Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Strasznie, strasznie szkoda :( Jedyna pociecha, że te ostatnie chwile spędził wśród dobrych ludzi i, mam nadzieję, odszedł spokojnie.

Śpij snem wiecznym biały piesku
[*]

Posted

W piątek przez cały dzień trwała walka o Owcę-kroplówki, b.silny steryd, endoxan.Niestety, tak jak mówił dr Sapierzyński, nasz biały miś miał wyjątkowo paskudną postać chłoniaka o dużym stopniu złośliwości.
W sobotę za bardzo się męczył, panie weterynarz powiedziały, że nie można tego dalej ciągnąć-choroba wygrywa, kryzys nie mija, a pies cierpi.
Napisałam do nich w sobotę popołudniu smsa, dziękując za opiekę i walkę o jego życie.Pani dr odpisała-To my dziękujemy wszystkim osobom, które zaangażowały w ratowanie Owcy, że daliście mu Państwo szansę.
Rzeczywiście, te 2-3 dni, kiedy lepiej się poczuł, latał na spacerki w pięknej okolicy, miał apetyt, cieszył się nowym miejscem i dobrą opieką...było warto.
Ja dziękuję Owcy za to, że dzięki niemu poznałam fantastyczną osobowość podhalana.
To wielkie nieporozumienie losu, że nie znalazł swojego człowieka i domu.Był psem, którego kochało się od pierwszej chwili i takim pozostanie w mojej pamięci.Takim, jak jest na tym filmiku, który mamy na wątku.
[*]

Posted

Ja właśnie tak myślę, może nasz Owca poda bratnią łapkę innemu podhalanowi w potrzebie...
Zaraz przeczytam wątek zamieszczony przez Szarotkę.
Nie znamy jeszcze rozliczenia od wetek z hoteliku, ale jeśli zostaną pieniądze, to chyba warto wspólnie ustalić psiaka (psiaki) w potrzebie, do których pójdzie pomoc.

Posted

schroniskowiec napisał(a):
To wielkie nieporozumienie losu, że nie znalazł swojego człowieka i domu. Był psem, którego kochało się od pierwszej chwili i takim pozostanie w mojej pamięci.

• Dokładnie tak.
    Owieczko, choć mnóstwo psów w schronisku poznałam i poznaję, Ciebie nigdy nie zapomnę.

schroniskowiec napisał(a):
    Ja właśnie tak myślę, może nasz Owca poda bratnią łapkę innemu podhalanowi w potrzebie...

Też o tym myślałam. W tym samym schronisku, na tym samym rejonie gdzie rok życie spędził Owca wegetuje śliczny, młody, mądry, podhalan zasadniczo bez szans na adopcję. Cały czas mam go w głowie, ale ciągle są pilniejsze psy - te, którym czas się kończy. Abakan ma dysplazję stawu biodrowego i wypadające rzepki kolanowe. Potrzebuje konsultacji u dobrego chirurga - ortopedy a nie opinii weta schroniskowego... Możliwe, że będzie potrzebna operacja. Teraz jak ktoś go w schronie wypatrzy to i tak w biurze dowie się, że pies jest chory, wymaga badań i leczenia... to kto go weźmie? A w schronisku może liczyć tylko na Carprodyl.. I tak mija mu młodość...

Posted

morisowa napisał(a):
    Dokładnie tak.
    Owieczko, choć mnóstwo psów w schronisku poznałam i poznaję, Ciebie nigdy nie zapomnę.

Też o tym myślałam. W tym samym schronisku, na tym samym rejonie gdzie rok życie spędził Owca wegetuje śliczny, młody, mądry, podhalan zasadniczo bez szans na adopcję. Cały czas mam go w głowie, ale ciągle są pilniejsze psy - te, którym czas się kończy. Abakan ma dysplazję stawu biodrowego i wypadające rzepki kolanowe. Potrzebuje konsultacji u dobrego chirurga - ortopedy a nie opinii weta schroniskowego... Możliwe, że będzie potrzebna operacja. Teraz jak ktoś go w schronie wypatrzy to i tak w biurze dowie się, że pies jest chory, wymaga badań i leczenia... to kto go weźmie? A w schronisku może liczyć tylko na Carprodyl.. I tak mija mu młodość...

Podhalana mi pokaż przy najbliższej okazji, trzeba wyprowadzać na spacerki i ogłaszać.
    Najlepszym chirurgiem-ortopedą jest w W-wie (wg.mojej wiedzy) prof.Jacek Sterna-przyjmuje na sggw i na powstańców śląskich 101.
    Poszukam jakiegoś kontaktu mailowego w necie.

Posted

Strasznie mi przykro ze Owieczka odszedl. Niestety ten watek jest dla mnie podwojnie trudny- przypomnial mi mojego Dropa ostatnie chwile i zgasil nadzieje ze Owcy sie uda wygrac choc troche wiecej zycia...

Posted

Pan (Ł)Owca był psem wielkiego serca i wspaniałego charakteru... znaliśmy się przecież niezbyt długo, a także mi zapadł w pamięć. Te kilka dni które mu daliśmy to tak niewiele wobec tego na co zasługiwał...