devoner Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 I co z tym dziadeczkiem? Babcią? Żyje? Coś wiemy? to nie babcia to młoda laska jest MAGIA to młoda, ok. 1,5 roczna suczka mix alaskan malamute/siberian husky, która trafiła pod opiekę Fundacji Adopcje Malamutów. Pierwsze zgłoszenie z błaganiem o pomoc dotarło do nas 18 maja. Otrzymane zdjęcia nie pozostawiały wątpliwości, że pozostawiona bez pomocy nie ma szansy na przeżycie. W takiej sytuacji nikt nie myśli o tym, że brakuje pieniędzy. Liczy się tylko jedno – ratowanie życia, bo każde życie jest bezcenne. Przez blisko tydzień trwały poszukiwania. Dopiero w dniu wczorajszym udało się ją odłowić w okolicach Małogoszczy. Błąkała się najpewniej od paru miesięcy. Była skrajnie wyczerpana, wygłodzona i odwodniona, zapchlona, z mnóstwem kleszczy na ciele. Magię wieczorem przewieziono do Kielc, gdzie dokonano pierwszych oględzin weterynaryjnych. Dziś suczka przyjechała do hoteliku w Krakowie. tu masz wieści z fb Quote
mar.gajko Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 A to kurna ja nie zajarzylam, że to ta chuda malamutka. Na tym zdjęciu to wyglądało na 6 kg i 20 lat. Na Łużycką? Do hotelu? Quote
andzia69 Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 Magia - pojechała do Krakowa pod opieke Skrzydlatego Psa:) Ma niedowagęok.10 kg, ale będzie dobrze i będzie piękna jak się ją odkarmi :) dobrze, ze dziewczyny jedne ją znalazły, a drugie pojechały wesprzeć akcję łapania :) a nasz dziadek z łańcucha dzisiaj się bardzo źle poczuł - najprawdopodobniej ma zespół przedsionkowy :( Quote
andzia69 Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 No Mar.gajko wstyd! kto jak kto powinnaś poznać połnocniaka! :) Pojechała do Maćka na Łużycką :) Quote
mar.gajko Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 No Mar.gajko wstyd! kto jak kto powinnaś poznać połnocniaka! :) Pojechała do Maćka na Łużycką :) No prosze cię, to coś pokurczone ze zwieszoną głową i wygięte w pałączek. Wyglądało na 5 staruszka, jak Misio mój ulubieniec z Cushingiem. Quote
mar.gajko Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 ktoś? coś? błąka się w tym naszym cud woj. :( O, z tym Misiem mi sie to zdjecie skojarzyło. Quote
andzia69 Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 okulary se lepsze zrób :) :) ja od razu wiedzialam, ze to mamut jest :) Quote
mar.gajko Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 okulary se lepsze zrób :) :) ja od razu wiedzialam, ze to mamut jest :) Czekam. Bo teraz kazali dwie pary i "+" i "-". Ot, starość. POczekam aż minusy przejda na plusy. Efakt taki, że ani daleko :) ani blisko nie widzę, hmmm, za dobrze. Ale na 2 pary okularów nie wydam, nie ma mowy. A te progresywne to w cenie złota prawie. Poczekamy. A ty podpisuj, po prosu: "podpis dla mar.gajko - to sznaucer" albo "to ON". To wiesz, pomyłek nie będzie. 1 Quote
andzia69 Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 A ty podpisuj, po prosu: "podpis dla mar.gajko - to sznaucer" albo "to ON". To wiesz, pomyłek nie będzie. i dużymi literkami będę pisać, cobyś tymi + - oblukała :) Quote
ewab Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 A ty podpisuj, po prosu: "podpis dla mar.gajko - to sznaucer" albo "to ON". To wiesz, pomyłek nie będzie. To ONA :P Quote
mar.gajko Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 A ty podpisuj, po prosu: "podpis dla mar.gajko - to sznaucer" albo "to ON". To wiesz, pomyłek nie będzie. To ONA :P Jakbyś miała jeszcze jakieś "ONO" to byłoby super ;) Komplecik. Quote
ewab Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Jakbyś miała jeszcze jakieś "ONO" to byłoby super ;) Komplecik. Znaczy gender? Quote
mar.gajko Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Znaczy gender? Proszę Cie!!!! Nie tak jawnie i nie tak głośno!!! Quote
mar.gajko Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 ależ tu ruch...jak zwykle :( No jak Ty nie piszesz, to co my mamy pisać???? Quote
Rudzia-Bianca Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Dogo łaskawie mnie wpuściło ale pożarło wszystkie zapisane subskrypcje ... ale znalazłam Was i mam nadziejeję że zapiszecie się w nowch ;) bo to też jakaś loteria ... Quote
andzia69 Posted June 25, 2015 Author Posted June 25, 2015 to dogo mnie coraz bardziej zniechęca...ogólnie wszystko mnie zniechęca :( adopcji brak u pani Magdy 2psiaki nowe do adopcji: u EwyB dalej kwitnie tymczasowiczka, której nikt nie chce a to dziadzio Reksiu z łańcucha - po zespole przedsionkowymi zapaleniu zachłystowym płuc nie ma śladu prawie...ale i tak nie liczymy na to,ze go ktoś zechce Quote
mar.gajko Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Andzia, śliczne te psy macie. Czego nikt nie dzwoni. No po staruszka, to niby rozumiem, ale te 3 pierwsze, to cukiereczki. Quote
andzia69 Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 noja też nie wiem... nowa :( husky ok. 3letnia Quote
andzia69 Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 Lunie - husky, kończy się tymczas20 lipca :( inie mamy co z nią zrobić :( Quote
andzia69 Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 nic do adopcji...za to kolejna bieda :( mamy kolejną sunię szukającą domu i...suka miała wypadek, w bylym domu nic nie zrobiono, miednica się krzywo zrosła i potrzebuje operacji resekcji glowki kości udowej, a przede wszystkim leczenia uszu i łapy... Andzia - ma ok. roku- gdyby ktoś szukał, chcial przygarnąć to pamietajcie łapa Quote
andzia69 Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 i kociczka długowłosa szukająca domu jest odpchlona,odrobaczona i 1 raz zaszczepiona Quote
Recommended Posts