Ewanka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Też myślę, że jak ktoś się w niej zakocha, to weźmie bez wzgl. na stan zdrowia. Malutka jest słodka i już się otwiera na ludzi, więc nie powinno być większego problemu :) Jak długo może zostać w obecnym miejscu? Quote
Akrum Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 w weekend małą odbieramy, co dalej...??? Quote
storozak Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Pomysłu nie mam, ale chociaż podrzucę:( Quote
Akrum Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Macia - dam Ci dzisiaj wieczorem znać, czy po małą zołzę przyjedziemy jutro czy w niedzielę. Quote
Macia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Zmora bardzo się otworzyła. Zaczęła chodzić po schodach, nie trzeba jej nosić. Cały czas chodzi za mną. Nie siedzi już tylko na kanapie. Właśnie bawi się piłką tenisową. Skacze, zrzuca ją z kanapy. Zachowuje się jak normalny szczenior z ADHD. Nadal ma problem z tym, że przy chwyceniu na ręce trochę popuści ze strachu. Jest świetnym psem i bardzo żałuję, że nie może zostać. Quote
Pyrdka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 W niedziele mała wraca do nas. Przywiezie ją Pan, który dzisiaj adoptowała naszą Tinkę( z tego samego psiego bidula) co Zołza. Quote
Akrum Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 o tak, dzięki uprzejmości Pana, który adoptował dzisiaj od nas Tinkę, zołza mała w niedzielę do nas przyjedzie - zobaczymy jak to będzie w kontakcie z moimi psiulami. Quote
Macia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ona przy pierwszym kontakcie z innymi psami zawsze jest mocno przestraszona i niestety miewa takie "wypady" do innych. Co będzie dalej zależy od drugiego psa. U mnie w tej chwili z Nanną się bawi. Trochę się obraziła ostatnio na suchą karmę. Czyli przekażę Panu, który przyjedzie jej historię choroby, książeczkę, paragon, tabletki do podawania 2 razy dziennie, karmy zostało też jeszcze trochę. To chyba wszystko? Quote
Akrum Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 heh, no to będzie nieciekawie, jak przy pierwszym spotkaniu warknie na Pestkę, to będę miała przechlapane ;) moja kochana Pestka dominantka jej tego nie zapomni. Jutro zaczynam odkurzać kenel i składać :) Tak, proszę przekaż Panu to wszystko. Obróżkę i smyczkę jeśli jeszcze jej nie zjadła to też :) Pan bedzie miał koszyk do transportu, więc możesz ją tam zapakować :) Quote
obraczus87 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Aguś, czyli niunia do Ciebie przyjeżdża?? Quote
Macia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Właśnie dobrze jak jej drugi pies odpowie. Jak jej któryś z góry pokazał kto tu rządzi to tylko potem chodziła wkoło i pokazywała brzuszek. Oczywiście smycz i obroża tez jedzie, jasna sprawa. W obroży u mnie cały czas chodzi, nic nie zostało zniszczone. Dobrze, że będzie koszyk, bo ona zawsze w samochodzie się chowa. U mnie zwykle wkładała głowę pod ramię i udawała, że jej nie ma. W koszyku będzie się czuła bezpiecznie. Kolejny zastrzyk jest przewidziany na poniedziałek. Quote
Akrum Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 obraczus87 napisał(a):Aguś, czyli niunia do Ciebie przyjeżdża?? tak, nie mamy póki co innego DT, a do przytuliska nie wróci,prędzej ja bym w kojcu zamieszkała niż ta mała wredota :) Tylko boje się trochę, bo jak mojej Pestce na dzień dobry tymczas podskoczy, to potem mam jadke w domu, Pestka gryzie, fuka, atakuje przy każdej próbie kontaktu. Ale damy radę, w końcu nie raz byłysmy z Pyrdką w podbramkowej sytuacji i jakoś się zawsze układało :) Macia, a powiedz mi - te zastrzyki są podskórne czy domięśniowe?? bo jak podskórne, to pewnie wet da mi kilka strzykawek i bedę sama podawać :) Quote
obraczus87 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pewnie, że dacie radę :) trzymam kciuki :)!!! Quote
Macia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Zastrzyki niestety są domięśniowe. Ciężko u niej przewidzieć jak się zachowa, ale teraz jest o wiele lepiej niż na początku. U weterynarza reagowała o wiele lepiej na obce psy. Musi być dobrze. Zmora wie też kiedy odpuścić, bo zaraz oberwie. Quote
Akrum Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 mała zołza do ogłoszeń dostała imię Czili :) jutro już będzie pod wieczór u mnie ;) Quote
Macia Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Pasuje do niej. Rozmawiałam już z Panem i wszystko jest ustalone. Quote
Akrum Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 to o której Pan będzie u Ciebie?? Quote
Macia Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Około godziny 16, ale możliwy jest pewien poślizg. Quote
Akrum Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 czyli u mnie powinna być nie wcześniej niż o 17 stej :) Quote
Pyrdka Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Chili od dwóch godzin u mnie. Bardzo grzeczna. Na początku była bardzo przestraszona. Jedzonko i smaczki czynią cuda. Spacerek zaliczony. Siusiu na dworku. Czekamy na ciocię Akrum. Wspólnymi siłami damy radę. Jak nie znajdzie szybko domku, to na początku stycznia mała jedzie na dt do Karmelci. Quote
Recommended Posts