andzia69 Posted May 22, 2016 Author Posted May 22, 2016 a Roksi wygląda tak :P wygląda jak skrzyżowanie onka z nietoperzem :) Quote
mar.gajko Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Z telefonem EwyB? Coś o niej mi napiszesz? Ile ma? Skąd się wzięła? Na smyczy chodzi? Jak do psów? Kotów? Dzieci zna? Cokolwiek? Quote
ewab Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Godzinę temu, mar.gajko napisał: Z telefonem EwyB? Coś o niej mi napiszesz? Ile ma? Skąd się wzięła? Na smyczy chodzi? Jak do psów? Kotów? Dzieci zna? Cokolwiek? Z telefonem Andzi ofkors. Psica chodzi na smyczy. Do psów, kotów i ludziów bez żadnych problemów. Jest uległa, aż za bardzo i musi mieć czas na rozkręcenie się. Umie otwierać drzwi. Chętnie konsumuje wszelakie plastikowe ustrojstwa (choć ostatnio w tym względzie jakby spokojniejsza). Co nie zmienia faktu, że przez rok zeżarła trzy piloty do TiVi :P Wetka ocenia jej wiek na trzy lata. Problemem jest alergia. Na trawy i roztocza. Quote
mar.gajko Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Beata, Tuptuś jest ogłaszany, jako Tuptuś, Hieniek i Henryczek, bo OLX likwiduje ostatnio strasznie. 1 Quote
mar.gajko Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 7 minut temu, ewab napisał: Z telefonem Andzi ofkors. Psica chodzi na smyczy. Do psów, kotów i ludziów bez żadnych problemów. Jest uległa, aż za bardzo i musi mieć czas na rozkręcenie się. Umie otwierać drzwi. Chętnie konsumuje wszelakie plastikowe ustrojstwa (choć ostatnio w tym względzie jakby spokojniejsza). Co nie zmienia faktu, że przez rok zeżarła trzy piloty do TiVi :P Wetka ocenia jej wiek na trzy lata. Problemem jest alergia. Na trawy i roztocza. I co z tą alergią? Dostaje coś? Sterydy? I jak się ta alergia objawia? Quote
ewab Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 Nie dostaje sterydów. Teraz ją kąpiemy (ma jakiej 2 szampony na zmianę). Zastanawiamy się na autoszczepionką. Objawy, to drapanie i trochę słoniowata i zaczerwieniona skóra na brzuchu i na łokciach. W porównaniu do ub roku, duża zmiana na korzyść Quote
mar.gajko Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 21 godzin temu, ewab napisał: Nie dostaje sterydów. Teraz ją kąpiemy (ma jakiej 2 szampony na zmianę). Zastanawiamy się na autoszczepionką. Objawy, to drapanie i trochę słoniowata i zaczerwieniona skóra na brzuchu i na łokciach. W porównaniu do ub roku, duża zmiana na korzyść Przy takich skórnych schorzeniach, czy to alergicznych czy nużycowych, to trudno będzie znaleźć dom. No, ale zobaczymy. Quote
andzia69 Posted May 23, 2016 Author Posted May 23, 2016 10 minut temu, mar.gajko napisał: Przy takich skórnych schorzeniach, czy to alergicznych czy nużycowych, to trudno będzie znaleźć dom. No, ale zobaczymy. jak na razie to nawet ładny, adopcyjny pies bez problemów nie może znaleźć domu, a co dopiero taka Roksi :( masz nowe fotki Pirata Quote
devoner Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 23 godzin temu, mar.gajko napisał: Beata, Tuptuś jest ogłaszany, jako Tuptuś, Hieniek i Henryczek, bo OLX likwiduje ostatnio strasznie. jako Hienek to może niekoniecznie,bo Hienka jako Hienka też mamy do adopcji. Quote
mar.gajko Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Teraz, devoner napisał: jako Hienek to może niekoniecznie,bo Hienka jako Hienka też mamy do adopcji. Nie marudź, poszło już i nic nie poradzę. Chyba aż takie podobne nie są dadzą się rozróżnić. Quote
devoner Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 8 minut temu, mar.gajko napisał: Nie marudź, poszło już i nic nie poradzę. Chyba aż takie podobne nie są dadzą się rozróżnić. no nie,różnią się spoko Quote
andzia69 Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 11 godzin temu, mar.gajko napisał: Nie marudź, poszło już i nic nie poradzę. Chyba aż takie podobne nie są dadzą się rozróżnić. o ile ktokolwiek o któregokolwiek zadzwoni :P one są do siebie w sumie troche podobne, wiec nie ma tragedii - no chyba, ze będą się o niego bić :P w co nie uwierzę :) Quote
mar.gajko Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Znacie kogoś do wizyty przed a, w Mielcu? Pilnie chcę. Quote
andzia69 Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 3 godziny temu, mar.gajko napisał: Znacie kogoś do wizyty przed a, w Mielcu? Pilnie chcę. offkurs :) Agnieszka jest z Mielca czyli Ulka18 tu na dogo - o ile nie zmieniła tel to taki mam 605290386 Quote
mar.gajko Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 4 minuty temu, andzia69 napisał: offkurs :) Agnieszka jest z Mielca czyli Ulka18 tu na dogo - o ile nie zmieniła tel to taki mam 605290386 Dzięki serdeczne, dzwoniłam już do Lucyny z Animalsów obiecała podjechać jutro i przejrzeć ich na wylot i do cna. Quote
mar.gajko Posted May 29, 2016 Posted May 29, 2016 Coś słychać? Coś poszło do domu, coś znalazłyście znowu? Quote
andzia69 Posted May 29, 2016 Author Posted May 29, 2016 19 minut temu, mar.gajko napisał: Coś słychać? Coś poszło do domu, coś znalazłyście znowu? nic nie poszlo :( psw do zabrania w ciul, ale nie bierzemy :( Modiś nas wykończy :( Quote
sleepingbyday Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 melduję, ze koza była na wakacjach kilkudniowych na wsi. strasznie mi podjudza lisława do awantur, a on i tak jest skory do bitki. jeszcze zbyt czujna, szczeka na wszystkich podchodzących do niej, nawet tych, których zna - i z którymi przez kilka dni mieszkała. upierdliwe to było, mieszka z kilkoma osobami, a na ogrodzie jak ktoś pójdzie np do kuchni, to jest porządnie obszczekany, kiedy wraca. do tych samych osób tuli się i cieszy. ale na ugiętych nogach. do mnie też wciąż na ugiętych nogach, choć nie zawsze, ale ten mechanizm ma wklepany mocno. niestety nie lubi dzieci, rzuciła się kilka razy. tak niby do obszczekiwania, ale wiedziała, ze sobie może na więcej z dzieckiem pozwolić, bo bliżej i bardziej zęby odsłaniała. zresztą dzieci unika i kłapie, jak chcą jej dotknąć. trzeba będzie nad tym popracować. międli się jej w głowie jeszcze sporo lęków i niepewności niestety. ale takie sprawy to kwestia miesięcy, co tu kryć. tymczaem ja ostatnio mam mega mało czasu na prace z nią, teraz zaczyna mi się jakaś seria wyjazdów służbowych, potem chcę ją sterylizować. musi koniecznie iść do okulisty, bo oczy kiepsko, sterydy nie pomagają, no może ciut ciut. no i nie przybiera na wadze, a rąbie żarcia mnóstwo. albo to jeszcze inne robale, albo trzustka. Quote
andzia69 Posted May 31, 2016 Author Posted May 31, 2016 SBD...normalnie mam wyrzuty :( nie wiedziałam, ze będzie taka problematyczna :( Quote
sleepingbyday Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 wiesz co, widziałam większe problemy u psów i nie jest to z mojej strony jakis wyczyn. to niezbyt wychowany pies, tyle. z - być może - uwarunkowaną niechęcią do dzieci, a być może - zwykłym brakiem pewności i strachu. dzieci sa głośne i nieprzewidywalne w ruchach, to niepewny siebie pies się boi. a ona jest zdecydowanie niepewna. słucha się całkiem fajnie jak na tą niestety małą ilośc czasu, jaką mam ostatnio dla niej na ćwiczenia, Aaa! zapomniałam, potwór skubie w łydki. Moim zdaniem kluczowe będzie jak zareaguje na większa ilośc pracy z nią i na większe poczucie zadomowienia. macie jakieś pomysły, jak uczyć psa zabawy? troche się zatrzymała w miejscu, ajk tylko się zachwyciłam, że zabawkę złapała. Quote
andzia69 Posted May 31, 2016 Author Posted May 31, 2016 hmmm z zabawkami to różnie - jedne szybciej załapały do czego służy, inne wolniej :( ale bywały psy, które ni pierona nie wiedziały do czego służą :( pewnie były na podwórku od małego i miały się same nauczyć, wychować itd ...bo przecież "pani ja chcę szczeniaczka, bo to się od małego wychowa po swojemu"...to pytam - jak sobie pan wyobraża wychowywać szczeniaka, skoro on będzie w kojcu, a pan w domu! i tak pewnie wyglądają psy po takim "wychowaniu" 1 Quote
malagos Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 "szczeniak się przychowa, a stary pies (taki 2 lata) to już nie".... Quote
mar.gajko Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Moja Zulcia nigdy nie polubiła zabawek. Jak przynosiłam brała w pyszczek, nosiła, kładła koło spania swojego i tak leżały. Czasem, ale to czasem coś im obgryzła w ramach ćwiczenia szczęki, ale przez 10 lat nie nauczyła się bawić. Nigdy też nie nauczyła sią aportować. Przez pierwszy rok, a nawet dłużej rzucanie czegoś wpędzało ją w panikę i ucieczkę. Potem już się nie bała, ale nigdy nie lubiła takiej zabawy. Quote
Recommended Posts