Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wszystko trwa wiecznie. Niestety, akurat tak wyszło że trzeba się zwijać z tego serwera. Teraz jest tych serwerów jest, a jest, do wyboru do koloru :-) Tylko wystarczy znaleźć bez limitów.

Posted

Hej, witam wszystkich, aaaależ zamieszanie z caviarnią...
No, ale w końcu znalazłam, zalogowałam i melduję, że szukam młodej (najchętniej tak do 1/2 roku) samiczki do adopcji - Kraków.
Wezmę tylko jedną, bo jedną... już mam :-)
Proszę pisać tutaj albo na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] - a najlepiej i tu i tu bo maile często coś ostatnio nie dochodzą.

Pozdrawiam serdecznie

Posted

Samiczki są najczęściej kupowane.
Ja w tym momencie stoję z kropką nad i bo wciąż usiłuję mamę przekonać na DS dla świnek. Obecnie mam do dyspozycji 2 klatki, ale tylko do października (od października przyjdzie być może królik) więc tylko jedna 'robocza' zostanie mi do dyspozycji, ta najmniejsza (60x39). Może jeszcze się zastanowię nad braniem królika, może jeszcze mamę przekonam do DS, na razie to nie jest pewne.
Obecnie mam klatkę 80cm. i jakbym zrobiła wybieg może i do Kubusia wzięłabym na DS samczyka, no ale to już nie ode mnie zależy i tak muszę poprawić ocenki, żeby dobrze wyjść na I semestr, wtedy moja mama się zastanowi.

Posted

Super - dzięki!
A może ktoś wie coś o Myszowatej z Krakowa?
Nadal do wzięcia? Jaki ma charakter? Nie jest przypadkiem aspołeczna jak Kami? ;-)
Osoba do kontaktu na razie nie odpowiada na zapytania.

Posted

[quote name='Espi']Super - dzięki!
A może ktoś wie coś o Myszowatej z Krakowa?
Nadal do wzięcia? Jaki ma charakter? Nie jest przypadkiem aspołeczna jak Kami? ;-)
Osoba do kontaktu na razie nie odpowiada na zapytania.[/quote]

ja już nie mam tymczasowiczek gdzieś o tydzień sie spóźniłaś ;) ..tzn fizycznie u mnie jeszcze są , ale w tym tygodniu mnie opuszczają :shake:

Posted

Czy są wobec tego jeszcze jakieś samiczki do adopcji krakowskiej?
Widzę, że zdjęcia mało aktualne są - może jakieś nowe "nabytki" się pojawiły?

Posted

[URL]http://www.allegro.pl/item430311786_sprzedam_swinki_morskie.html[/URL]

Z tego, co widzę są trzymane wszystkie razem, będą się mnożyć bez opamiętania... :-(
Cena za 10 sztuk to tylko 250 zł - obawiam się gadziarzy...
Da się coś zrobić?
Za chwilę będę miala wolną jedną klatkę - mogłaby być tymczasówką dla 1 max 2 świnek (jest niewielka), jedną zostawię dla siebie, ale dalej pozostaje kwestia pozostałych.
To około 110 km w lini prostej od Krakowa.

Posted

Przed chwilą rozmawiałam z tym hodowcą...
Ma tych świnek kilkadziesiąt a te 10 tylko wystawił na aukcję, ale "można wybierać", nie umie określić płci, bo "tego nie sprawdza". A jak wysyła? Pakuje do paczek i "normalnie - pocztą".
Ma nie tylko świnki, ale duuuużo zwierząt.
Kiepsko to wygląda. Kilkadziesiąt świnek mieszanej płci razem?
Ręce mi opadły.
Fabryka świnek normalnie...

Posted

Dlatego to jest walka z wiatrakami. Wykupywanie nie ma większego sensu, bo na ich miejsce będą następne i następne. Niedługo będziemy mieli zatrzęsienie samiczek wyciąganych z gołębnika, możliwe, że zaciążonych, tak więc domy tymczasowe są jak najbardziej poszukiwane

Posted

Kiedy? Być może będę miała stały dom dla 2 (jedna dla mnie druga dla szwagierki - mają już jedną samiczkę i wspominała że chcą drugą).

Posted

Wklejam tutaj i na labo-wątku:
Dotyczy świnek z Zawiercia - napisałam do Trapezika na lonce prośbę o jakieś bliższe informacje o tych świnkach w Zawierciu (adres, tel., cokolwiek).
Mogłabym wziąć na DT 3 lub 4 dziewczyny, bo ogranicza mnie liczba klatek. Dam znać jak coś będę wiedziała.

Posted

[quote name='Espi'][URL]http://www.allegro.pl/item430311786_sprzedam_swinki_morskie.html[/URL]

Cena za 10 sztuk to tylko 250 zł - obawiam się gadziarzy...
[/quote]

czyli 25 zł za świnkę..tyle co w zoologu.taka cena nie zainteresuje gadziarza,,,

bardzo szkoda mi tych swinek,bo miały pecha trafic na debila...
Ale,realia sa takie,że popyt napędza podaż..Jesli wykupimy te świnki pojawia sie następne...
Lepiej (moim zdaniem) jest zorganizować adopcje świnek z labo,czy niechcianych (np za złotówkę z allegro),wtedy mniej osób bedzie kupować w zoologu i popyt spadnie..Mniej debili bedzie rozmnazło swinki dla zabawy..
Jesli kiedykolwiek w zyciu kupowałabym swinkę (nie nie wiem co mogłoby mnie do tego zmusić)-to wyłacznie z dobrej hodowli...Najlepeij jeszcze,żeby były przepisy prawne regulujące wymogi dla posiadania hodowli swiniaków..ale to jeszcze potrwa...

Posted

DawidO, ponieważ mam chętną na Sparrowa (to ten pojedynczy samczyk u mnie), możliwe, że go wydam w ciągu najbliższych paru dni. Nie odzywasz się, stąd decyzja.
Evelin - to mnie nie lubisz - Bercik i Boluś są ze sklepu ;)

Posted

[quote name='Elurin']
Evelin - to mnie nie lubisz - Bercik i Boluś są ze sklepu ;)[/quote]

Elurin,Elurin,co Ty wypisujesz...Moja Pajunia to prezent bozonarodzeniowy ze sklepu..Brusia tez była ze sklepu i dopiero jak szybko odeszła,to cos zaczeło mi switać w głowie,że zoologi to niestey niewłaściwe miejsce..
też tak jak Ty zaczynałam swiński biznes...:oops::oops::oops: