Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Choć każdy z tych psiaków znajduje się w innej sytuacji, wkrótce podzielą wspólny, schroniskowy los, dlatego proszę Was o pomoc w znalezieniu dla nich domów.

Żwirek
przybłąkał się kilka dni temu pod jeden z domów na terenie gminy Trzcianka (Wielkopolska). Jest przerażony, wygłodniały i przemęczony. Domownicy umieścili go na werandzie, w starym fotelu i otulili kocami. Nakarmili go. Nie chcą jednak kolejnego psa. Ktoś z mieszkańców wioski widział, jak kilka dni temu dwa psy zostały wyrzucone z auta, jeden został rozjechany, być może Żwirek jest tym drugim, któremu udało się przetrwać. Żwirek jest wielkości kota.

Mika to pięcioletnia jamniczka, która całe swoje dotychczasowe życie wiodła jako kanapowiec, obecnie właściciel zdecydował się oddać ją do schroniska. Mężczyzna ten cierpi na zanik mięśni i obawia się, że zimowe spacery z psem skończą się dla niego upadkiem i złamaniem nogi. Mika jest totalnie przyjazna i ufna wobec wszystkich ludzi.

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mikę trzeba tutaj zgłosić: http://jamniki.eadopcje.org/ mam nadzieję, że szybko znajdzie domek - śliczna jest! Napisz coś więcej tj gdzie przebywają teraz psiaki (widzę że Żwirek w Trzciance). Ile mamy czasu na znalezienie domów?! Zmień tytuł, napisz w nim że ślicznej, kanapowej jamnice grozi zima w schronie. Trzeba ściągnąć tu jaminikowe "ciotki" :-)
Czy one są pod opieką jakiejś fundacji?

Posted

Marylin - dziękuję za zainteresowanie i link do jamników. Mika przebywa w Trzciance, bo tu mieszka jej właściciel. Żwirek konkretnie w Siedlisku (gmina Trzcianka), tu się przybłąkał. Nie wiem, ile mamy czasu, bo wolę nie pytać, poprosiłam, aby ci ludzie poczekali, bo może uda mi się coś znaleźć. Nie, pieski te nie są pod opieką żadnej fundacji.

Posted

bmj napisał(a):
Marylin - dziękuję za zainteresowanie i link do jamników. Mika przebywa w Trzciance, bo tu mieszka jej właściciel. Żwirek konkretnie w Siedlisku (gmina Trzcianka), tu się przybłąkał. Nie wiem, ile mamy czasu, bo wolę nie pytać, poprosiłam, aby ci ludzie poczekali, bo może uda mi się coś znaleźć. Nie, pieski te nie są pod opieką żadnej fundacji.

a piesek ile ma lat?

Posted

atena21 napisał(a):
a Żwirka gdyby tak wyczesać to byłby z niego całkiem przystojny psi pan - szkoda że mam do niego taki kawał.

A gdyby zorganizować transport to mogłabyś go wziąć na DT?

Posted

ŻWIREK MA JUŻ DOM! ODNALAZŁ SIĘ WŁAŚCICIEL!
Zupełnym przypadkiem ludzi, którzy udzielili schronienia Żwirkowi, odwiedził mężczyzna, który znał właściciela tego pieska. Rozpoznał go od razu i powiadomił swojego kolegę. Właścicielem Żwirka okazał się być myśliwy, który zgubił go w lesie, w okolicach Górnicy (wioska w okolicy). Szukali psa od 3 tygodni!Ponoć byli nawet w schronisku. Żwirek bardzo się ucieszył na widok pana. Także - została tylko Mika...