Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najlepiej sms - to nie obudzi a może ktos przeczyta. I ten tytuł.
Czy nikt nie może się urwac na trochę. A z hoteliku nie przyjadą po niego. A ten chłopak rano nie da rady odwieźć psa do hoteliku, gdyby mu dać kasę.

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kuźwa, własnie sobie uświadomiłam że hotel przy przyjmowaniu suni ostatnio chciał zaliczkę na 14 dni!:diabloti: :placz: To takie zabezpieczenie dla nich, żebyśmy psa nie zostawili i zwiali bez płacenia.:roll: Teraz też na pewno zarządają kasy. 14x20 zł = 280 zł (tyle min za dobę tam, mają cholernie drogo, za Onka mogą sobie nawet 25-30 zażyczyć :roll: :diabloti: ). Ja tyle nie mam, trzymam 50 zeta na czarną godzinę dla suńki z małymi i to wszystko.:placz:

Posted

AśkaK napisał(a):
Cholewa no, my mamy chwilowo samochód, będziemy jutro w hotelu po południu,ale TZ rano nie może jechać... Myślę intensywnie... A Norbert podprowadzi psiaka na pl.Trzech Krzyży? O 10 mogłabym go przejąć i najwyżej zawiozę autobusem, a może spacerem powoli dojdę do nas do domu i wtedy TZ już będzie. Warunek jest taki, że w hotelu zgodzą się psiaka przyjąć. Rano tam zadzwonię, otwierają o 8. Jeśli hotel się nie zgodzi (bo np przestraszą się, że kolejnego bezdomnego psa im przywożę i kto za to zapłaci), to trzeba będzie w 10 minut znaleźć inne rozwiązanie.:-(
'

nie odzywam sie ale goraca wymiana korespondencji i telefonow trwa

Posted

Choroba, wszyscy już pewnie śpią.
Jakby co podaję numery:
do mnie: 660 998 628
do hotelu na Bródnie 811 30 06 czynne od 8 rano. Jakby ktoś jechał to niech poprosi o adres. No i co z kasą trzeba zapytać :oops: , czy zgodzą się bez tej gigantycznej zaliczki? Wątpię :shake: :oops: , ale warto spróbować. Ja idę już spać.
Acha! Autobus 118 jedzie z pl.trzech krzyzy na Bródno, trzeba wysiąść na przystanku Bazyliańska i dalej prosto jakieś 500-700 m, po prawej stronie będzie niski biały budynek z zielonymi szyldami - lecznica i hotel. Mapa na wszelki wypadek się przyda.;)

Posted

uff, pixie, jesteś!:multi: :p
Najważniejsze to ten hotel! Jak nie przyjmą go do hotelu bo np. nie damy zaliczki, to nici z całego planu.:-( Kto rano wstanie niech dzwoni, ja jak się dodzwonię i będę wiedzieć czy w hotelu przyjmą to od razu tu napiszę.

Posted

AśkaK napisał(a):
Kuźwa, własnie sobie uświadomiłam że hotel przy przyjmowaniu suni ostatnio chciał zaliczkę na 14 dni!:diabloti: :placz: To takie zabezpieczenie dla nich, żebyśmy psa nie zostawili i zwiali bez płacenia.:roll: Teraz też na pewno zarządają kasy. 14x20 zł = 280 zł (tyle min za dobę tam, mają cholernie drogo, za Onka mogą sobie nawet 25-30 zażyczyć :roll: :diabloti: ). Ja tyle nie mam, trzymam 50 zeta na czarną godzinę dla suńki z małymi i to wszystko.:placz:

zaraz wroce do zaliczki, lecz jest to rzeczywiscie kwota zaporowa

14 dni stasznie duzo, no i wlasnie mialam zapytac ile oni za ten hotelik chca...
hmmm

co do transportu..choc teraz przy tej kwocie...hmmmm az trudno myslec

a/kacha dzwonila do agaty - agta jest gotowa przyjechac rano do Wwy po Onka i zawiezc go do hoteliku
b/ norbert probuje zorganizowac kogos z samochodem ale to nic pewnego,wiec raczej na to nie liczmy
co teraz z tymi pieniedzmi
bo wytrzasnac na jutro rano 280 zlotych.....hmmmm

Posted

AśkaK napisał(a):
Choroba, wszyscy już pewnie śpią.
Jakby co podaję numery:
do mnie: 660 998 628
do hotelu na Bródnie 811 30 06 czynne od 8 rano. Jakby ktoś jechał to niech poprosi o adres. No i co z kasą trzeba zapytać :oops: , czy zgodzą się bez tej gigantycznej zaliczki? Wątpię :shake: :oops: , ale warto spróbować. Ja idę już spać.
Acha! Autobus 118 jedzie z pl.trzech krzyzy na Bródno, trzeba wysiąść na przystanku Bazyliańska i dalej prosto jakieś 500-700 m, po prawej stronie będzie niski biały budynek z zielonymi szyldami - lecznica i hotel. Mapa na wszelki wypadek się przyda.;)

Aska, Norbert mieszka wlasciwie przy placu trzech krzyzy, tj drugi dom przy al ujazdowskich, wiec tuz tuz

a co do 118 , to czy on nie ma zmienionej trasy? juz chyba z placu trzech krzyzy nie jezdzi...ale jakies 518 stamtad jezdzi...

zaraz

to co do jazdy...

podaje telefon norberta na wszelki wypadek 505 323 322

Posted

No właśnie, ta kasiora najgorsza. Że też takie skompce muszą być!:diabloti:
Nie wiem naprawdę jak będą się zapatrywać na prośbę przyjęcia psa bez nadpłaty, pierwszy raz tam psiaka umieściłam, nie znają mnie jeszcze więc nie ufają... Ale super że jest transport!

Posted

pixie napisał(a):
Aska, Norbert mieszka wlasciwie przy placu trzech krzyzy, tj drugi dom przy al ujazdowskich, wiec tuz tuz

a co do 118 , to czy on nie ma zmienionej trasy? juz chyba z placu trzech krzyzy nie jezdzi...ale jakies 518 stamtad jezdzi...

zaraz

to co do jazdy...

podaje telefon norberta na wszelki wypadek 505 323 322

A dokładnie 524 z pod Pl. Konstytucji prawie pod hotelik ;)

Posted

AśkaK napisał(a):
118 jeździ z placu, właśnie sprawdzałam.:p
Lecę spać!

asia ale czy ty bys mogla go odwiezc? trzeba by
1/ dowiedziec sie ile tych pieniedzy potrzeba, rano
2/ zawiadomoisc norberta ze przyjedzie sie po psa...
tylko kto?

Posted

Pixie, jeśli Agata może po psiaka przyjechać to niech to zrobi. Ja na 12 muszę być na ursynowie na sggw, kawał drogi z bródna, nie wyrobię się chyba...ale jak mus to pojadę. W ogóle nie wiem jak to sklecić...Kombinuję żeby autobusem, ale wtedy się nie wyrobię, żeby czekać na TZta to też z placu mam 20 min spacerem pod dom, potem czekać nie wiadomo ile na TZta kiedy wróci. No i tej kasy nie mam!

Posted

aska bedziesz mogla pojechac po onka na plac trzech krzyzy przed dziesiata?
kacha jestes niesamowita!!!!
ja jakis bazarek robilam i mialo isc na jakas biede, ale w tej sytuacji poprosze by claud wplacila na to - niwiele bo chyba 30 zl ale zawsze cos

Posted

pixie napisał(a):
aska bedziesz mogla pojechac po onka na plac trzech krzyzy przed dziesiata?
kacha jestes niesamowita!!!!
ja jakis bazarek robilam i mialo isc na jakas biede, ale w tej sytuacji poprosze by claud wplacila na to - niwiele bo chyba 30 zl ale zawsze cos

zaraz po kolei - ustalmy plan:

w tej sytuacji:

1/ Najpierw telefon do lecznicy - czy mozesz w takim razie Asiu zadzwonic rano i ustalic co i jak i dac znac tutaj lub moze smsem kacha, bo chyba nie ma netu tak latwego w pracy...co z ta zaliczka?

2/ agata/shirpeirra przyjedzie z Marek po ONKA na plac trzech krzyzy do Norberta

a po drodze po pieniadze do kacha?

czy ja to widzicie?

Posted

na razie ide ze sfora na spacerek...
norbert juz spi...nie wiemy jeszcze czy ma do pozyczenia kaganiec, ja jakis lancuszkowa z odzysku obroze mam, kolczatka bezy skrocona do granic mozliwosci, za mala, ledwo sciagnelam...wiec pewnie sie nie nada, chyba ze....odwrotnie..lecz to onek gruboszyjny choc i chudy takze...
no i smycz...ta ostatnia..jakas cienizne mam

a teraz na nocne przemyslenia...obym tyulko nie spotkala nastepnego w potrzebie...

nocny koncert na trzy psy i kota juz kiedys mialam
dzis staruszek portier
a be-zunia...to tylko niedawny dodatek....tez wieczorowa pora..tyle, ze blondynka, a nie brunet...

joaaa dzieki za kciuki...
kora. dzieki za watek...ale nie zdazylam powiedziec, fakt, ze asiamm juz z marszu po moim telefonie zalozyla...
swoja droga ciekawe to o czym pisalas ze Aleksandra B podobnym psem sie opiekowalan na Paluchu...
ciekawe czy to ten sam...

jutro beda fotki

Posted

kacha_wawa napisał(a):
To jak jest ten transport??
Pozyczę kasę firmową i założę za 14 dni, nie ma innego wyjścia...

Witam,
dołożę na razie stówę dla tego biedaka. Ale... mieszkam na Ursynowie i nie jestem bardzo mobilna (dopiero wychodzę z kuracji antybiotykowej). Jeżeli moja forsa mogłaby zasilić akcję nie z samego rana, proszę osobę, która byłaby skłonna przyjechac w moje pobliże (okolice stacji Stokłosy) o podanie na moją skrzynkę mailową telefonu kontaktowego. Ponieważ pracuję w domu głównie nocami, odpalam kompa najwcześniej ok. 11-ej rano). Trochę to skomplikowane, ale na pewno zrozumiecie :-)
Pozdrawiam
Bogna

Posted

bognaw napisał(a):
Witam,
dołożę na razie stówę dla tego biedaka. Ale... mieszkam na Ursynowie i nie jestem bardzo mobilna (dopiero wychodzę z kuracji antybiotykowej). Jeżeli moja forsa mogłaby zasilić akcję nie z samego rana, proszę osobę, która byłaby skłonna przyjechac w moje pobliże (okolice stacji Stokłosy) o podanie na moją skrzynkę mailową telefonu kontaktowego. Ponieważ pracuję w domu głównie nocami, odpalam kompa najwcześniej ok. 11-ej rano). Trochę to skomplikowane, ale na pewno zrozumiecie :-)
Pozdrawiam
Bogna

Wielkie dzięki :D:D:D
Poczekamy do rana jak wszystko będzie wyglądało...Psiak zasługuje na nowy dom, bez dwóch zdań...