Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na trzy się jeszcze mama skusiła :D Dla labeczki zaraz coś pomyślę ;) A na zaczepki trolla nie ma co reagować... oni się tym żywią :/ Będzie brak reakcji to mu się znudzi i pójdzie żerować gdzieś indziej. Podziwiam naprawdę że ludzie mają czas na takie głupoty typu hejty i trollowanie -_- Zrobili by coś pożytecznego, psiaki poogłaszali czy coś a nie tracą energię na jakieś głupie wpisy O.o 

Posted

To jak do jutra się nie zdecydujesz, to ja wybiorę :) Lazur może będzie..a moje imionka się może kiedy indziej nadadzą :)

czekam jeszcze na imię dla Labki - ona będzie szczepiona? odrobaczona?

Biedna Pchełka :( ucieka...a ona na dworze mieszka? nie można jej na smyczy wyprowadzać? Tak dopytuje, bo ucieczki to dla mnie nie powód do oddawania psa :(

to ta malizna? http://przygarnijpsa.pl/pchelka

rano ich dodam  przed pracą:)

Posted

tak to ona, niestety jak ją zostawiali w domu, to wszystko niszczyła i zaczęli ją zostawiać na dworze, nie komentuje tego :( Trzeba znaleźć nowy dom.

Ona tu rzeczywiście też uciekała z każdego miejsca, nawet przez wysoki lufcik  potrafiła wyskoczyć. Z każdego boksu a w domu rwała firanki aby się wydostać:( Ale  przy dwóch psach to można to jakoś ogarnąć, niż przy tylu co tu są. 

Niestety imię zobowiązuje.

A Labka będzie miała wszystko ...jutro rano trafia na 14 dniową kwarantannę do weta.

Posted

Edi - no ale jaki dom chcesz dla niej znaleźć? Skoro ona uciekinierka i nie zostanie za chiny ludowe w domu, bo jeszcze zz oknem wyjdzie to tylko taki, w ktorym non stop ktos będzie...a wiesz, ze ciężko będzie z takim domem :(

Posted
Godzinę temu, słodkokwaśna napisał:

Andzia a co mam zrobić??? Jedynie chyba emerytka , albo jakaś starsza pani co jest cały czas w domu. 

a nie może zostać tam, gdzie jest? poradź im klatkę kenellową na czas nieobecności

Posted

Nowy rok i same powroty:( 

Jutro wraca Luis:( bo podobno ma lęk separacyjny:( Sąsiedzi się skarżą / Państwo podobno z nim pracowali , ale nie widać postępu a nie mogą go dłużej trzymać, bo sobie sam zrobi krzywdę:( 

To jest podobno najważniejszy powód ,,zwrotu psa'' 

U nas i w innym schronisku siedział jak trusia ,istny aniołek a tu proszę diabeł wcielony!

To jest nowy pies(wczorajszy), młody ok 2 letni , biegał ok 3 miesięcy jako bezdomniak, chociaż wygląda dosyć dobrze. Ta obroża co ma na sobie, to jego własna . Pewnie komuś zaginął:(

Psiak jest spoza przytuliska,imię może być cosik jak Trik ....lub podobne.  

Trafił dziś Joy do nas, to daj go Marzenko już do adopcji i Gadżet jest po kwarantannie .

IMG_0005 (520x1024).jpg

IMG_0008 (720x712).jpg

IMG_0010 (1024x942).jpg

IMG_0012 (1024x786).jpg

IMG_0015 (853x1024).jpg

Posted

Nowy rok i same powroty:( 

Jutro wraca Luis:( bo podobno ma lęk separacyjny:( Sąsiedzi się skarżą / Państwo  z nim pracowali , ale nie widać postępu a nie mogą go dłużej trzymać, bo sobie sam zrobi krzywdę:( 

To jest podobno najważniejszy powód ,,zwrotu psa'' 

U nas i w innym schronisku siedział jak trusia ,istny aniołek a tu proszę diabeł wcielony!

To jest nowy pies(wczorajszy), młody ok 2 letni , biegał ok 3 miesięcy jako bezdomniak, chociaż wygląda dosyć dobrze. Ta obroża co ma na sobie, to jego własna . Pewnie komuś zaginął:(

Psiak jest spoza przytuliska,imię może być cosik jak Trik ....lub podobne.  

Trafił dziś Joy do nas, to daj go Marzenko już do adopcji i Gadżet jest po kwarantannie .

IMG_0005 (520x1024).jpg

IMG_0008 (720x712).jpg

IMG_0010 (1024x942).jpg

IMG_0012 (1024x786).jpg

IMG_0015 (853x1024).jpg

Posted

Trik ładnie - i piesek ładny ! 

Może komuś zwiał..ale czemu nikt nie szuka?

czyli Luisa przywrócić ? a to łobuz...

jutro zaktualizuję stronę !

Licho też była grzeczna, a w domu czasem diabeł w nią wstępuje :P ale my się nie poddajemy ! I jej nie oddamy! nawet (jeju żeby nie ! ) zje mi kolejną książkę...jak na razie na koncie ma jedną...i dwa moje ulubione pluszaki ^^' No ale jesteśmy dobrej myśli ;) 

Posted

co słychać ?

Edi mnie w niedzielę może nie być - jestem w pracy do około 14, ale Patryk będzie cały dzień :) więc w razie czego niech Andrzej dzwoni do niego.

Buńka Twoja wpłata weszła na konto, bardzo Ci dziękuje ! - będzie przekazana razem z resztą pieniędzy  na weterynarza, jak mniemam :)

tymczasem dobrej nocy - nie wiem, jak wy, ale ja najczęściej śpię tak ;) --> Jeszcze Maszka pod kołdrą jest, tylko bardziej w nogach

12524089_965348720179368_737566454359130

Pozdrowienia z Magicznego Lasu ;)

IMG_0302.JPG

Posted
O 10.01.2016o20:35, słodkokwaśna napisał:

porąbana ta dogomania...nie mam na nią czasu . Co trochę zmiany i trzeba się jej uczyć od nowa. Dawniej mogłam brać zdjęcia z dogo do ogłoszeń a teraz nie mogę:(

Poza tymi ogłoszeniami  mam mnóstwo pracy, dlatego cisza.  Mnóstwo nowości i mnóstwo starości. Chodzę na rzęsach.

Może jutro nocką coś napiszę. Bunia chyba za bluzki nie wysłałaś pieniędzy na konto? Przecież i tak tu przyjdziesz   do psiaków  i przyniesiesz pozostałe bluzeczki,  to szkoda tych manipulacji bankowych.

Marzenko czy mogę wydać pieniądze na coś innego?niż weterynarza. ;)

Nie wiem o której Andrzej będzie...Czy szykować nowe rzeczy na bazarek? 

Promil przyjechał już od weta po kwarantannie.To można mu zmienić miejsce pobytu na stronie.Jest całkowicie ślepy , ale wet mówi, że możemy spróbować go leczyć ...sterydami.Bo coś tam ...coś tam...jutro się dowiem . Ale  podobno ta ślepota jest  po jakiejś chorobie zakaźnej.

5 nowych psów do tego:( 

Postaram się jutro je obfocić.

Posted

Napisałam że na weta bo mówiłaś że macie dużą fakturę do zapłaty ;) ale oczywiście wydasz na to,co uważasz.

Możesz dać coś na bazarek,najwyżej zrobię w lutym dwa - bo jeden będzie wyprzedażowy :)

Na stronie zrobię porządki jutro popołudniu,teraz jestem w pracy,a później mam w domu gości...więc dopiero jutro po pracy będę mieć czas :(

Mnie jutro nie ma do 15/16 ale jak coś Patryk Będzie więc godzina w sumie nie ma znaczenia :)

Wracam pracować! 

Posted

Znowu coś namieszałam ,ale Heca mi ciągle wyskakuje:( i nie mogę jej usunąć:( tu też nie ma sunia szczęścia i ciągle szuka domu.

Dzisiaj był dzień szczeniakowy, strasznie męczący...mam dość !!!

Tyle było odsłon od wczoraj .

http://olx.pl/oferta/przepiekne-szczeniaki-CID103-IDdCo0n.html

http://olx.pl/oferta/piekne-szczeniaki-do-wychowania-i-pokochania-dla-odpowiedzialnych-CID103-IDdiedd.html

to sobie wyobraźcie teraz ponad 70 tel i 60 wiadomości. sms nie liczę....

Nie mam humoru a muszę wkleić nowe psiaki.

Styczeń jest znowu dla mnie nieszczęśliwy .Nie chce mi się pisać co się stało, ale to bardzo smutne :( Wczoraj ryczałam cały wieczór i noc jak się dowiedziałam o tym...

Nie wiem czy ktoś pamięta tą sunię, bo dawno poszła do domu (jakieś 4 i pół roku),  to była pierwsza sunieczka, którą mocno pokochałam i przez moment nawet chciałam ją zostawić. Cudowna!!!

Azircia ...mój aniołek cudny...kochana...biega już z moimi kochanymi...za tęczowym mostem:(:(:(

To była księżniczka Pani Ani, która strasznie teraz  rozpacza i nie może się z tym pogodzić.:(

Przepraszam, ale później wkleję psy.

Posted

Przykro mi z powodu straty psiej przyjaciółki :(

dziękuje za jedzonko dla piesów -  piesy najbardziej dziękują :D

i za jabłka....będzie jabłecznik !

Upewnię się tylko - te ceny na ciuszkach, to już wycena na bazarek ?;) Jak tak - to super pomysł z tymi cenówkami !

Dziś zrobiłam zdjęcia ciuszkom...a we wtorek postaram się je pomierzyć i poopisywać, tak, że na początku lutego będzie bazarek :) a nawet dwa bazarki - jeden z nowymi ciuszkami, drugi taki wyprzedażowy, muszę tylko wszystko poogarniać.

czekam cierpliwie na zdjęcia nowych psiaków. 

Zmykam spać, na nogach jestem od 4 rano i już na oczy nie widzę.

Dobrej nocy !