Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozi bardzo cenne są dla mnie twoje spostrzeżenia szczególnie w sytuacji kiedy nie miałam przyjemności jeszcze Soni poznać. Dałeś wskazówki co może mnie spotkać przy pierwszym i kolejnych spotkaniach. Trudna to będzie adopcja i bardzo obwarowana i to pod warunkiem że psina otworzy se cokolwiek na człowieka. Ciężko powierzyć psa komuś, kto się go boi i nie umie zapanować nad jego zachowaniem.

Posted

[quote name='Agula99']To już chyba na każdy adres będą wysłane, bo ja się też dziś umawiałam na te zdjęcia!!! :)[/QUOTE]

wystarczy wysłać do ciebie Agula :lol:, nie wiedziałam że spotkasz dzisiaj Rozi.

Posted

[quote name='Becia66']Trochę małe te zdjęcia, szkoda bo do ogłoszeń zdały by się większe...[/QUOTE]
To można poprosić o większe!!! Rozio, wyślij zdjęcia normalnej wielkości!!! O i już ;)

Posted

[quote name='Agula99']To można poprosić o większe!!! Rozio, wyślij zdjęcia normalnej wielkości!!! O i już ;)[/QUOTE]

na dogo można wklejać max 640/640 pikseli i tak też wklejamy bo potem można pobrać z wątku zdjęcia do ogłoszeń.

Posted

[quote name='Becia66']na dogo można wklejać max 640/640 pikseli i tak też wklejamy bo potem można pobrać z wątku zdjęcia do ogłoszeń.[/QUOTE]
Wiem, wiem, dlatego mówiłam rozio żeby przysłał normalne a ja sobie przerobię na naszą modłę, no ale on juz wysłał małe :)

Posted

ehhh te KOBIETY ! :-) Oryginalne zdjęcie (1 szt.) z mojego aparatu w .jpg ma rozdzielczość 4288 x 2848 pikseli i zajmuje minimum 8,5 MB (czyli tyle, co te wszystkie wysłane). Gdybym miał je wysłać w oryginalnych rozmiarach (te 29 szt.) to by to było min. 250 MB. Nie wiem ile dni by to szło :-). Dlatego się pytałem w jakiej maksymalnej rozdzielczości je wysyłać, żeby były już przygotowane i jakiej wielkości ma być plik (mogę zmniejszyć wagę pliku kosztem jakości zdjęcia przy zachowaniu wymaganej rozdzielczości). Nie ma problemu ze zrobieniem jeszcze raz :-)

Posted

Ech ci mężczyźni! Nigdy nie słuchają co się do nich mówi! :) a przecież mówiłam, żeby przesłać takie co by przeszły na skrzynkę, noooo :P albo 640 na coś tam bo do końca nigdy nie pamiętam, a jak przerabiam to już mi się samo ustawia :) nooo :) było taaK????

Posted

Fotki najlepiej tak przerobione żeby miały 640x480, generalnie dłuższy bok 640 ;)
Z tych wczorajszych fotek to nie widać kompletnie,że w Soni jakaś "zołza" siedzi, na miziastą wygląda :)

Posted

[quote name='rozio']zrobię na 640 w pionie dzisiaj wieczorem i dodam jeszcze kilka :-)[/QUOTE]
Rozio, my to kompletnie nie myślące jesteśmy!!! Nie wysyłaj nam zdjęć, bo po co??? Jesteś na Dogo, to przecież możesz wstawić sam!!! A tak po co bawić się w przesyłanie??? No sami powiedzcie??? Jak będziesz miał fajne foty to wrzuć i po sprawie :)

Posted

[quote name='karolciasz28']Sonia ty taka miziasta do dzieci a mówią że taka zołza z ciebie:evil_lol:;)[/QUOTE]
No właśnie, bo co jej strzeli do tej pięknej główki, nigdy nie wiadomo :)

Posted

Soni moim zdaniem się trochę poprawiło - uspokoiła się, zębów już nie pokazuje, nie skacze (przynajmniej po mnie) i jest posłuszna, chociaż dalej nieufna. Jak nie jest pobudzona to jest bardzo fajna suka. Dla niej to tylko zrównoważony, spokojny właściciel i dom z ogrodem i będzie super.