Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem takie rany mogą być spowodowane kwasem z akumulatora. Jakiś mózg wielkości "TIC-TACA" wylał kwas np. w krzaki, w które wszedł Joker.
To są moje przpuszczenia dotyczące przyczyn tej tragedii.

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam i aż serducho pęka;(
Mój pierwszy pies to owczarek Colie suczka normalnie umaszczenie identyczne jak u jokerka tak mnie sedrucho scisneło bo moja sunieczka odeszła spokojnie za TM otoczona miłościa a ten biedaczek tak cierpi zwłaszcza że ta rasa jest tak delikatna psychicznie az dziw ze sie trzyma i podchodzi do człowieka.

Trzymaj się chłopczyku kochany

Posted

O, to już jest bardzo wiele.
Kto może dać dt Jokerowi?
W tej sytuacji bardzo ważne jest jaki pies jest do innych zwierząt w tym kotów.

Posted

ala56 napisał(a):
Fundacja DR Lucy proponuje -że weźmiemy na siebie lecznie i utrzymanie psa, jeśli znajdzie się jakiś tymczas.

Rewelacja!!! :) Nie do uwierzenia wręcz! :crazyeye:DZIĘKUJEMY!!! :loveu:

Szukajmy zatem...

Posted

Nie było mnie tu wczoraj, ale ciesze się, że Wy jesteście. Na szczęście przed nami długi weekend, więc i więcej czasu na pomoc pieskom.

ala56 napisał(a):
Fundacja DR Lucy proponuje -że weźmiemy na siebie lecznie i utrzymanie psa, jeśli znajdzie się jakiś tymczas.

Wspaniała wiadomość!!! W takim razie szukamy domu tymczasowego!

Bejotka napisał(a):
Nie tak łatwo o dt ale jestem dobrej myśli :)

A może wiecie o jakim miejscu, w którym zajęto by się takim pieskiem?

terra napisał(a):
W tej sytuacji bardzo ważne jest jaki pies jest do innych zwierząt w tym kotów.

W obecnym jego stanie psychicznym to będzie trudne. Dopiero jak w miarę możliwości odzyska poczucie bezpieczeństwa, to pokaże jaki jest naprawdę.
Jutro będę u niego i zobaczę czy coś się zmieniło przez te pięć dni.

Posted

Masz rację Maju - on musi bardzo cierpieć, mimo że rana bardzo ładnie się goi i jest ogromny postęp w porównaniu z tym co widziałam kilka dni temu. Dzisiaj wyglądało to już tak.

Jednak ta rana to nie cala przyczyna bólu. Joker próbował podchodzić i chował się z powrotem do izolatki. I tak kilka razy. Daje się dotykać po łepku, ale tylko przez chwilę. Kiedy stał do mnie bokiem i coś tam sobie wąchał, zobaczyłam kłak martwej sierści, który ledwie się trzymał. Chciałam go zdjąć, więc dotknęłam go bardzo delikatnie. Joker odskoczył przerażony, jakbym go dotknęła rozpalonym żelazem. Dopiero w tym momencie zdałam sobie sprawę, jak strasznie obolały musi być ten pies. Mój dotyk to było dosłownie muśnięcie, a on zachował się tak jakbym mu zadała niewyobrażalny ból. Nie wiadomo, co tam się kryje pod tymi kołtunkami.
Kontakt z nim jest ciągle niewielki, ale jest poprawa. Nie chce jeszcze za bardzo podchodzić, ale mniej leży i kiedy się go woła - strzyże śmiesznie uszami. To jest ciągle działanie na zasadzie "Chcę kontaktu z tobą, ale nie wiem, co mnie może z twojej strony spotkać"
Ale po smaczka do Arabiansanety podszedł. :lol:

Pojawiła się szansa na wspaniały dom tymczasowy u ludzi, którzy od dawna pomagają skrzywdzonym zwierzętom i mieli już kontakt z tą rasą. Tylko że trzeba by było zaczekać na wyadoptowanie jednej z dwóch dużych suczkek, którym w tej chwili szukają domu. Wtedy zwolniłoby się miejsce dla Jokera. Nie wiem jakie jest Wasze zdanie, ale ja bym zaczekała. Wiem, że oni zrobią wszystko, żeby ten biedny, obolały piesek wyleczył rany - i te fizyczne i te psychiczne.

Posted

Dobrze że możesz go odwiedzić i poświęcić mu trochę czasu. Znam tę rasę i wiem, że szkoty mają wspaniały charakter. Czy jest możliwość, aby przez kilka dni złagodzić ból jakimiś środkami farmakologicznymi?
Co do suczki, której trzeba szukać domu to chcę Cię zapytać, czy jest gdzieś ogłaszana ? Jeżeli potrzebne są ogłoszenia, to prześlij do mnie jej zdjęcia, krótki opis i dane osób, które przeprowadzą adopcję. W tej chwili jestem chora, siedzę przy kompie więc mogę zrobić trochę ogłoszeń.

Posted

No tak szybko domek dla suczki i obydwa pieski będą szczęśliwe pod dobrą opieką. Możliwe, że wrażliwość Jokera na dotyk jest reakcją na ból, który mu zadawano opatrując tę ranę. Przecież dotykając nawet niewielką ranę, smarując maściami nas taż boli a on ma tak wielkie rany... Dobrze by bylo, żeby DT byl jak najszybciej. Dla jego dobra oczywiście.

Posted

Dla Jokera byłoby najlepiej teraz zamieszkać w dt/ds, żeby od nowa uwierzył w człowieka.
Trzymam kciuki za domek dla suni, niech jak najszybciej Joker zamieszka z ludźmi.

Posted

ala56 napisał(a):
Możliwe, że wrażliwość Jokera na dotyk jest reakcją na ból, który mu zadawano opatrując tę ranę. Przecież dotykając nawet niewielką ranę, smarując maściami nas taż boli a on ma tak wielkie rany...

Może masz racje. Tylko że ja go dotknęłam nie z tej strony gdzie jest ta rana, tylko z przeciwnej. Tamten bok na pierwszy rzut oka wydaje się zupełnie zdrowy. Poproszę weta, żeby dkładnie obejrzał, obmacał go z tamtej strony.

ala56 napisał(a):
Dobrze by bylo, żeby DT byl jak najszybciej. Dla jego dobra oczywiście.

Cały czas o tym myślę. Tylko że nie mam w tej chili takiego miejsca w którym mógłby zamieszkać od zaraz. A nie chcę żeby zamieszkał w jakimś miejscu z kojcami, bo takie warunki to będzie miał w naszym schronisku, jak mu się polepszy. On powinien być w domowych warunkach, pod troskliwą i czujną opieką.
W tej chwili jest w izolatkach gdzie jest mięciutko i cieplutko, ale potem trafi do kojca i do tego czasu musi opuścić schronisko!

Maju - bardzo dziękuję za propozycję pomocy w ogłoszeniach. Wyślę Ci wszystko na PW.

Tak też cały dzień o tym myślę, żeby mu już teraz zrobić allegro. Może jakiś miłośnik rasy wzruszy się jego losem i mógłby już w DS leczyć rany.