Pipi Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 beka napisał(a):I co dalej bez domu??? A no, bez. Ale chyba jeszcze nie oglaszana jest. Ktoregos dnia pojade z nia jeszcze na usg i chyba tarczyce trzeba zbadac, bo nadal chudzina. Biochemia w porzadku, a ona chuda. Bardzo przyjacielska jest. Bardzo madra, wszystko rozumie, tylko nie zawsze poslucha. Jak jest np. zajeta bieganiem wzdluz siatki za kolezanka Nikitą, to adrenalina tak silna, ze sluch zanika. Poza tym wszystko z nia jak najbardziej w porzadku. Cudna, wierna, karna. Quote
beka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Tarczyce czy trzustke? a ile razy była odrobaczana i przez ile dni?? A jaka karmę je? Quote
Pipi Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Odrobaczana CESTAL/em 3 tabletki i po 10 dniach jeszcze raz 3 tabletki. Po miesiacu powtorka. Karma Brit premium dog food i ryz z miesem i warzywami. Je teraz 2 razy. Na poczatku jadla 4 razy. Quote
Cantadorra Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Nadczynność tarczycy też powoduje chudnięcie. Oczywiście chora trzustka też. Jest co badać. Quote
Patmol Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 a ona ju7ż jest do ogłoszeń? czy najpierw badania jeszcze trzeba zrobić? Quote
beka Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Cantadorra napisał(a):Nadczynność tarczycy też powoduje chudnięcie. Oczywiście chora trzustka też. Jest co badać. jak również lambie ( iwtedy aniprazol od 3 do 5 dni, wzykłe odrobaczenie nie działa). Czytałam troche kiedys o chorobach tarczycy u psów i nadczynnośc raczej rzadko wystepuje. Quote
Cantadorra Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 beka napisał(a):jak również lambie ( iwtedy aniprazol od 3 do 5 dni, wzykłe odrobaczenie nie działa). Czytałam troche kiedys o chorobach tarczycy u psów i nadczynnośc raczej rzadko wystepuje. A lamblie w kale się bada, czy we krwi? Quote
beka Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 w kale, ale potrzebne dobre lab, kupa z 3 dni i z górnej czesci balaska. Sori ze tak dokładnie ale tak mnie wetka instruowała. Irenko, a mozesz zaobserwowac jak sie załatwia? kupska sa duze? małe? zwarte? sluzowate? tłuste? Na lambie mozna jeszcze podac metronidazol Quote
Pipi Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 beka napisał(a):o matulu jaka piekna :) I o to chodzi, zeby najlepszy domek na swiecie tak samo sie zachwycil, pokochal i zadzwonil. A my dziewczynke wydamy. Ona i piekna i dobra i madra?! tylko niestety nie mozna popelnic przy niej od poczatku bledu typu kocham cie, to wszystko ci wolno . . . .nie, nie, nie, musi od poczatku wiedziec, ze nie ona rzadzi. Jesli tak bedzie, to nie ma lepszego psa. Jest calkowicie pozbawiona agresji do czlowieka. Do psow rowniez, tylko udaje na poczatku, ze jest grozna. Staje w odpowiedniej pozycji, ogon do polowy uniesiony i mowi no, uwazaj, bo ja tu rzadze i czeka obwachujac. Jak koles niefika, to ona probuje, ale jak sie odsczeknie, to ona odpuszcza. Taka smieszna przy tym, bo groznie to wygladac moze z boku. Ja wiem, ze ona jest lagodna. Chociaz raz zdarzylo sie, ze z Nikita sie szczepila, ale one akurat takie same sa, no i trafil swoj na swego. Raczej unikaja kontaktu ze soba i udaja, ze nie widza sie wcale. Omijaja sie szerokim lukiem. Z cala odpowiedzialnoscia mowie, ze Tora to fajna, karna suka. Quote
Bakteria Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Aż dziwne, że się o nią ludzie nie biją... Piękna suka. Jest gdzieś ogłaszana? Quote
beka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Irenko, czytała troche o chorej trzustce/badań w kierunku stwierdzenia. tu jest watek http://www.dogomania.pl/threads/120377-chora-trzustka-choroba-na-całe-życie/page6 Czy Twój wet moze zrobic test kliszowy ? to stosunkowo tanie badanie (pisza ze ok 20-30 zł). Może to by cos wyjasniło czemu ona chuda i nie tyje. Quote
Pipi Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 No wlasnie, przepraszam, ze tu nie napisalam, ze Tajga wczoraj pojechala do Ronji. Czekamy na wiesci. Przepraszam, ze wydalam ja w zlym stanie, taka chudzinke i w dodatku na sam koniec rozwalila sobie glowe. Ronja wybaczysz? wstydze sie i przepraszam. Quote
Evelin Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Pipi napisał(a):No wlasnie, przepraszam, ze tu nie napisalam, ze Tajga wczoraj pojechala do Ronji. Czekamy na wiesci. Przepraszam, ze wydalam ja w zlym stanie, taka chudzinke i w dodatku na sam koniec rozwalila sobie glowe. Ronja wybaczysz? wstydze sie i przepraszam. Pipi,nie cuduj...wiesz dobrze,jak żyła dotychczas...U Ciebie zsocjalizowała się, dostawała regularnie jeść,została wstepnie przebadana...Gdyby zostala tam,gdzie była- ciekawe,jakby wygladała teraz..jakby zniosła mrozy.. Powoli,powoli i w koncu bedzie dobrze.. Wiosna idzie,choć u nas dzis snig i sniegodeszcz padał... Quote
ronja Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 na razie jest w miarę ok. mamy tylko wpadki kupowe w domu (głównie w nocy). w weekend będą nowe zdjęcia. Quote
Recommended Posts