Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pipi']No popatrz ha ha ha, toz tak, proste jak nie wiem co. Nie pomyslalam, ze tak mozna. Popatrz, a zdaje sie, ze stara psiara. . . .hi hi. Lece z chusteczką, zaraz wracam.

na chusteczce czysto. W takim razie tak tylko pewnie chcial ja" zaznaczyc" Wilson. To w takim razie jesli nie miala cieczki ostatnio tam gdzie byla,mozna chyba umawiac ja na zabieg.[/QUOTE]

Pipi, ale pamiętaj, że suka wydziela zapach jak skończy się krwawienie, a zaczyna pojawiać się białawy śluz, to tak po ok., 8-9 dniach od rozpoczęcia cieczki

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Spróbuje się dowiedzieć coś na temat cieczki,ale z tą durnowatą pseudowłascicielką ciężko będzie...czy ona coś zauważyła,jesli ja pies nic nie obchodził?

Posted

[quote name='Evelin']Spróbuje się dowiedzieć coś na temat cieczki,ale z tą durnowatą pseudowłascicielką ciężko będzie...czy ona coś zauważyła,jesli ja pies nic nie obchodził?[/QUOTE]

na pewno nic nie wie. Tym bardziej, ze nie wychodzila z kojca. Ale jest nadzieja, ze ten maz moze cos wie. Zapytaj jak masz taka mozliwosc.

[quote name='Moli@']Pipi, ale pamiętaj, że suka wydziela zapach jak skończy się krwawienie, a zaczyna pojawiać się białawy śluz, to tak po ok., 8-9 dniach od rozpoczęcia cieczki[/QUOTE]

no wlasnie, moze tak byc. jednak nie pozostaje mi nic innego jak jednak poogladac jej te narzady. Jutro sprobuje za dnia.

Posted

Nie daje mi tam zobaczyc. Nie chce sie polozyc, boi sie. Jak probuje ogon podniesc do gory, to sie wykreca. Nawet przywiazalam ja na smyczy i chcialam jakos sie dobrac. Nic z tego. Nie wiem co mam zrobic? to silna suka.

zdjecie, oczywiscie przez szybe zrobione ukradkiem

• 4 weeks later...
Posted

Tajga została dzisiaj wysterelizowana. Wszystko poszlo bardzo dobrze. Szybko sie wybudzila. Jeszcze troche osowiala, ale do jutra zapomni. Juz nawet zjadla. Teraz śpi.
Wet zasugerowal zeby zbadac jej watrobę. Ona jest u mnie ze 2 tygodnie, jak nie wiecej i dwa razy dobrze zjada, ma wilczy apetyt, a jest taka chuda jak była. No i usg trzeba bedzie zrobic. Ale to wszystko po niedzieli, bo teraz musi sie podgoic po zabiegu.

Posted

Tak, lepiej, dziekujemy. Poczula sie pewnie, to probuje ustawiac wszystkie male piesy. Niestety nie poprawia sie, mimo czestego i dobrego zarelka. Mysle, ze trzeba przebadac. Tylko zawsze cos na przeszkodzie, ale zabiore sie za to.
Ona jest bardzo karna. Nie bardzo chce sie jej wykonywac polecenia, bo zawsze jest cos ciekawszego do roboty. Nie chce przynosic pileczki, woli biegac. Jak jest jakies zamieszanie, to ozywia sie, bo tak to nie bardzo chce byc aktywna. Stoi sobie i patrzy co sie dzieje w kolo. Jest kilka psow, ktore bardzo lubi, ale sa i takie, ktorych nie cierpi. Jak zobaczy, to od razu pedzi zeby pogonic. Jest jednak taka, ze jak sie ktorys jej postawi, to ona szybko ustepuje, jednak nastepnym razem znowu probuje pokazac, ze ona jest wazniejsza.
Poza tym wszystko jest ok. pozdrawiamy serdecznie.

• 3 weeks later...
Posted

Na podworku jak widzi kota, to chcialaby go zjesc. W domu polize po nosie kota i zachowuje sie tak, jakby on był psem, czyli chce nawet sie bawic. Traca lapą, lezy obok, lub nie zwraca uwagi. Jest bardzo karna, dominująca, troche narwana, ale tylko jesli jest jakies zamieszanie. Jest bardzo kochana i umie sie podlizac. Jak cos bardzo chce, to nawet sama lapy podajei da glos.

Posted

Tajga zostala odrobaczona CESTAL/em i po 10 dniach byla powtorka. Ona jest bardzo żywa, moze spala a moze jej cos jest. Chyba zrobie jej krew i usg. Przy takim odzywianiu powinna nabrac ciala.
Mam jeszcze u siebie Nikite, suke ON, ktora zgarnelam w jednej z wsi nie daleko mnie. Byla bardzo chuda, ale szybko nabrala troche cialka.

Nikita

bardzo ciezko jej zrobic zdjecie, bo ciagle jest w ruchu.

Nikita vel Kita, ma jakis problem bo co jakis czas goni swoj ogon i jak go zlapie, to trzyma mocno i piszczy. Z pyska wydaje tez dziwny odglos tak jakby miala rzężenie. Jedziemy dzisiaj do weta.
Ostatnio jakas fala zachorowan w moim stadzie. Jeszcze tak nie bylo.

Posted (edited)

Nikita ma stan zapalny lewej przetoki odbytu i miala bardzo zapchane przetoki. Wet oczyscil, dal zastrzyki na tydzien.Trzeba bedzie operowac za jakis czas,jak stan zapalny minie. Co do lapania ogona, sa podejrzenia, ze powodem jest stres. Kiedy jest sama nie robi tego. W lecznicy bylismy dzisiaj 4 godziny i ani razu nie gonila ogona. Wyszlam z nia na chwile na ulice i od razu nerwowo zaczela ogon lapac. Mam nadzieje, ze to dlatego, ze ma ten stan zapalny. W dodatku ma zapchany nos i dlatego tak charczy.
Biedna jest bardzo, bo mrozisko okropny, a ona nie moze byc z nami w domu, bo zagrozenie powstaje jak sie kreci w kolo za ogonem.

Tajdze zrobilam badanie krwi i podstawowe wyniki ma ok, a biochemia bedzie w piatek. Wet mowi, ze ona taka chuda bo mozliwe, ze z tarczycą cos nie tak. Jesli biochemia bedzie dobra,to sie usg zrobi.

Edited by Pipi