mestudio Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='wiosenka']Super wieści. A o pochodzeniu 13 faktycznie mało kto wie, przy okazji mozna się ciekawych rzeczy na wątkach waszych tymczasów dowiedzieć.[/QUOTE] Bo ja jestem taki czytacz i uwielbiam historię, za to TZ nie znosi jej. Quote
Ziutka Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Marcelinko, pierwsza Twoja noc w nowym domku, spij spokojnie sunieczko :) Quote
cavani Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Mój skarbeczek kochany ma nareszcie własną rodzinę :multi: Mam nadzieję, że kiedyś zwalczy swoje różne lęki i nareszcie w pełni zacznie cieszyć się życiem. Mestudio z TŻ - to wszystko dzięki Wam :fadein: . Macie na prawdę ogromne i bardzo wrażliwe serducha :iloveyou: Quote
mestudio Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Rozmawiałam przed chwilą z domkiem Marceliny. Państwo są zachwyceni sunią. Jest mądra, grzeczna i uwielbia jeździć samochodem. W nocy spała z państwem w łóżku, a potem przeniosła się do legowiska. Ładnie chodzi na spacerki i bez problemu załatwia swoje potrzeby. Pani bardzo dziękuje za takiego kochanego pieska i zaprasza do siebie w każdej chwili. Quote
jostel5 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Jak dobrze czyta sie takie wiadomości!:) Dziękuję,Mestudio!:) Marcelina-dzielna dziewczyna! Quote
Sarunia-Niunia Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='mestudio']Rozmawiałam przed chwilą z domkiem Marceliny. Państwo są zachwyceni sunią. Jest mądra, grzeczna i uwielbia jeździć samochodem. W nocy spała z państwem w łóżku, a potem przeniosła się do legowiska. Ładnie chodzi na spacerki i bez problemu załatwia swoje potrzeby. Pani bardzo dziękuje za takiego kochanego pieska i zaprasza do siebie w każdej chwili.[/QUOTE] I proszę kolejny psi Ideał wyrwany ze schroniska, trafia do wspaniałego DS! Jednak to wszystko dzięki Mestudio i Jej TZ - to Oni okazali serce Marcelince i dali szansę na normalne życie!!! Quote
beta ata Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Bardzo sie cieszę, że psinka ma dom! :-) Super! A z tą 13-tką to chyba jeszcze dalej sięga, tak mi sie wydaje.Bodaj w Mezopotamii uważano te liczbę za pechową, a stamtąd przejeli to Izraelici, ale ze mnie kiepski historyk :-) Quote
mestudio Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Nie może być pełni szczęścia. Marcelina uciekła Pani z nowego domu w okolicach Łodygowej. Jadę trochę pomóc w poszukiwaniach. Każda pomoc się liczy - jak ktoś ma ochotę zapraszam. Pani płacze że to jej wina. TZmestudio Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 mestudio napisał(a):Nie może być pełni szczęścia. Marcelina uciekła Pani z nowego domu w okolicach Łodygowej. Jadę trochę pomóc w poszukiwaniach. Każda pomoc się liczy - jak ktoś ma ochotę zapraszam. Pani płacze że to jej wina. TZmestudio O Boże, co za wiadomość... Ja stąd (małopolska) mogę za Was tylko trzymać kciuki i życzyć szybkiego odnalezienia Marcelinki... Oby jak najszybciej Niunia była bezpieczna, w domku.... Quote
mestudio Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 TZ pojechał zobaczyć co to za teren i jakie jest prawdopodobieństwo jej znalezienia. Ona jest strachliwa i boi się hałasu. Najbardziej mnie zdumiało, że Pani mimo kilkakrotnego proszenia aby dopasowała Marcelinie szelki, nie zrobiła tego. Marcelina dostała od nas obrożę z adresówką wypełnioną oraz smycz taką rozciąganą aby miała swobodę na spacerze i się nie bała bo nie przepadała za smyczą, krępowała ją. Niestety marcelina uwolniła się z obroży i nie ma na sobie adresówki. Naprawdę nie rozumiem dlaczego nie kupiono jej szelek. Quote
Ziutka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 mestudio napisał(a):TZ pojechał zobaczyć co to za teren i jakie jest prawdopodobieństwo jej znalezienia. Ona jest strachliwa i boi się hałasu. Najbardziej mnie zdumiało, że Pani mimo kilkakrotnego proszenia aby dopasowała Marcelinie szelki, nie zrobiła tego. Marcelina dostała od nas obrożę z adresówką wypełnioną oraz smycz taką rozciąganą aby miała swobodę na spacerze i się nie bała bo nie przepadała za smyczą, krępowała ją. Niestety marcelina uwolniła się z obroży i nie ma na sobie adresówki. Naprawdę nie rozumiem dlaczego nie kupiono jej szelek. Nie wiem co napisać :shake: Siedzę w tyrze i ruszyć się nie mogę na poszukiwania :-( mestudio, daj znać na baloniarkach o Marcelince, może ktoś pomoże szukać. Tak mi źle, że pomóc nie mam jak Quote
mestudio Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 TZ znalazł Marcelinę. Teraz czeka go poważna rozmowa. Sam napisze co i jak bo mi nawet nie powiedział, bo musi z Panią jeszcze dojść do ładu i wrócić do pracy. Quote
Ziutka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 mestudio napisał(a):TZ znalazł Marcelinę. Teraz czeka go poważna rozmowa. Sam napisze co i jak bo mi nawet nie powiedział, bo musi z Panią jeszcze dojść do ładu i wrócić do pracy. Ufff...matulo jedyna, to kamień z serca... Czekamy na wieści od TZta Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 mestudio napisał(a):TZ znalazł Marcelinę. Teraz czeka go poważna rozmowa. Sam napisze co i jak bo mi nawet nie powiedział, bo musi z Panią jeszcze dojść do ładu i wrócić do pracy. Uff, Mateńko droga, całe szczęście... kamień z serca... Quote
mestudio Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Co ja tam będę pisał. Że dobrze że pojechałem? Bo Pani szukała w zupełnie innym miejscu. Jak Pani uciekła to ona na w pogoń za nią... No i wołania,..itp. A Marcelina nie lubi jak się za nią goni i jak się krzyczy. Jak już przebiegła koło kilometra i już Pani nie słyszała, to się schowała w czyjejś posesji. Jak przyjechałem to kazałem sobie pokazać gdzie ją widziała ostatni raz. No i po drugiej stronie wtedy się pokazała. Dała się złapać, ale była wystraszona. Pani dostała reprymendę, Pan po naszym dotarciu do miejsca ucieczki z rynku też dostał reprymendę (że nie dopilnował Pani i szelek). Zbiegło się pół rynku, wiec uznałem, ze moja misja się skończyła i mogę wrócić do pracy skąd wyszedłem .... I tyle. Mam nadzieję, że już nie będzie powtórki. TZmestudio Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Mega Kiermasz dla dwóch chorych jamniczek do 31.01.2012r. do 19.00 Gabuni i Deli/Dusieńki Quote
cavani Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Jak to dobrze, że tam pojechałeś! Mam nadzieję, że szelki zostały kupione jeszcze dzisiaj, a pańciostwo dostali nauczkę i będą teraz ostrożniejsi. Z takim strachulcem trzeba być szczególnie czujnym. Quote
mestudio Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Rozmawiałam z Panią Marceli. Piesek bardzo się do nich przywiązał, jest bardzo miły i radosny, nawet pilnuje mieszkania odstraszając szczekaniem gości. Pani od wydarzenia z ucieczką nie ufa już Marcelinie i prowadza ją wszędzie na smyczce dobrze zabezpieczoną. Kot Państwa powolutku się przyzwyczaja do koleżanki, jej on jest obojętny, ale w drugą stronę nie bardzo. Zostałam serdecznie zaproszona na wizytę do suni i może kiedyś skorzystam, zobaczymy. W każdym razie cieszę się, że nic złego już się nie dzieje i postaram się odwiedzić Marcelę. Quote
Ziutka Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 mestudio napisał(a):Rozmawiałam z Panią Marceli. Piesek bardzo się do nich przywiązał, jest bardzo miły i radosny, nawet pilnuje mieszkania odstraszając szczekaniem gości. Pani od wydarzenia z ucieczką nie ufa już Marcelinie i prowadza ją wszędzie na smyczce dobrze zabezpieczoną. Kot Państwa powolutku się przyzwyczaja do koleżanki, jej on jest obojętny, ale w drugą stronę nie bardzo. Zostałam serdecznie zaproszona na wizytę do suni i może kiedyś skorzystam, zobaczymy. W każdym razie cieszę się, że nic złego już się nie dzieje i postaram się odwiedzić Marcelę. Same dobre wieści :) :) :) Quote
mestudio Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Informacja z dziś - u Marcelinki jest wszystko super, Państwo są nią zachwyceni, jest przemiła, radosna i bardzo kochana w swoim domku. A teraz szukamy pieska w typie Marceli dla sąsiadów Pani:-). Quote
jostel5 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Cieszę się strasznie !:)Mamy takiego...:) Zaraz pokażę! Miniaturowy jamnik,czyli Mia http://img577.imageshack.us/img577/2509/schroniskowbiaejpodl201.jpg Quote
Recommended Posts