Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulcia napisał(a):
Jestem sąsiadką pani Steni z Będzina. Pani Stenia już nie może sie doczekać kiedy się spotka z Kiką....Obiecuje, że będe na bieżąco informować o losach Kiki..Wiem , że pani Ani ciężko się bedzie z nią rozstać..ale może pocieszy ją fakt ,że Kika zyska cudowną, kochającą panią...pozdrawiam serdecznie i czekamy na Kikę...;)

Bardzo się cieszę, że mogę powitać. Pani Stefania wspominała, że ma fajną sąsiadkę. Oczywiście, że rozstanie będzie trudne i dla mnie i dla Kiki ale skoro ma iść do dobrego domu to nie ma co żałować tylko myśleć o tym, że będę mogła pomóc następnemu psu.
Dziś mój Marek nie mógł nacieszyć się Kiką (nie było go 2 tygodnie) tak długo ją tulił, miętosił, całował aż go oburczała i uciekła. Dostało mu się kilka ostrych słów ;) od Kiki. Nasza babula ma super apetyt, nawet sucha nie moczona karma jej smakuje i dobrze sobie z nią radzi. A niby tak szczerbatka :)

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba to wszystko, co prawda mam wątpliwości czy przypadkiem za USG mi już nie zwróciłaś ale nie mam jak sprawdzić w tej chwili a za nic nie pamiętam :(
Na zdjęcia to trzeba poczekać do wieczora.
Wiecie co ona jednak coś tam słyszy, tylko barrrdzo wybiórczo ;) Ostatnio doszłam już do takiej wprawy, że wychodzimy na spacery wszyscy razem ja i 4 psy, tylko Luśkę muszę po kilku minutach wsadzać sobie pod pazuchę bo królewna nie chce chodzić i plącze wszystkie smycze przy okazji. Natomiast Kika dzielnie dotrzymuje kroku moim chłopakom, bardzo zgrabnie nam to idzie. Do napotykanych psów jest przyjaźnie nastawiona, nie panikuje nawet jak pies jest znacznie większy od niej.

Posted

Dzielna nasza Kikunia :)

... a jszcze tak niedawno nie dawano jej wielkich szans na życie-przeżycie ... gdyby nie nasza szybka akcja i Twoja, Aniu, propozycja DT, to sunia pewnie by już dzisiaj nie cieszyła się życiem i perspektrywą nowego domku.
Mamy namacalny dowód, jak wiele zależy od determinacji, dobrej woli i łańcuszka życzliwych osób.

Dziękuję Aniu (jaanna019) w imieniu nas wszystkich, a przede wszystkim Kikuni :loveu::loveu::loveu:

Posted

Witajcie,kontaktowałam się z jaanną019 w sprawie transportu Babulinki do DS w Będzinie,bo w nocy tam jezdziłam.Pozostał jednak problem tych paru kilometrów ze Skały do Będzina,bo sunię trzeba zawiezć "pod drzwi" a ja byłam zależna od innych osób jadących ze mną.Być może jutro lub lada dzień znowu jadę w tę stronę i chciałam zapytać czy nie ma nikogo,kto mógłby sunię dostarczyć z okolic Skały do Będzina?

Posted

My mamy transport dopiero na 20-21 stycznia, bo sunia od Asi ma 17go sterylkę. Jakby ktoś mógł pomóc to Kika trafiłaby do ds szybciej.
Próbowałam jej cyknąć zdjęcia w ruchu ale coś nam nie wychodzi bo ona to generalnie woli bezruch i lenistwo :)

Toaleta

Ulubione miejsce

Posted

Dziewczyna do której mam jechać do skały jest z fundacji dla zwierząt "Dar serca".Uśmiechnę się może do niej,żeby pomogła? Ja nie pojadę,bo jadę z przyczepą po konia.

Posted

Kikunia ma już chyba spakowane walizki. Miło czytać ,że czeka na nią wspaniały domek.
Jeżeli do pokonania pozostaje kilkanaście kilometrów, to przyszły DS ma kogoś, kto mógłby podjechać po małą. Nawet taksówkę można wziąć.

Posted

wtatara napisał(a):
jeśli to Skała koło Krakowa to ponad 50 km- trochę daleko

Na taxi na pewno,ale może ktoś za koszt paliwa by zawiózł.

Posted

Słuchajcie mam problem i nie wiem jak go rozwiązać bo nie ma tego żaden mój pies. Kice żółknie sierść pod odbytem. Muszę dosyć często ją "prać" w tym miejscu. Czy pudle tak mają?

Posted

jaanna019 napisał(a):
Słuchajcie mam problem i nie wiem jak go rozwiązać bo nie ma tego żaden mój pies. Kice żółknie sierść pod odbytem. Muszę dosyć często ją "prać" w tym miejscu. Czy pudle tak mają?

Mojej Loli też się włos odbarwia pod ogonem,kupy ma normalne.Większość pudlowatych co do mnie przychodzi mają takie odbarwienia.

Posted

Mój Fido ciemno szary też ma wokół kupra bardziej blond niż jakikolwiek kolor zbliżony do szarego.
Również wokół ust ma przebarwione włosy
U pudli (podobno) często zatykają się gruczoły dupne.
Dobrze byłoby sprawdzić.

Posted

Ale sierść się nie odbarwia od gruczołów;)

Mój pudelek srebrny miał takie odbarwienia od podmywania pod ogonkiem i na stopkach. Obecne suczydła są traktowane chusteczkami dla niemowląt i nic się nie dzieje. Może to od mycia?