Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='stokrotka.af']moje tez poszło ;)[/QUOTE]
I moja deklaracja została przelana za I i II.

Cioteczki dziękuję z całego serca za szybkie przelewy bo Bastuś już chyba pakuje walizki do michelle w ekspresowym tempie!

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anula ,dziś nie dałam rady pojechać .
Jutro na pewno .
W tamtym roku jeżdziłam co dzień z oliwą ,aby dolewać do wody ..bo nawet moje prośby nic nie pomagały .
To nie jest schronisko już p isałam ,pracownicy z doskoku .. przecież to ja oddzielałam psy ,aby się nie gryzly i lokowałam w boksach odstatniej zimy .,robiłam zasłonki z kocy .
Woda zamarza od razu i trzeba zmieniać kilka razy na dzień .Nikt tego nie robi na pewno .no chyba ,że cud w tym roku się stał.....wątpię .
Jak nie będzie jutro słomy ,woda zamarznięta będe zmuszona dzwonic do Ekostraży np .Tu chodzi o psy ,a psy mają być bezpieczne CAŁY TYDZIEŃ.,BO NIKOGO Z NAS TAM NIE MA .
TAM nie ma empatii do psów ...........................

Posted

[quote name='Anula']Dorotko a napisałaś pw do michelle jak Ona widzi ten termin? Wiesz michelle na głowie ma trochę psiaków a więc może nie będzie wchodzić tak często na wątek.
Dorotko i Maria spadłyście nam z nieba z transportem Bastka do michelle - cudownie - a już się martwiłam!
Następna sprawa to transport-ile będzie on wynosił bo musimy wszystko brać pod uwagę,brak na dzień dzisiejszy bazarków aby były dodatkowe pieniążki.
Brak jeszcze 20zł do pełnej kwoty - ja wczoraj przez pół dnia spamowałam i tyle udało mi się zwerbować Cioteczek - może jeszcze ktoś wśród swoich znajomych wyżebrze te 20zł to już by byliśmy spokojni z odpłatnością za hotelowanie Bastka.
Aniu dzięki za zaglądnięcie do przechowalni - na bank woda zamarznięta a słoma?[/QUOTE]

Nie z nieba, nie z nieba:) Nam na nim zależy. Napisałam pw, zobaczymy co Michelle odpowie. Mam nadzieję, że zajrzy, bo ja w ciągu dnia dotępu do dogo nie mam niestety, dopiero wieczorem.
Z kosztami transportu narazie spokojnie- zobaczymy - mam nadzieję, że damy radę.
Poszła moja deklaracja za dwa miesiące.

Posted

[quote name='aanka']a moze sprawdziłyście z Marią czy dowieżli slomę -jesteście zmotoryzowane .obie .[/QUOTE]
Aanka gdyby Dorota z Marią były w przytulisku to by napisały.Widocznie nie mogły.

Posted

[quote name='michelle04']Jestem, ale coś net mi szwankuje i wywala mnie. Dziewczyny o której godzinie mogłybyście przyjechać w środę??[/QUOTE]

Hej Michelle, a o której Ci pasuje?
Musimy "wyciągnąć" go z przechowalni. Myślałam, aby przed wyjazdem jeszcze do weta z nim podjechać. Do Ciebie mamy jakieś 100 km.

Posted (edited)

jak Bastek będzie zabezpieczony w czasie jazdy ? - o to chyba mogę spytać / ....
To jest b. ważne .,przynajmniej dla mnie .
jest psem po przejściach , może różnie reagować .
zwłaszcza ,że może mieć problem y neurologiczne także .

Edited by aanka
Posted

przyszly pieniazki od:
stokrotka.af, farmerka63, dorota k., docha, Anula, Bogusik, Sara2011, asia-s

BASTEK SERDECZNIE DZIEKUJE :lol:

W poscie nr. 2 jest aktualne rozliczenie, do teraz w skarpecie Bastka jest 265 zl :lol:

Posted (edited)

Wróciłam niedawno z przechowalni .
Niestety słoma jeszcze nie dotarla. .............
Wpuszczono mnie ,po lekkim podejściu -.......:razz:
Konewki an i hu hu , którą też kupowałam .
Nie mogłam nigdzie znależć . Nagrzałam wody , dolałam oliwy i wlałam im do misek ..-tragedii nie był ,ale lód już na wierzchu owszem..w miskach ..
Psy ucieszone ,jak chol....ra
Bastuś wyszedł na p owitanie -misiu kochany ...
nie mogłam być dłużej ....dziś...
wszystkiego nie piszę ze zrozumialych względów..

Edited by aanka
Posted

Aniu bardzo dziękuję za zaopiekowanie się bidami.W nocy jest mróz jeżeli w ogóle jest woda w miskach to na pewno jest zamarznięta rano.A możesz zdradzić co te psy jedzą-suchą karmę?Widziałaś tego malucha w typie sznupka?Dobrze by było go pokazać malawaszce.
Dorotko o której godzinie zabieracie Bastusia? Pisałaś,że chcecie go pokazać wetowi czy tak?Bastek ma jakieś dokumenty,szczepienia,odrobaczenie itd?

Posted

przybylam na zaproszenie Anuli...Bardzo mi przykro ale nie moge pomoc i dac stalej.....Dopiero na koniec lutego podesle jednorazowy grosik.Poprosze o numer konta z ibanem i swiftem.Trzymaj sie psinko....

Posted (edited)

Anula ,nie mogłabym usiedziec na miejscu ,gdybym nie sprawdzała,,
oliwę zostawiłam - z wielką prośbą ..o dolewanie do wody .
Niestety jedzą tylko suche i to tescowe czy inne tanie ,po tym dużo piją ....to normalne..
Gotowane tylko w sobotę .gdy jesteśmy .
Chociaż może by jakąś lepszą suchą kupic ,?.chappi ,do kitu np ..sztuczne wszystko ..
jak się nie podgoni i nie dopilnuje to nic ni ma...

na dodatek jest mi ch.ol......rnie smutno , bo jak wracałam biegł ,szedł owczarkowaty pies - taki lekk wystraszony ,a ja ani smyczy ,nic ...od domu dalek o ..
patrzylam bezradnie ,jak odchodzi.................................:-(
szlak moze człwieka trafic ,a schroniska jak nie był ,tak nie ma ...........:shake:

Edited by aanka
Posted

Anula napisał(a):
Aniu bardzo dziękuję za zaopiekowanie się bidami.W nocy jest mróz jeżeli w ogóle jest woda w miskach to na pewno jest zamarznięta rano.A możesz zdradzić co te psy jedzą-suchą karmę?Widziałaś tego malucha w typie sznupka?Dobrze by było go pokazać malawaszce.
Dorotko o której godzinie zabieracie Bastusia? Pisałaś,że chcecie go pokazać wetowi czy tak?Bastek ma jakieś dokumenty,szczepienia,odrobaczenie itd?

Mam nadzieję, że wszystko dograne. Palnujemy wyjazd po południu, tak że dopiero wieczorkiem będzie info o podróży. Bastek jest zaszczepiony. Przed wyjazdem jeszcze kontrolna wizyta u weta i w drogę.

Posted

dorota k. napisał(a):
Mam nadzieję, że wszystko dograne. Palnujemy wyjazd po południu, tak że dopiero wieczorkiem będzie info o podróży. Bastek jest zaszczepiony. Przed wyjazdem jeszcze kontrolna wizyta u weta i w drogę.

Kochane Cioteczki jak wyjeżdżacie po południu to chyba fotek nie dacie rady mu cyknąć a może uda się u michelle?
Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzień.Cioteczki uważajcie na siebie drogi nie koniecznie są czarne.
No to jutro wielki dzień dla Bastka!Będę myślami z Wami i Bastusiem.