Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marycha35 napisał(a):
Kajeczko daj głos;)

Marysiu auuu, auuuu ;)dałam głos
Wolf, nie zapomniałam i nieustannie dziekuję, że sa osoby, które o nas pamietają :loveu:
Przyznam się, że ta zima mnie wykancza, u nas normalnie syberia. Snieg wciaz pada, mroz trzyma i jak juz obrobie swoje psiaki i nie swoje to marze tylko o cieplym lozeczku. Sporo pracy, dwa wyjazdy sluzbowe w tzw. miedzyczasie i czas ucieka nienormalnie :roll:
Sporo pracy tez z pieskami w okolicznych wsiach, jak co roku zamarzniete bez slomy, czesto bez budy, niedozywione....dramat:-(
Lopate do odsniezania woze juz w samochodzie, zakopalam sie w sniegu juz kilka razy probujac dojechac do tych najbiedniejszych. Ale to standard...co roku ta sama bajka :( niestety.

Jesli chodzi o moje pieski to maja sie calkiem dobrze :) Laurka wciaz zywiol nie do opanowania, nie usiedzi 10sek, ona przeciez nie ma czasu bo trzeba wciaz biec do przodu, oszczekac co sie da, a jak juz nikogo nie ma na horyzoncie, to wqrzaja ja ptaszki przelatujace nad jej glowa, a te w karmiku na jej drzewie- to wrog nr1:evil_lol: W koncu niebo to czyje? ...przeciez jej ;) czasami mamy ubaw po pachy.
Mimo tego szalenstwa-dorosleje dziewczynka. Musze przyznac, ze przybiega na kazdy gwizd, na kazde zawolanie. Bardzo proludzki piesek z niej. Kocha nas bezgranicznie :lol: Wszystkie cztery lapki funkcjonuja doskonale. Biega tak, jakby nigdy nie byla chora. Czasami az sama nie moge w to uwierzyc.
Udalo sie doprowadzic Laure do doskonalosci. Jest calkowicie zdrowa :)

Viki tez fajnie funkcjonuje. Lapki nabieraja sily i jest niezle. Jestesmy bez lekow, tylko cortaflex na stawy:)

Sabinka zyje sobie jak pensjonarka ;)jest u nas juz prawie dwa lata. To tez cud Oczywiscie lapeczki tylne juz marniutko ale sunia dzielnie daje rade. Kraulem pokonuje schodki, bardzo duzo odpoczywa, jak siusia to czasami sie lapeczki rozjada, ale jak widzi brylanta z lopata do odsniezania...zapomina, ze jest chora:evil_lol: dostaje takiego powera, ze czasami zastanawiam sie, czy ona przypadkiem nie symuluje :eviltong:
Pampers obowiqzkowy bo popuszczamy po lapkach ale to nie dramat :) daje sobie z tym rade. To jest tak przekochana starsza Pani , ze jej wolno wszystko i nic co przy niej musze zrobic mnie nie meczy. Ona uwielbia zime, bardzo czesto lubi sobie polezec na swoim fotelu przed domem, a ja latam co chwilke i przykrywam ja. Oczywiscie nie marznie bo ma sliczna i gesta siersc ale ja nadgorliwa....... jak zwykle w sanatorium, przykrywam kocykiem pensjonarke ;)
Ciesze sie z kazdej chwili z nia. Jest wyjatkowa-absolutnie:)

Ramzio nasz konczy za chwilke 12 lat. Wyglada pieknie i wciaz ma jeszcze super kondycje. Nie wyglada na starszego pana. Troche mu nudno bez Laury (Lornetka w domu bo to zmarzlak) ale mam nadzieje, ze wiosna w koncu przyjdzie i Laurka znowu potowarzyszy chlopakowi na dluzej :)

no to sie rozpisalam troszke :oops: ale tak juz ze mna jest ....jak zaczne o psiakach to konca nie ma ;)

DONeczko, Marysiu, Asiu, Jolu, Wolf dziekuje, ze pamietacie :loveu:
sciskamy mocno.

Posted

bardzo się cieszę z tych wiadomości.. szczególnie z wieści o Sabince, kochana Sunia. w nas w tym górskim klimacie jest podobnie śnieg zalega a i przybywa go z każdym rankiem piesio nie ma gdzie się wybiegać. ..jedynie co mogę to życzyć wszystkim zdrówka i szybkiej wiosny!!!:Rose:

Posted

Kajka Ty potrafisz człowiekowi wtłoczyć tonę optymizmu:multi::loveu:,że się tak mało elegancko i poetycko wyrażę:lol: Baaaaaaaaaaaardzo się cieszę,że Wy i Wasze Zwierzaczki macie się tak dobrze.Serdecznie Pozdrawiam i dziękuję za wieści z Pięknego Zakątka u Kajki :iloveyou: Nie będę się rozpisywal,bo moje wypociny to jak wegiel przy diamencie hahahaha.Glaski dla Sierściuchow Kochanych :painting::kociak::Dog_run::kociak::sweetCyb:

Posted (edited)

Dziękuję Wolf :)dziękuję Asiu :)

A to pensjonarka-Sabinka na świeżym powietrzu.... w sanatorium ;) z Viki. Niestety Laurka nie może dołączyć do dziewczyn bo zaraz byłby dym. Lornetka męczy obie sunie okropnie, skacze na nie, podgryza, a to niebezpieczne. Obie mają problem ze stawami i wolę uważać.

Latem dziewczyny muszą czasami ustąpić miejsca na fotelu Prezesowi :diabloti: W końcu to capo di tutti capi :eviltong: wyjścia nie ma. A miejsce baaaaardzo atrakcyjne bo widać z niego bramę wjazdową i sąsiedzka bokserkę, z którą przecież NALEŻY się pokłócić :mad:
A wygląda to tak: :cool3:

Zaraz zrobię jakieś zdjęcie Laurce :) będzie jeszcze ciepłe..... zobaczycie jaka to laseczka :loveu:

Zeby pokazać jak się Lornetka porusza-krótki film z teraz, na gorąco.... chyba będzie lepszy :) oczywiście super produkcja to nie jest :oops: ale nie o to chodzi. Jej jest trudno zrobić zdjęcie bo brak jej czasu na pozowanie ;)
Zmieniła się troszkę ? :) jak myślicie?

[video=youtube;3wcOQdHoA08]http://www.youtube.com/watch?v=3wcOQdHoA08&feature=youtu.be[/video]

Zatrzymane w kadrze ;)

Edited by Kajka_72
Posted

Wow, zdjęcia powaliły mnie na kolana. Sabinka, piękna, utulona, Vicky długowłosa miss i nieokiełznana Lornetka :) Ależ ona zmężniała, choć to chyba nie najwłaściwsze słowo biorąc pod uwagę płeć :)
Kajka, jestem pod wrażeniem, psiaki u Ciebie mają prawdziwy dom z sanatorium w jednym. Niesamowite. A jak wygląda Ramzio? Tylko jego nie kojarzę, bo Prezio to zawsze swój puchaty ogon wsadzi w aparat :)

Posted

Super filmik a Lornetka nie do poznania :loveu:Zdjęcia boskie:multi: Skacze Laura jak zajączek,super zdrowa dziewczyna,aż milo popatrzeć......Zima u Ciebie Kajka też jak u mnie nie odpuszcza:roll: Ale jeszcze chwila...Pozdrawiamy wraz z moimi sierściuchami :loveu:

Posted (edited)

Kajeczko nieustająco ściskam, dziękuję za piękne "danie głosu";) I pisz jak najwięcej się da o stadku!!! Śliczne masz psy i kota co szefuje;) Tak się cieszę, że udało Ci się uratować i ozdrowić Laurkę, brawa!!!!! Ukochaj proszę stadko, Sabinkę delikatniej ;) Buzi dla Ciebie ogromne:)
Edit:
Ludkowie serdecznie zapraszam na bazarrro na 3 bidulki, 2 omal onkowate z nużycą!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/241033-Dla-Pimpusia-do-10-kwietnia-ubrania-torby-buty-biżu-filmy-książki/page3

Edited by Marycha35
Posted

Dziekuję Marysiu, Kocurku, Ewa, Wolf:loveu:

A WSZYSTKIM życzymy cudownych Świąt Wielkiej Nocy. Spokoju, Zdrowia i Dużo radości :loveu:

U nas niestety święta w śniegu :shake:

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Marycha35 napisał(a):
Kajeczko ściskam mocno Ciebie i stadko:) Jak upały znosicie?

Marysiu dziękuję :) było ciężko ale teraz jest ok.
Poprawna, mam nieodparte wrażenie, że my się znamy ;) czy się mylę?

Dawno nas nie było ale myślę, że czas na nowe fotki Laurki ;) Tym razem sportowe, dynamiczne. Inne raczej trudno suni zrobić ponieważ jej drugie imię to ADHD:eviltong: Wciąż szybka, biegająca, "gadająca", nie potrafiąca się na niczym skupić dłużej niż 3sek. Taka właśnie jest Laura. Przy tym śliczna, zdrowa i kochana,
Nauczyła się tak perfekcyjnie "zarzucać" przednią (chorą) łapką, że nikt, kto nie wie, że jest z poważnym urazem, tego nie zauważy. Super z niej dziewczynka, chociaż daje nam nieźle popalić:)

dziękujemy i sciskamy mocno Wszystkich, ktorzy jeszcze czasami do nas zaglądają :)

Edited by Kajka_72
Posted

Kajka, nie wiem jak to robisz, ale wszystkie owczary, które "wychodzą spod Twojej ręki" są po prostu niesamowite !!!
A właściwie to chyba wiem jak to działa: oprócz doskonałej opieki dajesz im "eliksir miłości", który czyni te cuda :razz:
Laura wygląda cudnieeeeeeeeeeeeeeeeeee :loveu:
No nie mogę się napatrzyć ... :crazyeye:

Pozdrawiam serdecznie Kajkowych dwunożnych a czworonożnym głaski wysyłam :loveu:

Posted (edited)

Dziękuję Kochani:loveu:
Miód leje mi się strumieniem na serce jak Was czytam :)

Laurka potrzebuje bardzo dużo ruchu i zmęczenia, dlatego wymyślamy jej przeróżne zadania;) to wersja sportowa owczarka;) Ostatnio jej ulubionym zajęciem jest rozszarpywanie kawałka skóry, którą musi sobie zdobyć i prezentowanie się ze zdobyczą :) ależ jest wtedy z siebie dumna ...paraduje i pokazuje,że ma ...nawet sąsiadce-bokserce;)

Wolf, to prawda...ja staram się nie cofać do trudnych czasów ale bywa, że zdjęcie, (wtedy) Boni, wpadnie mi czasami "w oko" i przyznam...dostaję wówczas gęsiej skórki :( Pierwsze 6-8miesięcy było potwornie trudne i niepewne w rokowaniach. Ciężko Laurka pracowała wspólnie ze mną, żeby być w takiej kondycji jak jest teraz :) Czuję ogromną ulgę jak obserwuję tego czorta, pełnego chęci do życia, energii, szczęśliwego i co chyba najważniejsze ...w pełni sprawnego ;)

DONeczko:loveu: dziękuję. Jak ja to robię ? ...odpowiedziałaś już na to pytanie. Dodam tylko, że traktuję swoje pieski z należnym im szacunkiem, poważnie i odpowiedzialnie. Poza tym ogromnie je kocham :)

ściskamy Wszystkich mocno i bardzo dziękujemy za pozdrowienia:loveu:

Edited by Kajka_72
Posted

Ha, Kajeczko, żeby tak wszyscy mieli takie podejście do zwierząt to by Dogomania wreszcie padła;):) U mnie na ten przykład pod blokiem kocica młodziutka się objawiła z 3 małymi kotkami, cuda!!! Oczywiście dokarmiam z sąsiadami, spanko jej zrobiliśmy, sama sobie właściwie dziurę namierzyła, ale udoskonaliliśmy lokum:) I małe już łażą, dzisiaj do ogródka takiego przy bloku, pod oknami weszły i co ja widzę??? Baba, która coś tam posadziła, kwiatki jakoweś, leci z pudełkiem kartonowy i bije!!!!! te maluszki!!!!! Kocica oczywiście oszalała ze strachu, ale dzielnie broniła stadka! Nooo, jak to zobaczyłam ścinka była, afera, kłótnia, ale przyznam, że nie mieści mi sie w głowie jak 82 letnia kobieta mogła bić kociaki ok.8 tygodniowe! Już im ewentualne domy namierzyłam, tak na 50%, ale czy w spokoju dotrwają do tych adopcji...Co z kocicą potem...ech, ludzie a ludzie:( Kajko przepraszam, że prywatę uprawiam na wątku onkowatych cudnych stworków, ale szlag mnie trafił od rana i tak mnie trafia jeszcze;)