrażenie,tym bardziej,że przez parę miesięcy nie mogli poradzić sobie z nimi bydgoscy weci do których jeździlam wcześniej...
teraz tylko musimy o uszy dbać i przemywać specjalnymi plynami,żeby zapalenie nie wróciło.
guzek nie rośnie,ale musimy obserwować.
za wizyte bylo 40 złotych,czyli obecnie Daszowe konto wynosi 18 zlotych.

Edited by Kłapoucha
Posted

dzięki emilia2280 :)

narazie myślę,ze trzeba się skupic na niedopuszczenie do nawrotu zapalenia uszu...
bo strasznie się tego boje...
byłam dziś u weta zorientować sie ile preparaty czyszczące kosztują i Dermatisan Aurisal 100 ml kosztuje 40 zlotych,a na koncie Daszowym tylko 18 zlotych zostalo ;/
chyba bede musiala ruszyc z kolejnym bazarkiem...

Posted

[quote name='Kłapoucha']dzięki emilia2280 :)

narazie myślę,ze trzeba się skupic na niedopuszczenie do nawrotu zapalenia uszu...
bo strasznie się tego boje...
byłam dziś u weta zorientować sie ile preparaty czyszczące kosztują i Dermatisan Aurisal 100 ml kosztuje 40 zlotych,a na koncie Daszowym tylko 18 zlotych zostalo ;/
chyba bede musiala ruszyc z kolejnym bazarkiem...

jeśli może być aurisal forte, to w hurtowni w której robie zakupy jest po 14zł 06gr za 50ml - więc wychodzi taniej o 10zł. Zwykłego aurisalu niestety nie ma.

ja dla swoich psow używam Otex Vetriderm 100ml za 27,28zł

Posted

Co do uszu. To moja sunia męczyła się od grudnia do lutego z nimi. Nie było sensu dawać leków w ciemno i poprosiłam o wymaz. Okazało się, że miała pałeczki gram(-) i grzyby drożdżopodobne. Za wymazy wyszło mi razem 72 złote, z lekami 160, ale od marca odpukać mamy spokój i myślę, że leki nie będą już potrzebne. Dostała antybiotyki i Surolan do uszu. Jeśli ktoś jest na niego chętny to mam ok pół buteleczki (butelka 15ml) i mogę wysłać na swój koszt. Jeśli ten lub inny piesek go potrzebuje to piszcie. Jak ktoś jest z Włocławka to podrzuce;)

Posted

Magdalena napisał(a):
jeśli może być aurisal forte, to w hurtowni w której robie zakupy jest po 14zł 06gr za 50ml - więc wychodzi taniej o 10zł. Zwykłego aurisalu niestety nie ma.

ja dla swoich psow używam Otex Vetriderm 100ml za 27,28zł

Magdalena, a gdzie kupujesz Otex Vetriderm?
moze udaloby sie mi uprosic rodzicow o tą brakującą kwotę :)