salibinka Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 I... całkiem po ;), czyli poszłam sobie na spacer: I Puszka, śliczności: Quote
salibinka Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 wojtuś napisał(a):Ale jestem ciekawy opowieści o Dziewczynkach;) to w takim razie.... po jednym buziaku :oops: dla Ani i dla Iwonii Iwoni to się zdecydowanie co najmniej dwa należą :) ;) Quote
Onaa Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Sarunia i Misia śliczne kudłaczki :). A Puszeczka też urocza :). A co z ds dla Sary ? Quote
salibinka Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Dogo07 napisał(a):Sarunia i Misia śliczne kudłaczki :). A Puszeczka też urocza :). A co z ds dla Sary ? Wizyta p/a Kasi u Państwa jest umówiona na wtorek. Czekamy zatem :). Quote
iwoniam Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Ania, jak masz wiecej zdjęć Puszki to wyślij - prześlę je w pewne miejsce.. Quote
wojtuś Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 salibinka napisał(a):Iwoni to się zdecydowanie co najmniej dwa należą :) ;) Dzisiaj o 1.00 napisałem post i ... wcięło Dogo. Aniu wspaniała opowieść o Dziewczynkach, wyprawie do nich i zdjęcia super :) Za ten trud dla Was Kochane :oops: dwa buziaki dla Ciebie Aniu:) dwa buziaki dla Iwonii:) Quote
iwoniam Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 ale buziaki rozdajesz ;) heh najważniejsze... aby pieski domki miały :) trzymamy kciuki wojtuś napisał(a):Dzisiaj o 1.00 napisałem post i ... wcięło Dogo. Aniu wspaniała opowieść o Dziewczynkach, wyprawie do nich i zdjęcia super :) Za ten trud dla Was Kochane :oops: dwa buziaki dla Ciebie Aniu:) dwa buziaki dla Iwonii:) Quote
wojtuś Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='iwoniam']ale buziaki rozdajesz ;) heh najważniejsze... aby pieski domki miały :) trzymamy kciuki Tak to prawda:););) Domki dla Psiaków najważniejsze:) :) Dla każdego Psiaka czeka jego domek, tylko My musimy go odnaleść :) Quote
iwoniam Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Masz w pełni rację ;)) [quote name='wojtuś']Tak to prawda:););) Domki dla Psiaków najważniejsze:) :) Dla każdego Psiaka czeka jego domek, tylko My musimy go odnaleść :) Quote
iwoniam Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Masz w pełni rację ;)) [quote name='wojtuś']Tak to prawda:););) Domki dla Psiaków najważniejsze:) :) Dla każdego Psiaka czeka jego domek, tylko My musimy go odnaleść :) Quote
salibinka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Iwoniu, wysłałam Ci Puszkę, dzięki :) Wojtusiu, tak jak piszesz, musimy je dla nich odnaleźć i odnajdziemy :) Rozmawiałam dzisiaj z p. Teresą - jest właśnie w trakcie lektury wątku :) - pozdrawiamy :) Quote
salibinka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Tekst dla Misi: MISIA PROSI O PRAWDZIWY DOM Ma osiem lat, niezwykłą urodę i delikatny, łagodny charakter. Psy takie jak ona można przywiązać do siebie miłością i troską, można też przywiązać... inaczej... do pustej, lichej budy. Misia całe swoje życie spędziła w towarzystwie łańcucha - tęskniąc za ciepłem, bliskością człowieka, radością wspólnych spacerów, czułą dłonią i porządnym posiłkiem. Nigdy nie miała prawdziwego domu. A zimna namiastka, którą stworzono jej w jednym z wiejskich gospodarstw, również dobiega końca. Misia jest niechciana. Zaniedbana i pomijana, nigdy jednak nie straciła nadziei. MA w sobie ogrom cierpliwości, okazuje ufność, najdrobniejszy gest ma dla niej znaczenie... NIesamowicie cieszy się z rzadkich chwil swobody. Biega wtedy radośnie i z energią. Nie chce wracać na udeptywany latami skrawek ziemi przy budzie, nie chce być niewolnicą. Jest nieduża, przyjazna dla ludzi i innych zwierząt, odrobaczona i zaszczepiona. Przed adopcją zostanie wysterylizowana. Jeśli mogą Państwo pomóc temu wspaniałemu psu, zapewniając prawdziwy dom, prosimy o kontakt: 509 166 430 [email protected] Quote
salibinka Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Allegro dla Misi z bazarku Nikaragui: http://allegro.pl/show_item.php?item=2046830822 Quote
wojtuś Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='salibinka']Allegro dla Misi z bazarku Nikaragui: http://allegro.pl/show_item.php?item=2046830822 Aniu :loveu: to i Misia pokaże się teraz wszystkim:) trzymam za tel. z ofertą domku dla Niej;) Quote
iwoniam Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Świetnie oddaje sytuację u Misi, Trzymam kciuki, aby się udało, Trzymam mocno.. Quote
salibinka Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 TEKST DLA PUSZKI: PRZEŚLICZNA, MŁODA PUSZKA PROSI O PRAWDZIWY DOM Puszka to trzyletnia, nieduża suczka, która kocha ludzi i lgnie do nich całą sobą. Co z tego, skoro - zamiast do ciepłych ramion człowieka - musi tulić się do zimnych ścian budy? Co z tego, skoro - zamiast spokojnego głosu ukochanej osoby - na co dzień słyszy szczęk łańcucha, którym jest przywiązana? Puszka nigdy nie traci nadziei. Próbując odganiać inne zwierzęta, staje na tylnych łapkach, przednimi zagarniając powietrze, jakby wierzyła, że wraz z nim zagarnie odrobinę ludzkiej uwagi i czułości... tej odrobiny tylko dla niej... Ma w sobie młodość, energię, pragnie cieszyć się życiem. Poszukujemy dla niej PRAWDZIWEGO DOMU, w którym pies nie jest postrzegany jako uciążliwy dodatek do podwórka a stanowi część rodziny, jako jej członek, jako otoczona troską i opieką ukochana istota. Puszka jest odrobaczona i zaszczepiona. Przed adopcją zostanie wysterylizowana. Jeśli mogą Państwo pomóc temu wspaniałemu psu, prosimy o kontakt: 509 166 430 [email protected] Quote
salibinka Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Wizyta przed adopcyjna za nami - Kasiu:loveu:, ogromnie dziękuję za pomoc. Wszystko wskazuje na to, że... Dom pani Teresy TO JEST TO:lol:. Quote
katarzyna005 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) Jestem już w domu gotowana na długie pisanie. Wizyta którą dzisiaj zrobiłam była dla mnie ogromnym zaskoczeniem. "Przyszli" właściciele Sary to ludzie bardzo ciepli, życzliwi. Na wstępie powitała mnie Pani Teresa z dwoma psami. Tekla - taka śliczna ciamcia skoczyła przednimi łapami na mnie i od razu wylizała mnie na powitanie. Reks bardziej tak na odległość. Ale po chwili dał i on się pogłaskać. Poszłyśmy sobie spacerkiem do stawu w którym żyje wigilijny karp - ocalony. Chociaż nie tylko ten jeden jest ocalony - takich w stawie pływa więcej. Dom super, ogrodzony, zabezpieczony. Przy wejściu do domu powitał mnie Kleks - kot państwa, widać, że dusza arystokratyczna. Dostoje, piękne kocisko. Pogadałyśmy sobie trochę. Nie zadawałam jakiś głupich pytań. Nie było takiej potrzeby. Pani Teresa pokazała mi obraz Misi - psa który odszedł od nich (a wydawało się, że namalowana jest tam Sara). Kolejny plus dla Pani Teresy - obraz psa. Państwo wiedzą, że Sara będzie potrzebowała dużej pracy. Ale widzę, że dla Pani Teresy to nie jest jakieś duże zmartwienie. Widziałam z jaką miłością głaskała te swoje zwierzaki. Z jaką miłością w oczach one patrzyły na nią. Na końcu pojawił się Filemon - kolejny piękny kocur. Podobno już nie taki dumny jak Kleks. Ubóstwia bawić się z Teklą. A i zapomniałam jeszcze wspomnieć, że w pokoju jest olbrzymie akwarium z rybkami. Pani Teresa martwi się tylko aby Sara po sterylizacja miała dobrą opiekę. Są gotowi aby jechać już po nią i zająć się Sarą jak swoim psem. Powiedziała mi również, że mieli jechać zobaczyć Sarę ale zrezygnowali bo ona wiedziała, że i tak chce aby Sara była z nimi. Wiecie to tak ciężko opisać przebieg tej wizyty. Czułam się u nich w domu jakbym była tam już kolejny raz, czułam się jak w domu. W powietrzu, w rozmowie czuło się takie coś co przyciąga do tych ludzi. Kolejny plus jak dla mnie. Siedziałam i siedziałam i nie chciałam iść. Czułam, że Ci ludzie mają OGROMNE, WIELKIE SERDUCHA pełne miłości do zwierząt, że nie jest to takie udawane takie na pokaz. Życzliwość tych ludzi mnie zaskoczyła. Jakoś taka czuje się zadowolona, że mołam poznać kogoś takiego. A i jeszcze jedna ważna informacja. Pani Teresa odwiedza też przytulisko dla zwierzat i zawozi tam jedzenie. Umówiłyśmy się, że pojedziemy tam raziem niedługo. To tak pokrótce. Decyzja należy do Ani..... Pani Teresa to osoba stworzona aby kochać zwierzęta - niewazne czy jest ono małe czy jest ono duże. Edited January 10, 2012 by katarzyna005 Quote
wojtuś Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Wspaniała opowieść o wizycie u Pani Teresy :loveu: Ogromne Kasiu podziękowanie :Rose::Rose::Rose: Aniu Nasz Przywódco :loveu: Sarunia będzie miała przecudowny i kochany Domek:):) Quote
salibinka Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 (edited) Kasiu, dziękuję Ci za wszystko raz jeszcze :). Tak , Wojtusiu, Sara będzie miała dom :). Ja pojadę do suczek w sobotę. Z kilku względów uważam, że Sara powinna jednak przejść sterylkę tu i teraz, choć przyznam, że biłam się mocno z myślami - wiem, że pani Teresa się martwi i chciałaby przyjechać po Sarunię już teraz... Mam jeszcze ogromną prośbę: Siekowa i Nikaragua czekają na dane Puszki, żeby zrobić portale i Allegro - mnie wyczerpał się limit i mam ogromny problem transferem/z wstawianiem zdjęć (wszystko idzie tragicznie wolno). Odnowienie jest w połowie miesiąca (zatem niedługo), ale gdyby Ktoś mógł szybciej przekopiować zdjęcia Puszki z wątku i tekst z postu 143, Puszka już byłaby widoczna w necie. Wszystko opłaciłam, chodzi tylko o skopiowanie danych na te wątki: http://www.dogomania.pl/threads/220106-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-do-08.01-na-utrzymanie-strony-dla-psich-dziadk%C3%B3w-w-potrzebie. oraz: http://www.dogomania.pl/threads/219975-jedyne-na-dogo-ALLEGRO-Z-WIERSZYKIEM-zbieram-zam%C3%B3wienia-do-sylwestra Jeśli Ktoś znalazłby chwilę, bardzo proszę. Edited January 10, 2012 by salibinka Quote
iwoniam Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 wspaniale... a ja mam tylko takie małe marzenie, aby do tego domu dołączyła także... Misia... :( salibinko - ja 14tego nie mogę pojechać z wami - mam transport psiaków do Nowego Sącza ale.. może 16tego... Ty z resztą chyba wiesz, co ja chcę napisać.. wojtuś napisał(a):Wspaniała opowieść o wizycie u Pani Teresy :loveu: Ogromne Kasiu podziękowanie :Rose::Rose::Rose: Aniu Nasz Przywódco :loveu: Sarunia będzie miała przecudowny i kochany Domek:):) Quote
wojtuś Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 (edited) Aniu przekopiuję Puszkę i tekst na te dwa wątki:) Jest ładnych 5 zdjęć Puszki na wątku:) zabieram się, jak coś to jutro rano skończę;) Edit: Już przekopiowałem Aniu :):) Edited January 11, 2012 by wojtuś dopisanie Edit Quote
Recommended Posts