Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='obraczus87']Z Olsztyna jest Magenka1. Zawsze można Ją poprosić o wizytę u Asi i rozwianie ewentualnych wątpliwości :)[/QUOTE]
O, super i chyba Jagoda1 i anetek100.

Posted

Majqa, dzieki za wsparcie i zrozumienie.
nie chcialabym, aby po dlugiej podrozy okazalo sie ze to np. zart nastolatki i nikt na nas nie bedzie czekal (Asiu Springer!!! nie gniewaj sie, jesli nie jestes nastolatką;), pisalas ze mialas juz pieski ktore szukaly domu, wiec na pewno rozumiesz moje watpliwosci) Ja w takiej sytuacji jestem pierwszy raz, gdy ode mnie zalezy gdzie trafi pies.
kochani, spadam na zajecia teraz, po poludniu bede miec relacje co u psinki slychac.
gdyby znalazl sie ktos z nasielska kto moglby go przechwac to byloby super, piesek jest 30 km od ciechanowa, po drodze na warszawe

edit: ja za Wami nie nadazam. w trakacie jak pisze odp., to juz dyskusja jest daleko naprzod, jakas opozniona jestem;)

Posted

[quote name='majqa']O, super i chyba Jagoda1 i anetek100.[/QUOTE]

Jesli Asia nie będzie mieć nic przeciwko zrobieniu wizyty u Niej to warto taką wizytę wykonać ;)
Tylko musimy znać adres Asi, żeby wysłać zapytania do dziewczyn z Olsztyna.

Posted

Mort, bardzo dobrze, że pytasz i masz wątpliwości ;) Chwali Ci się to :) Domom tymczasowym też często robi się wcześniej wizyty, doświadczenie nauczyło mnie też podpisywać umowy o DT.

Posted

jeszcze na moment
mam nadzieje ze Asia odezwie sie i bedzie 100%pewnosc. bo nie mozna zapominac ze psina jest w pilenej potrzebie

pozostale domy tymczasowe byly z tego co sie zorientowalam na śląsku-Bielawa, no i chyba Łodz? znow sie gubie kto jest skąd

Posted

przyszłam z fb-Mort a jeśli okaże się że Asia bierze malucha na DT do siebie to czy do czasu dostarczenia go do Olsztyna przetrzymasz go u siebie? transport na trasie Warszawa-Olsztyn chyba powinien się udać (bo z Warszawy tak?w 1.poście się tego nie doczytałam).

Posted

Nie jestem zmotoryzowana, mam do Ciechanowa 50 km, mam dt zajęty prze Kropkę i czekam na sunię od Toyoty-nie moge pomóc. A Nasielsk, to Koci Świat, moze pomogą dziewczyny?

Posted

[quote name='Agnes_Jot']przyszłam z fb-Mort a jeśli okaże się że Asia bierze malucha na DT do siebie to czy do czasu dostarczenia go do Olsztyna przetrzymasz go u siebie? transport na trasie Warszawa-Olsztyn chyba powinien się udać (bo z Warszawy tak?w 1.poście się tego nie doczytałam).[/QUOTE]
niestety nie, nie ma takiej mozliwosci. obecnie jestem w akademiku w warszawie, wspolokatorka nie lubi psow i mowi ze ma na nie alergie (jak na caly swiat chyba)
jedyne co moge zrobic to monitorowac przy pomocy siostry z ciechanowa - co u psa slychac, pogadac z wlascicielem zeby sie opanowal, zawiezc jedzenie
pies jest na ok 30km od ciechanowa w strone warszawy
planowana podroz to: Warszawa - ciechanow (przejecie psa)- olsztyn (oddanie psa)-warszawa (powrot)
wydaje mi sie ze taki szczeniak nie musi miec szzcepien??pierwsze szczepienia robi sie po ilu miesiacach?
jest to wyprwa na caly dzien, dletego moze jest ktos, kto jezdzi ta trasa i moglby zabrac psiaka samochodem?

malagos, to ja zadzwonie do kociego swiata moze?
-nikt nie odbiera, dzwonilam na nr ze strony int., a oni sa na dogomanii?

Posted

Nie czytałam całego wątku, ale widzę, że DT na horyzoncie jest :)
Jakby mały potrzebował przenocowania w Warszawie to zapraszam, niestety DT dłuższego niż 1-2dni nie mogę zaoferować.

Posted

[quote name='sajlana']w którym akademiku w warszawie jest szczenior? trzeba go przewieźć do Olsztyna?[/QUOTE]

Z tego co jest napisane dwa posty wyżej wynika, że

[quote name='Mort']pies jest na ok 30km od ciechanowa w strone warszawy[/QUOTE]

Mort mieszka w akademiku w Warszawie.

Posted

[quote name='sajlana']w którym akademiku w warszawie jest szczenior? trzeba go przewieźć do Olsztyna?[/QUOTE]

Piesek jest na wsi pod Ciechanowem (ok 30 km na drodze do Wawy)
ma (chyba) DT w Olsztynie i trzeba go przewieżć z Ciechanowa (lub okolic) do Olsztyna

ja teraz mieszkam w akademiku, dlatego nie moge go przechowac

andzike - najlepiej bylobygo zabrac od razu, a ja w sobote moglabym go do olsztyna zawieżć. ale nie ma jak go teraz do wawy dostarczyc

Posted

[quote name='Mort']
andzike - najlepiej bylobygo zabrac od razu, a ja w sobote moglabym go do olsztyna zawieżć. ale nie ma jak go teraz do wawy dostarczyc[/QUOTE]

Do Ciechanowa jest 100km z Warszawy czyli wychodzi, że po pieska trzeba by pojechac ok.70km - to w sumie żadna odległość... Może ktoś mógłby pojechać za zwrot kosztów? Ew. ja mogłabym to zrobić, ale dopiero w piątek i do soboty przetrzymać u siebie...

Posted

Andzike :loveu:

MORT a czy Twoja siostra nie ma jak przewieźć malucha do Warszawy chociażby pociągiem?? Dobrze by było, aby maluch siedział bezpiecznie w DT do czasu wyjazdu do Olsztyna. (oczywiście jeśli Asia zgodzi zgodzi sie na wizytę).

Posted

[quote name='obraczus87']
MORT a czy Twoja siostra nie ma jak przewieźć malucha do Warszawy chociażby pociągiem?? Dobrze by było, aby maluch siedział bezpiecznie w DT do czasu wyjazdu do Olsztyna. (oczywiście jeśli Asia zgodzi zgodzi sie na wizytę).[/QUOTE]

ale chwilunia :) mały może do mnie przejechać [B]tylko [/B]na przechowanie, od razu zastrzegam, że nie mogę go wziąć na DT. Jeśli DT będzie załatwione, tylko będzie kwestia transportu do Olsztyna to wtedy mogę po malucha pojechać w piątek (niestety potrzebna będzie składka na paliwo :( ) i przechować go do czasu wyjazdu do Olsztyna (ustalonego).

Posted

Dzwoniłam do Mort, ale już wszystko wie.

Andzike, skoro byś go przetrzymała awaryjnie, to może zabrać szkraba dziś, do Ciechanowa ktoś się może da uprosić. DT dziewczyny oblukają, zresztą Asia Springer na FB już napisała "możecie mnie sprawdzać" :)
Z kolei, żebyś się nie obawiała, że zostaniesz ze szczeniakiem na lodzie, to ja się podłożę ;) Jakby nie wypalił Olsztyn (w co wątpię) to go przejmę. Wiem, nie należy go przerzucać co chwilę, ale wolałabym żeby był już pod pierzyną zamiast w tym "chliwku".

Posted

[quote name='obraczus87']ANDZIKE - no ja wiem, że Twoja oferta jest awaryjna i na 2 dni :loveu: w nic Cie nie wrabiam :evil_lol:[/QUOTE]
Wiem, wiem kochana ;)
Jeszcze mieszkania nie doczyściłam po Szagim, więc dwa dni może poczekać aż je szczeniak doprawi ;)

[quote name='mmd'] Z kolei, żebyś się nie obawiała, że zostaniesz ze szczeniakiem na lodzie, to ja się podłożę ;) Jakby nie wypalił Olsztyn (w co wątpię) to go przejmę. Wiem, nie należy go przerzucać co chwilę, ale wolałabym żeby był już pod pierzyną zamiast w tym "chliwku".[/QUOTE]

No to super, to ja czekam na instrukcje ;)
Trzymam kciuki za Olsztyn i za sobotni transport ;)

Posted

Słuchajcie, zapewniam, że nie robię sobie żartów i mam na uwadze dobro psa. Oczywiście rozumiem Wasze obawy dlatego nic nie mam do wizyty przed wzięciem go na DT. Jeżeli chodzi o warunki to wynajmuje w Olsztynie mieszkanie razem z 3 koleżankami. Wszystkie studiujemy weterynarię (4 rok). W mieszkaniu mamy 2 psy, które są bardzo przyjaźnie nastawione do innych - sukę i psa. Miałyśmy już raz szczeniaka (dokładnie moja współlokatorka była za niego odpowiedzialna) znalazłyśmy mu dom w ciągu tygodnia lub dwóch. I raz miałyśmy sukę collie, którą właściciele trzymali przy budzie - też już jest w nowym domu.

Posted

[quote name='Asia Springer']Słuchajcie, zapewniam, że nie robię sobie żartów i mam na uwadze dobro psa. Oczywiście rozumiem Wasze obawy dlatego nic nie mam do wizyty przed wzięciem go na DT. Jeżeli chodzi o warunki to wynajmuje w Olsztynie mieszkanie razem z 3 koleżankami. Wszystkie studiujemy weterynarię (4 rok). W mieszkaniu mamy 2 psy, które są bardzo przyjaźnie nastawione do innych - sukę i psa. Miałyśmy już raz szczeniaka (dokładnie moja współlokatorka była za niego odpowiedzialna) znalazłyśmy mu dom w ciągu tygodnia lub dwóch. I raz miałyśmy sukę collie, którą właściciele trzymali przy budzie - też już jest w nowym domu.[/QUOTE]

uuuuu przyszli weci :D :D
tak zapytam suka wysterylizowana czy pies kastrowany? ewentualnie jak sobie radzicie z eeeee "powściągliwością seksualną" :D