Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewajanka napisał(a):
Piękny jest. Uwielbiam wielkopsy a szczególnie kaukazy. One mają takie głupkowate oczka, takie maślane:evil_lol:
Czy on ma cięte uszy?

No kaukazy miny mają bezcenne, ale te oczka u Fletchera są takie smutne.... Zwłaszcza w kojcu, kiedy z daleka patrzy na schroniskową codzienność. Uszka Fletcher ma kopiowane.

Posted

Rok temu pożegnałam mojego Arnolda (kaukaza), miał 10 lat, był bardzo chory, dlatego mam duzy sentyment do tych psiaków.
Tak bardzo mi przykro, że narazie moje warunki lokalowe na pozwalają na pomoc zadnemu z nich.
Będę zaglądać i w miarę możliwości pomogę finansowo. Tylko tyle....

A za te uszy to bym jajca urwała...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
A ja po zdjęciach widzę, jaka chudzina z niego... Trzeba się nim zająć, tylko skąd tu wziąć ręce do pomocy... :(

I te oczy...

Ano jest chudy. Na tym zdjęciu z góry wyraźnie widać. Bóg jeden wie co go tam spotkało u jego byłej pani. Jakim trzeba być niewrażliwym.... i to jeszcze kobieta!! A mówią że kobiety z większymi sercami, że empatyczne, współczujące.
Pytam po ludziach o DT- nikt nie chce CHOREGO.
Ewajanka, z finansami ruszymy z kopyta jak tylko znajdziemy DT. OTOZ co prawda będzie finansować leczenie, ale tylko te najważniejsze, podstawowe. Prześwietlenie łapy, badania moczu, może krwi dla bezpieczeństwa- to prywatne koszty.

Posted

cudny jest, ale rzeczywiście coś za mały, za drobny na prawdziwego kaukaza. i ten wiek. Mój Brutus żył prawie 13 lat, wet stwierdził, że to chyba rekord.
chętnie bym go zabrała, ale to nie są psy do mieszkania, a od rodziców już jakiś czas temu się wyprowadziłam...
na pierwszym miejscu powinna być chyba diagnoza, nawet przy ogłaszaniu lepiej pisać konkrety...

na razie zapisuje i myślę intensywnie co dalej, bo Brutusie mam wielki sentyment do takich dużych śliczności

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']plina, czy nie ma w Waszym pobliżu jakiegoś zaufanego hoteliku, gdzie można by przenieść Fletchera?
W 'mocnym' pobliżu nie bardzo. Z tych najbliższych hoteli, najtańsze dla takich wielkich psów są 'dogomaniackie'- czyli Ania+Milva i Ulver w kuj- pom, bodajże pod Brodnicą.

[quote name='juliaikamil']cudny jest, ale rzeczywiście coś za mały, za drobny na prawdziwego kaukaza. i ten wiek. Mój Brutus żył prawie 13 lat, wet stwierdził, że to chyba rekord.
No to powiedzmy, że to kaukaz miniaturka. Z tego też można zrobić niezłą reklamę :p

[quote name='juliaikamil']chętnie bym go zabrała, ale to nie są psy do mieszkania, a od rodziców już jakiś czas temu się wyprowadziłam...
na pierwszym miejscu powinna być chyba diagnoza, nawet przy ogłaszaniu lepiej pisać konkrety...
na razie zapisuje i myślę intensywnie co dalej, bo Brutusie mam wielki sentyment do takich dużych śliczności
Do mieszkania Fletcher nie nadaje się również a powodu swoich łap- wysokie schody mogą mu sprawić trudność. W ogłoszeniach nic nie zatajamy, bo wiadomo, że robi to więcej szkody niż pożytku.
Dziękuję za obecność na wątku!

Posted

Chyba nie ma co czekać ze zbieraniem finansów- nawet jeśli miałyby trochę poczekać na znalezienie DT, badania zrobimy natychmiast po zabraniu go ze schronu.... Dowiem się orientacyjnych cen na krew i mocz w Malborku, bo nie ukrywam, że najlepiej by było ulokować go gdzieś tutaj..... Ale na terenie całej Polski szukamy DT!!

Posted

naprawdę jest przepiękny...połowe świata musiałabym chyba wybić,żeby zemścić się za te wszystkie biedne zwierzęta.Dobrze,że jest ogłaszany,ja niestety finansowo nie mogę pomóc... :(:(

Posted

Na pewno nie jest wskazane utycie Fletcha. Jednak trochę przytyć by mógł. Wizualnie masy dodaje mu mnóstwo niewyczesanej sierści, jest chudszy niż się wydaje, ale nie jest tragicznie.
DT, DT, DT..... :-(

Posted

KOCHANI, ZNALAZŁ SIĘ DOM!!!!!!!!!!!!!! WSPANIAŁY DOM DLA FLETCHERA! :placz::loveu::multi:
Nie mogę usiedzieć ze szczęścia, to cud!! :sweetCyb:

Pani weterynarz ze wsi z pod Trójmiasta chce FLETCHERA NA DOM STAŁY, akceptując wszystkie jego wady, wiek.....! Miłośniczka bloodhundów, tymczasuje kilka szukających domów, miała już kaukaza........... ZAKOCHAŁA SIĘ W FLETCHERZE!!!!

Nie mogę w TO UWIERZYĆ!
Fletcher prawdopodobnie pojedzie do swojego domu ..... JUŻ W SOBOTĘ!!!!!!!!!!

Posted

O rany cudownie!!!!!!! :multi::multi::multi:
Tak się cieszę :multi::multi::multi:

Kochana Pani, że chce mu zapewnić kochający dom
na kolejne LEPSZE LATA!!!!!!!!! :multi::multi::multi: