Jump to content
Dogomania

Milka (d. Ondra) - droga z piekła, wprost do nieba bram - w Swoim Domu w Szwecji

Recommended Posts

Posted

Jeszcze się nie cieszę - najpierw muszę dożyć do soboty. Chyba też sobie stress outa zażyję :)
Potem muszę Kalinkę - Netkę do domku wyprawić, za tydzień, a potem... się zobaczy ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Jeszcze się nie cieszę - najpierw muszę dożyć do soboty. Chyba też sobie stress outa zażyję :)
Potem muszę Kalinkę - Netkę do domku wyprawić, za tydzień, a potem... się zobaczy ;)[/QUOTE]

Mysle, że odetchniesz....

A gdzie jest wątek Kalinki, coś nie w temacie jestem.......:oops:

Posted

[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee79/dirdib/DSCF1024a.jpg[/IMG]

Kalinka (teraz Netka (od Brunetki ;)) nie ma wątku, bo zabierałam ją ze schronu w Częstochowie wiedząc, że od 29 stycznia ma domek. A zabrałam, bo szkoda mi jej było, żeby 3 dodatkowe tygodnie w schronie siedziała, skoro domek już pewny i na 100% zdecydowany! Nie mogli jej zabrać od razu, bo mieli wcześniej zaplanowany wyjazd feryjny. I w ten oto sposób Państwo na narty, a Netka do mnie na wczasy i do SPA :)

Posted

[quote name='Nutusia']Jeszcze się nie cieszę - najpierw muszę dożyć do soboty. Chyba też sobie stress outa zażyję :)
Potem muszę Kalinkę - Netkę do domku wyprawić, za tydzień, a potem... się zobaczy ;)[/QUOTE]
A potem, to znając życie, pojawią się u Nutusi następne bidulinki :)

Posted

[quote name='Ellig']Hej, witam wszystkich Fanow Milki.Oj, jutro to sie bedzie dzialo juz mi sie serducho sciska.........[/QUOTE]

Hello, oj bedzie się działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[/QUOTE]
Jak starczy dla Ciebie to bierz :diabloti:

[quote name='Ellig']Hej, witam wszystkich Fanow Milki.Oj, jutro to sie bedzie dzialo juz mi sie serducho sciska.........[/QUOTE]
[quote name='M&S']Hello, oj bedzie się działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
[quote name='soboz4']wszyscy z niecierpliwości obgryzamy pazurki!!!
A co to będzie gdy już przypłynie do domu!
Biedulka nawet nie wie jaki los na loterii wygrała! :lol:[/QUOTE]
Same niespodzianki :diabloti: pamietajcie ze moj maz jej nie widzial na zywo tylko na zdjeciach a juz tak wyczekuje :loveu:

Posted

[quote name='Nutusia']Starczyć, starczy - jeszcze u Ciebie będzie na 2 tygodnie. Tylko czy ja po tym nie zacznę nerwowo... szczekać, albo co gorsza - warczeć! ;)[/QUOTE]
To trzeba przeanalizowac skutki uboczne :diabloti: pytalas doktorow czy to mozna dawac codziennie i jak dlugo? tak zeby moze wlasnie ten pierwszy chociaz tydzien u nas tez jej podawac? jak uwazasz?

Posted

"Stress out to naturalny preparat łagodnie uspokajający, zawierający tryptofan, dziurawiec oraz taurynę.
Tryptofan (prekursor serotoniny) zmniejsza napięcie mięśniowe i podatność na stres. Dziurawiec zwiększa ilość serotoniny w mózgu przez co zwiększa uczucie zadowolenia. Tauryna hamuje nadmierne pobudzenie w czasie stresu.
Zalecenia
Preparat Stress Out jest zalecany do stosowania we wszelkich sytuacjach stresowych takich jak np. pokazy fajerwerków, przeprowadzka, podróż czy wprowadzenie nowego domownika.
Dawkowanie
1 tabletka na 10 kg masy ciała psa.
Jedna tabletka preparatu zawiera:
Tryptofan 40mg; Tauryna 30mg; Hypericum perforatum 70mg; Zingiber officinale 60mg."

Posted

[quote name='deer_1987']Tylko tam nie pisza jak dlugo mozna go stostowac :([/QUOTE]
Na pewno mozna dlugo bo to jest delikatny preparat ziolowy, dlatego Doktory zalecily wczesniejsze podawanie go Milce:)

"Dla osiągnięcia pełnego efektu zalecane jest podawanie Stress Out na 3-4 dni przed wystąpieniem sytuacji stresowej i kontynuowanie suplementacji aż do zaniku czynnika wywołującego stres. W sytuacjach nieprzewidzianych należy podać Stress Out najszybciej jak to możliwe."

Posted

[quote name='Ellig']Na pewno mozna dlugo bo to jest delikatny preparat ziolowy, dlatego Doktory zalecily wczesniejsze podawanie go Milce:)

"Dla osiągnięcia pełnego efektu zalecane jest podawanie Stress Out na 3-4 dni przed wystąpieniem sytuacji stresowej i kontynuowanie suplementacji aż do zaniku czynnika wywołującego stres. W sytuacjach nieprzewidzianych należy podać Stress Out najszybciej jak to możliwe."[/QUOTE]
O dziekuje teraz widze, to pewnie dobrze byloby podac jeszcze z tydzien :)

Posted

[quote name='deer_1987']O dziekuje teraz widze, to pewnie dobrze byloby podac jeszcze z tydzien :)[/QUOTE]

[URL="http://4lapy.info/+,STRESS-OUT-preparat-uspakajaj%C2%B1cy-dla-ps%C3%B3w-10-tabl.-,oferta,3348.html"]http://4lapy.info/+,STRESS-OUT-preparat-uspakajaj%C2%B1cy-dla-ps%C3%B3w-10-tabl.-,oferta,3348.html[/URL]

"[B]Stress Out nie powoduje uzależnień oraz nie ma skutków ubocznych, dlatego też jest bezpieczny przy długim stosowaniu."[/B]

Posted

Milucha bierze od dwóch tygodni, po 2 tabl. dziennie! I tak się "ośmieliła", że rządy twardej łapy próbuje wprowadzić! :) Np. Lili nie mogłaby włazić na łóżko od tej strony, od której Milcia leży, gdyby się... przejmowała jej groźnym warczeniem! :) Netkę też próbuje ustawiać, a cieszy się jak głupi do sera np. z tego, że ją Lili w zaspę wrzuciła :) Będę dziś u Doktorów, to spytam przy okazji. Ale myślę, że ona powinna to całe opakowanie wybrać do końca (czyli jeszcze 2 tygodnie po 2 tabl., albo jeśli zmniejszą dawkę, to nawet dłużej). Weźmy pod uwagę jak bardzo długo ona wcześniej była poddawana ogromnemu stresowi...

Posted

[quote name='Nutusia']Milucha bierze od dwóch tygodni, po 2 tabl. dziennie! I tak się "ośmieliła", że rządy twardej łapy próbuje wprowadzić! :) Np. Lili nie mogłaby włazić na łóżko od tej strony, od której Milcia leży, gdyby się... przejmowała jej groźnym warczeniem! :) Netkę też próbuje ustawiać, a cieszy się jak głupi do sera np. z tego, że ją Lili w zaspę wrzuciła :) Będę dziś u Doktorów, to spytam przy okazji. Ale myślę, że ona powinna to całe opakowanie wybrać do końca (czyli jeszcze 2 tygodnie po 2 tabl., albo jeśli zmniejszą dawkę, to nawet dłużej). Weźmy pod uwagę jak bardzo długo ona wcześniej była poddawana ogromnemu stresowi...[/QUOTE]
No dlatego sie pytam, jak mozesz to sie dopytaj Doktorow i dopisz mi na rozpiske lekow :)

Posted

Trzymam kciuki za spokojna podroz :)
Milusia bedzie jechala w samochodzie tylko z kierowca czy beda dodatkowe raczki do glaskania?
Zycze, zeby podroz uplynela jej tak jak mojemu ostatniemu kumplowi w pociagu

[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/8994/zdjcie0321q.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ludka']Trzymam kciuki za spokojna podroz :)
Milusia bedzie jechala w samochodzie tylko z kierowca czy beda dodatkowe raczki do glaskania?
[/QUOTE]
Dziekujemy kciuki sie bardzo przydadza!

To juz odpowie Nutula na 100% ale chyba ktos mial jechac z pati-c?