Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynka po wizycie u weta. Dostała trzeci zastrzyk. Niestety wyłysienie delikatnie się powiększyło, na lewej tylnej łapie ma też malutką łysą plamkę. Jest to normalne, ale jeśli zacznie niepokojąco się powiększać trzeba będzie dodać szampon. Do tej chwili leczenie wyniosło mniej więcej 150 zł. Dokładnie się dowiem później jak będzie p. weterynarz. W cenie jest szczepienie obu maluchów, zeskrobina, advocate, trzy zastrzyki. Jak będę mieć dokładną rozpiskę odezwę się. Maluda coraz lepiej utrzymuje czystość. W nocy nie było niespodzianki.

Posted

Dziewczyna coraz bardziej się otwiera. Zaczyna powoli rozrabiać, kradnie chusteczki i je powoli rozrywa. Jest przesłodka i przekochana, ale u mnie cały czas siedzi na kanapie, moje psy nie podchodzą nawet. To się źle skończy. Nie może się wszystko odbywać ich kosztem. Proszę o pomoc!

Posted

Pyrdka napisał(a):
Cioteczki dziękuję, że zawitałyście na wątku. Zawsze raźniej. Ręce opadają chwilami z tej bezsilności.

ja już kolejny raz tu wracam, wciąż myślę, jak pomóc.... i nic mądrego nie wymyśliłam :(
dokładnie tak - ręce opadają z bezsilności :(
u mnie psów 10, w tym ciężko chora Tiara z ranami otwartymi przy nosku, prawdopodobnie ma to podłoże autoagresji..... więc nawet na DT wziąć nie mogę....

Posted

Czarnulka ma od dziś przezwisko Czarna Zmora. W nocy (Zmora śpi ze mną) za każdym razem gdy się budziłam maluda siedziała i wgapiała się we mnie. Widać było tylko oczy i było to trochę przerażające, otwierasz oczy, a tu ktoś się gapi. Ogólnie kolejna noc bez wpadki, elegancko się załatwia na dworze i od razu chce do domu. W nocy trochę latała, bo pokochała rozrywać chusteczki więc chodziła ich szukać. Ogólnie jednak grzecznie śpi. Zeszła też kilka razy z kanapy więc jest już całkiem wesoło z psami.

Posted

jeszcze troszkę kochana wytrzymaj, w weekend małą zabierzemy.

Haha, musi fajnie to wyglądać, wpatrzone ślepka :-o:-o:-o
Zamiast spać, mała Cię pilnuje - to obronny i stróżujący pies jest :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

andegawenka napisał(a):
Ile ja bym dała za takie słodkie oczka....

nic nie musisz dawać, dostaniesz ją w prezencie :)
czyli co, w weekend do Lublina mamy kurs?? hihihi

Posted

Nie jest źle, jestem na miejscu więc ogarniam towarzystwo. Teraz i tak wszystkie śpią. Gorzej jak zaczyna się ruch. Maluda jest słodka, w nocy cały czas próbowała mnie nakłonić do miziania. Na szczęście głaskanie przez sen już opanowałam. Ona ogólnie ma dziwny odruch. Jak się chce podlizać to kuli przednie łapki i wystawia zadek, wypinając go. Nie wiem za bardzo o co jej chodzi. Za to ma super futerko, jest mięciutka i puszysta. Aż miło się ją głaszcze.

Posted

To może DT? :cool3:
Maluda jest rozczulająca, ale jak się patrzy na jej zachowanie to od razu ma się ochotę skrzywdzić tych, u których była. Zrobili jej wielką krzywdę, nie fizyczną, ale psychiczną. Musieli się bardzo postarać żeby doprowadzić do takiego stanu szczeniaka.

Posted

najważniejsze, że suńka się jako tako do ludzi otwiera.

ja mam u siebie sunie Kropkę, która jest z nami od stycznia, a tylko ja mogę się z nią bawić, przytulać, chodzić na spacerki, do TZ podchodzi tylko, gdy on siedzi lub leży, gdy stoi - Kropka go obszczekuje i ucieka na ugiętych łapinach.
Do teściowej, z którą mieszkamy nie podchodzi, a do obcych to już w ogóle...
A to już 11 miesięcy jak jest u nas bezpieczna. Nadal ze stresu sika po domu, w aucie...
A jak je w kuchni i TZ by bym z nami w kuchni, to Kropka w pozycji gotowej do ucieczki - pochłania wszystko z miski, łyka w pośpiechu i ucieka...

Często się zastanawiam - co za skur...l musiał się nad nią znęcać, że aż tak ma psychikę spapraną.

Posted

dziś było kilka telefonów w sprawie szczeniaków, ale dwa bardzo fajnie brzmiące domki jak się dowiedziały że mała jest w trakcie leczenia i mimo iż tłumaczyłam że to nie groźne dla ludzi itd... to rezygnowali.