Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie kcesz może? :)

Andzia, kcem, ale nie mogę.

Upatrzyłam sobie ok. 6 letnią malamutkę. I kcem ją bardzo, ale mam teraz takiego imbecyla w domu, że szok.

Dramat. Lepiej jest trochę, ale to jakis kosmita jest. Na zewnątrz do zwierząt jest OK. Odruchy normalne. Nie przepada za zabawą z psami. Ale wita się obojętnie, nie sztywni, niby dobrze.

Ale w domu ...

Przez pierwsze 2 miesiące ja nie mogłam podejść do legowiska, i MIEJSCA gdzie stoją miski. MIEJSCA nie misek.

Siebie mu wyperswadowałam, ale inne zwierzę ... Koty go ćwiczą, pysk podrapany, a ten imbecyl nie odpuszcza.

Spróbowałam z zaprzyjaźnionym psem. Z takim co nawet 3 minuty się z nim pobawi, w domu... zjeżone, zęby w ruch jak tamten POPATRZYŁ na legowisko, nawet nie powąchał.

Boję się, że normalny pies z nim nie wytrzyma i go zadusi, a mniejszego on pogryzie. To jakiś szalony pomiot diabła.

• 2 weeks later...
Posted

Pusia pojechala do nowego domu w Krakowie dzisiaj ok. 17 i...już wraca :P bo goni ratlerka rezydenta !!!! szlag mnie kiedyś trafi !

Taka kolacyjka :) dla pięknej haszczanki :)

Ratlerek, phi.

Posted

Taka kolacyjka :) dla pięknej haszczanki :)
Ratlerek, phi.

Ratlerek to ratlerek, żadne tam phi :) :)
Ale poważnie, to powód oddania co najmniej śmieszny!
Posted

Ratlerek to ratlerek, żadne tam phi :) :)
Ale poważnie, to powód oddania co najmniej śmieszny!

Wiesz, mogła dogonić i potraktować spożywczo, tego, niephi :) ratlerka.

Posted

Ja już nie obejmuje :( to Kuba osobno, a ślepaczek to co innego?

To co to za Kuba i skąd ślepaczek?

Kuba - to pies zabrany interwencyjnie przez pewną osobę ze Starachowic i wsadzony na tymczas do EwyB...tyle, ze potem o nim zapomniano - jak i o innych psach zabranych interwencyjnie przez te osoby. I tym sposobem Ewa tymczasuje kolejnego niepełnosprawnego psa już 2 lata?

Posted

Kuba - to pies zabrany interwencyjnie przez pewną osobę ze Starachowic i wsadzony na tymczas do EwyB...tyle, ze potem o nim zapomniano - jak i o innych psach zabranych interwencyjnie przez te osoby. I tym sposobem Ewa tymczasuje kolejnego niepełnosprawnego psa już 2 lata?

Ale to on jest ślepaczek? Czy to następny?

Andzia, jak mogłaś huskę nazwać Pusia? No jak?

Posted

Ale to on jest ślepaczek? Czy to następny?

Andzia, jak mogłaś huskę nazwać Pusia? No jak?

Pusia z domu tak nazwana przez meneli, nie przeze mnie.

Slepaczek to nowy pies, któremu nikt nie chciał pomóc przez ponad miesiąc.

Ślepaczek

12107091_870399489747651_136785483885781

Kuba

1013522_704111512956092_1138051137_n.jpg

Rubik

67891_714176268616283_952528848_n.jpg?oh

• 4 weeks later...
Posted

Takie to charakterystyczne dla bokserów - ten ryjek, to spojrzenie :(

Bezpieczny chociaż ten osobnik?

taaa jako 8 pies u EwyB oczywiście :( ale jemu potrzebny jest chociaz dt, bo niestety u Ewy brak czasu na poswięcenie psu więcej czasu i poznanie go bardziej dogłębne