danavas Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 (edited) Wieś pod Częstochową....Dom bez prądu, bez wody i bez rozumu.... Niezrównoważona psychicznie kobieta, syn alkoholik chory na stwardnienie rozsiane..... na posesji straszny syf...przez uchylone drzwi widać że w domu jeszcze większy.... w tej scenerii trzy psiaki....szczeniaczek z wszelakimi pasożytami.....tylko on żyje z piątki rodzeństwa....pozostałe znikały w kilkudniowych odstępach .....właścicielka nie jest w stanie odpowiedzieć co się z nimi stało....na łańcuchu mama maluszka...ona jedna nie miała szansy zdobyć na wiosce pożywienia...czekała na śmierć głodowa przykuta do budy, do której i tak nie mogła wejść bo otwór był za mały....słania się na nogach ....z jej odchodów wychodzą robaki.... z głodu zjada własne wymiociny.... obok "biega" trzeci piesek....na trzech łapkach....czwarta połamana....kilka miesięcy temu wpadł pod samochód....właściciel przyniósł go na posesję w worku na śmieci i tu skończyła się jego rola...psiak agresywny...szczeka ostrzegawczo...gdy dajemy mu karmę wskakuje na kolana i prosi o głaskanie....psy bez szczepień...nigdy nie widział ich weterynarz....na nasze pytanie po co Wam te psy jak sami nie macie co jeść....słyszymy że tu taki duży teren to musi być pies....i że jak chcemy to tego szarego można zabrać....pewnie że można bo dzień dwa i sunia i tak by umarła z głodu....po przyjeździe policji kobieta zgadza się oddać psiaki....i co teraz??? do schronu? nie umiałam im tego zrobić...pojechaliśmy do weta ....cudem udało się załatwić dom tymczasowy dla szczeniaczka....pieska ze złamana łapka umieściliśmy w hotelu....nie wiemy z czego zapłacimy....sunia jest w szpitaliku w gabinecie weterynarii jej pobyt kosztuje 25 zł za dobę plus leki które dostaje....również na krechę... mamy dwa tygodnie aby zebrać cokolwiek...jeśli do dwóch tygodniu nic nie wpłacimy psy trafią do schroniska w Częstochowie... Remik i Pchełka (wymyślone na szybko imiona, bo dotąd nie miały żadnych) to cudne spragnione miłości psy które niemym krzykiem błagają o pomoc...w oczach maja ogromne pokłady smutku.... prosimy o domu tymczasowe dla psiaczków.... koszt pobytu w hotelu i szpitaliku znacznie przekracza nasze możliwości finansowe... PCHEŁKA prosi o DOM....gdy podczas cieczki gwałciły ja psy jej właścicielka klaskała w ręce i śmiała się...bo to przecież takie zabawne... REMIK... szuka DOMU i zbiera na operację...od miesięcy towarzyszy mu ból który nie pozwala wyprostować łapki i stanąć na niej... TEEDY przeciskał się pod płotem do sąsiada prosząc o coś do jedzenia..on tez nie mieścił się do tej budy.... Wsparcie dla psiej rodziny można kierować na konto: Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu ul.Cebulskiego 6/26 42-700 Lubliniec Bank Spółdzielczy nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 SWIFT - POLUPLPR IBAN- PL35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 pay pal - [email protected] z dopiskiem"TRZY PIESKI" prosimy rozsyłać watek i zachęcać znajomych...może ktoś ma kawałek placu, korytarza, lub wolne miejsce w sercu na przyjęcie tych psów w potrzebie..... Edited September 17, 2012 by danavas Quote
danavas Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 (edited) Stałe na dt Remika: piescofajnyjest ...........................10 zł Wydarzenie na fb: http://allegro.pl/robaki-pchly-i-polamane-lapy-co-moze-czlowiek-i1963443354.html WPŁYWY na konto OTOZ-u 28-11-2011 Maciej D.................50zł Radosław J.............30zł Dorota W. ..............30zł Ewelina S................50zł Anna D..................50zł Justyna K...............10zł Andrzej J................20zł 29-11-2011 Katarzyna S.............20zł 02-12-2012 Dorora C. Poznan - 30zl Natalia M. Zielona Góra - na operacje Remika - 200zl 05-12-2011 Marta W. W-wa - 101zl Maria G. Gizycko - 10zl Tobciu.........19,69 zł 12.12 Maciej D. Kraków -100zl 14.12 Wioletta g. Herby - 30zl 14.12 Barbara k. W-wa- 20zl 19.12 Marek r. gdansk - 8zl 23.01 Dawid_ - 100zł 30.01 Izabela S. Kraków - 20 zł 02.03 Dawid T. Zielona Góra 100zł daga z allegro 130zł cleo .........................44zł Zariel...................100zł piescofajnyjest........50zł piescofajnyjest......30 zł Dawid T. ............50 zł Aneta D..............40 zł Dawid_ .............. 100zł Paulina H. ...........10 zł Dawid_.................100zł piescofajnyjest......32zł Dawid_.......................70 zł obiezyswiat75..................218 zł Dawid_.............................100zł piescofajnyjest......32zł zapłacone: 50zł Karma dla Remika 90zł za prześwietlenie Remika po odjęciu podarowanych 30 zł ...60 zł 65zł szczepienie Remika 47zł leki dla Pchełki, przeciwwymiotne i wzmacniające 136zł pobyt w w szpitaliku plus podane w tym czasie leki 180zł za 18 dni pobytu w hotelu Remik transport na operację 40 zł pierwsze szczepienie na wirusówki Teedy - 31 zł 60zł tabletki na robaki i środek na pchły dla całej trójki operacja Remika plus antybiotyki 507 zł transport na zdjęcie opatrunku i szwów 70 zł szczepienia Pchełki 45 zł wizyta kontrolna u dr Fabisza 39 zł druga operacja Remika 280 zł transport na operacje i po 90 zł wizyty i leki pooperacyjne 100zł wizyta 8.04.2012 80 zł wymaz na bakterie 10 zł wymaz na grzybki 10 zł tabsior na robale 5 zł maść do uszu 23zł kastracja Remika 100zł do zapłacenia: 200 zł sterylka Pchełki (wpłata od obiezyświat75..200zł) czekamu na fv na plusie Dawid_...100zł - dzięki Dawid za przekazanie tej stówki na konto Boczka:) Edited November 16, 2012 by danavas Quote
danavas Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 piescofajnyjest napisał(a):melduje sie na watku! witamy:) dzięki:) Quote
unixena Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Zapisuje -tragedia :-(:-(.Wlos sie jezy ....:shake: Quote
piescofajnyjest Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 hopac jeszcze do gory na dobranoc!!! Quote
Awit Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ta malutka bida z przesianymi czarnymi włoskami to ta sunia z łańcucha i głodująca.... Tak? Takie maleństwo:-( A ten rudy jaki smutny, wpatrzony w ziemię....:-( Ile jeszcze setek takich nieszczęśników siedzi w takich warunkach..... Quote
Lu_Gosiak Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 tak szukamy pilnie DT dla suczki - wazy niecałe 5kg - za 2 dni mamy Ja odebrac z lecznicy i nie ma gdzie sie podziac Quote
piescofajnyjest Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 zaraz wysle watek do tych, ktorych znam....a znam malo ;( Quote
danavas Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 piescofajnyjest napisał(a):zaraz wysle watek do tych, ktorych znam....a znam malo ;( to i tak dużo;) dzwoniłam dziś do lecznicy....powiedzieli mi ze sunia już nie wymiotuje i wcina wszystko co jej dadzą....tam dostaje dobra karmę....potem tez trzeba ją będzie zaopatrzyć w coś odżywczego....podobno aż piszczy o to żeby ją głaskać....a non stop wylatują z niej garściami martwe pchły.........pytajcie znajomych o bdt dla maleńkiej...ona jest taka mała jak pchełka;) Quote
Awit Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Nie mam nikogo kto wziąłby psa, nawet małego.... Quote
malagos Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Ja poczekam na decyzję Korabiewic - czy mogą wyciągnąć stamtąd psy, jakby co, to ......... Quote
[email protected] Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 mogę wziąc jednego pieska na dt tylko proszę o telefon bo internet mi siadatelefon na pw Quote
malagos Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 [email protected] napisał(a):mogę wziąc jednego pieska na dt tylko proszę o telefon bo internet mi siadatelefon na pw Agatko, super! Poczekajmy na obecność załozycielki wątku! :) Quote
annavera Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 zapisuje sobie wątek i suńkę i rozsyłam na FB Quote
danavas Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 [email protected] napisał(a):mogę wziąc jednego pieska na dt tylko proszę o telefon bo internet mi siadatelefon na pw świetnie:) rozmawiałam z Agatą chętnie weźmie pieska....ale musimy u niej zrobić wcześnie wizytę....poszukujemy kogoś z Mławy....pilnie.... Quote
piescofajnyjest Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 jestem...sciskam na dobranoc!!! Quote
Recommended Posts