Kłapoucha Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 (edited) a ile to kosztuje? bo na koncie Daszki jak dobrze obliczylam jest 49 zlotych... plus te 40 zlotych na kuracje Carthophenem,ale i tak nie mozna jej zaczac dopoki uszy beda w takim stanie.... nie mam juz na to wszystko sily ;( ;( Edited February 25, 2012 by Kłapoucha Quote
martik b Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Nie pamiętam ceny wymazówki;/ weź te pieniążki przeznacz na uszy, najwyżej trzeba będzie zacząć zbierać od nowa na kurację jeśli wydamy to na leczenie uszu...co zrobić, nie załamuj się w końcu kiedyś musi wyzdrowieć ;) Quote
Kłapoucha Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 (edited) Dasza wczoraj byla u weta. Teraz uszy bedzie miala plukane Octeniseptem przez 3-4 tygodnie, no i zaczelismy kuracje Carthrophenem Vet. niestety Dasza, przy zywieniu moi rodzicow wazy teraz ok.9 kg,wiec kazdy zastrzyk jest drozszy o dwa zlote.. wiec cala kuracja kosztowac bedzie: 48 zlotych, a stan jej konta wynosi 31 zlotych... zdjecia paragonow: a z bazarkiem moglabym wystartowac dopiero jakos w weekend,teraz zupelnie nie dam rady... Edited February 27, 2012 by Kłapoucha Quote
martik b Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 trudno lepiej późno niż wcale z tymi bazarkami, może ktoś jeszcze zechce wystawić bazareczek dla Daszy...jesli chodzi o jej wage to Iga poproś rodziców o nie przekarmianie jej, bo każdy kg obciąża dodatkowo stawy i pogłębia dyskomfort psa.... Quote
Magdalena Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ig, ja mam jakieś wazoniki cały zestaw, jak chcesz sobie wystawić na bazarek to mogę Ci przekazać jak się zobaczymy Quote
Kłapoucha Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='martik b']trudno lepiej późno niż wcale z tymi bazarkami, może ktoś jeszcze zechce wystawić bazareczek dla Daszy...jesli chodzi o jej wage to Iga poproś rodziców o nie przekarmianie jej, bo każdy kg obciąża dodatkowo stawy i pogłębia dyskomfort psa....[/QUOTE] ja o tym wiem, rodzicow caly czas prosze,ale i tak nic to nie daje,nie mam na to wplywu :( czasem w domu nie ma mnie caly dzien,wiec zupelnie nad tym nie mam kontroli... jeszcze do tego Dasza to taki zebrak... [quote name='Magdalena']Ig, ja mam jakieś wazoniki cały zestaw, jak chcesz sobie wystawić na bazarek to mogę Ci przekazać jak się zobaczymy[/QUOTE] dzieki,Magda! :) moze uda sie nam uzyskac pieniazki brakujace na kuracje ze spanielowej skarbonki :) (byloby ekstra) ale jak nie,to zrobie oczywiscie bazarek :) Quote
Asia & Ginger Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Chciałam tylko zapytać, czy dotarła karma dla Daszki? Powinna dotrzeć dzisiaj lub jutro. ;-) Quote
Kłapoucha Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 tak,dotarła,bardzo dziekujemy! :) btw. wymoglam na rodzicach,ze od jutra tylko ja bede je dawac jedzenie,ale zobaczymy jak to naprawde wyjdzie... Quote
Asia & Ginger Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='Kłapoucha']tak,dotarła,bardzo dziekujemy! :) btw. wymoglam na rodzicach,ze od jutra tylko ja bede je dawac jedzenie,ale zobaczymy jak to naprawde wyjdzie...[/QUOTE] To super, że już dotarła. :p Dawaj jej jeść 2 albo nawet 3 razy dziennie małe porcje, nie będzie czuła się głodna i mniej sadełka się odłoży. ;) Quote
Kłapoucha Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 tylko narazie Dasza patrzy na karme suchą z politowaniem i bardziej zainteresowaly się nią moje koty (jak dziś wstalam,zobaczylam wygryziona dziure w opakowaniu :D) ... mam nadzieje,ze to szybko sie zmieni i Dasza sie przekona... Quote
Kłapoucha Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 do kontroli zostaly jeszcze dwa tygodnie,ale narazie ropa nadal jest.... :( Quote
kizimizi Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 dziewczyny bardzo prosze o pomoc w szukaniu dt na cito dla suczki z tego watku: http://www.dogomania.pl/threads/205272-szalona-Aprilka-w-dt-SZUKA-NOWEGO-DT?p=18830698#post18830698 sunia musi z poczatkiem kwietnia opuscic swoje Bydgoskie dt. SZUKAMY CZEGOKOLWIEK PLIZZZZZZZZ Quote
Kłapoucha Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 bylysmy wczoraj ze znajomą na wizycie przedadopcyjnej dla Daszy na Okolu,generalnie wypadla dobrze, Panstwo nawet powiedzieli,ze mogliby jezdzic z nią do tego weta,do ktorego aktualnie jezdzimy (co tez dla mnie jest wazne). jest jeszcze jedna opcja domku dla Daszy we Włocławku, bedziemy mieli wizyte przedadopcyjną w przyszly weekend. poki co,Dasza narazie ma w uchu ropę,wiec mamy nastepna kontrole w niedziele. no i zakonczylismy kuracje Carthrophenem :) Quote
Asia & Ginger Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Ciesze sie, ze sa domki dla Daszki. :p Tylko kurcze te uszka takie biedne. :-( Czy ona nie ma tam wbitego jakiegos klosa od trawy? A jak idzie kuracja odchudzjaca? Quote
Kłapoucha Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 jesli chodzi o uszy,a zwlaszcza jedno, to mimo,ze ropy jest tam mniej niz przedtem,to wydaje mi sie takie nawet zsiniale miejscami... nie wiem z czego to wynika,ale wet nie zwrocil na to uwagi... a jesli chodzi o kuracje, je mniej,choc czasem niestety rodzice tez jej cos podrzucą,bo nadal kreci nosem na chrupki... Quote
Nastkak Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Mialam okazje poznac Dasze,to bardzo sympatyczna psina:D Quote
Kłapoucha Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 (edited) wczoraj byliśmy znów na kontroli, ucho trzeba płukać jeszcze 3 tygodnie,potem czeka nas nastepna kontrola,ale najprawdopodobniej na kontrole Dasza przyjedzie z nowego domku już,bo za 2 tygodnie najprawdopodobniej zostanie adoptowana :) pieniążki,które zostaną chce przeznaczyć na jakiegoś potrzebującego spanielka (myslałam Asiu nad tym z Twojego podpisu,ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam) Edited March 26, 2012 by Kłapoucha Quote
Asia & Ginger Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Super! Daszeńka w końcu się doczekała. :p Quote
Kłapoucha Posted April 3, 2012 Author Posted April 3, 2012 wczoraj zajęłam się drukowaniem info o dysplazji, a także umow adopcyjnych niestety nieco się pospieszyłam,bo po południu dostałam smsem wiadomość,że jednak adopcja nieaktualna... troche sie wkurzylam,bo musialam wczesniej odmowic dwom domkom... a teraz znaleźć dom,akceptujący dysplazję znó bedzie ciężko.... :( Quote
martik b Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 mnie trochę u daszki nie było wchodze a tu takie przykre wieści już myślałam że się pozytywnie wszystko skończy...może iga skontaktuj się z tymi poprzednimi domami może sa jeszcze zinteresowani...żal suni... Quote
Kłapoucha Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Dasza ma ogłoszenia na parunastu portalach,ostatnio znow ktos do mnie dzwonil,ale jak uslyszal "dysplazja",to sie rozmyslil... jesli chodzi o kontakt z innymi ludzmi,to ogrom mojej euforii do tamtego domku byl tak wielki,ze kontakty mi sie zapodzialy :/ na kontrole idziemy w tą niedziele i dam znac jak tam uszolki :) Quote
Asia & Ginger Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Kłapoucha napisał(a):Dasza ma ogłoszenia na parunastu portalach,ostatnio znow ktos do mnie dzwonil,ale jak uslyszal "dysplazja",to sie rozmyslil... jesli chodzi o kontakt z innymi ludzmi,to ogrom mojej euforii do tamtego domku byl tak wielki,ze kontakty mi sie zapodzialy :/ na kontrole idziemy w tą niedziele i dam znac jak tam uszolki :) A ten domek drugi, gdzie była też robiona wizyta? Adres masz może? Czy wizyta nie wypadła dobrze? Quote
Recommended Posts