Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edi przepraszam, że dziś nie odbierałam, ale byłam cały dzień  w pracy :(   (12-22...) a na mojej krótkiej przerwie śniadaniowej to ja ledwo zdążam coś zjeść więc o oddzwonieniu nie było mowy niestety.

jutro jestem bardziej dostepna :) ale popołudniu/wieczorem, bo o ile nie będzie padać, to wybieramy się na dłuuuugiii spacer :)

Posted

Oj ale zaległości informacyjnych mi się narobiło:( 

Najpierw napiszę o rzeczach smutnych.:(

Nowy Onyx jest od 3 dni u weta, pod kroplówką, tzn dziś już nie dostawał, bo wymioty  szybko ustąpiły, ale psiak jest jeszcze pod obserwacją i na lekach.Jakiś pieroński wirus chłopak przytaszczył .Tak go coś brało od początku , był obserwowany, ale suma sumarum dopiero we wtorek zaczęły się mocne wymioty.

Za to Mister czuje się wyśmienicie i aż za bardzo bo zjada mi właśnie 3 boks!!!Jeden boks wymaga mega nakładów materiałów i pracy a 2 pozostałe pewnie jeszcze doprawi...przynajmniej jeden z nich.Proponuje wymianę biorę 10 innych psów za jednego Mistera! Ktoś chętny???

Leda ma zapalenie pęcherza :( ale czuje się  dobrze. ...nawet za dobrze, bo jest po sterylce i lepiej by było jakby leżała a ona wariuje.

Teraz  napiszę o psiakach, które trafiły do domów. ..czyli dobre wiadomości dla dobrego humoru.

Dziś Burboś oddany  słodziak:)

02burbon3.jpg.620c23cfe78969ad8afe4de28e

W niedzielę poszły do domków:

Celik:) kochany trójłapek

b4marceli4.jpg.9a84e1872ef91aba36c42014b

Słodki niewidomy niedźwiadek Promil:)

56e3054637dff_IMG_0299(800x708).jpg.d514

King, prawie król ;)

24king5.jpg

Chłopaki bądźcie zdrowe i szczęśliwe! Powodzenia!

Cosik Bunia się nie odzywa>...?

Co z tym psiakiem, co kręcił się koło Ciebie Buniu.

Marzenko kiedy można do Ciebie dzwonić? Andrzej jedzie w niedzielę na sprawdzenie domu z Pchełką, to do Ciebie podjedzie.

Posted

biedny Onyx - oby mu się poprawiło !

Z dzwonieniem ciężko, bo ja mam ciężki weekend w pracy jestem od południa do wieczora...

ale w niedzielę Patryk cały dzień w domu jest, więc może odebrać rzeczy - przekazać rzeczy i takie tam :)

tylko jakby coś to w niedzielę do niego dzwonić/pisać - przypominam nr. 697-638-520

Mam naszykowane 2 kartony rzeczy, które chciałabym Ci dać na przechowanie do jesieni :) w zamian wezmę te które dałam Ci w zeszłym roku - plus jakbyś miała coś nowego :) i w kwietniu zrobię bazarek.

Licho pozdrawia z wycieczki na "naszą" hałdę w Katowicach :) jedno z naszych ulubionych miejsc spacerowych ..szkoda, że teraz mamy do niej ok 10 km w jedną stronę...ale zrobiliśmy sobie taki spacerek ostatnio ;)

IMG_2063.JPG

Posted

oj tak, miejsce jest cudowne! a widoki wspaniałe szczególnie latem - dookoła niby Katowice i inne miasta - a wszędzie widać lasy :) Hałda ma około 380 m wysokości i w ładną pogodę widać z niej zarys Beskidów a nawet Tatr :)

teraz choć jeszcze nie jest zielono to i tak widok robi wrażenie :)

IMG_2028.JPG

Posted

Melduje, że mam same dobre wiadomości:)

Onyx już prawie zdrowy:) 

A dziewczyny nam tym razem pouciekały do domów;) Najbardziej się cieszę z jednej adopcji ..Racji:) Najsłodszej staruszki, babuszki:) Tak plakała jak jej zabrali Burbonka, to wzięli ją także tylko do innego domu, do rodziny.

racja506426375.jpg.3f417d3d5d93adcbd26d1

Sani, następna słodycz :)Słoneczko:)

sani10.jpg.2da98c7b1f99a8f4848c59ff590ad

i jeszcze jedna urocza Pepusia:)

pepa5.jpg.1b5ee26feff1ea2c6186fd8d6ae1ee

Miejcie życie tak urocze i dobre jak tylko jest to możliwe. !!!

Posted

dostałam...ale jak mówiłam miałam ciężki weekend przepraszam :( , dziś tez w sumie mnie  wdomu nie było, przed chwilą wróciłam , zjem coś i wszystko na stronie wyląduje - i Rejtan i psiaki zdejmę które mają już dom :)

Posted

melduję, że skoro pierwszy dzień wiosny już niebawem, to strona jest już wiosenna ;) następna zmiana w okolicy pierwszego dnia lata !

jakby coś się ze stroną nie podobało, daj mi znać w wolnej chwili poprawię :)

Posted

Jest przepiękna:)

Marzenko chyba w niedzielę Andrzej by jechał do Pani Ani z Ledą, to pewnie do Ciebie też podjedzie.

Dziś trafił bury  psiak , prawdopodobnie z wnyk, bo łapę ma bardzo zmasakrowaną , mocno pociętą:( Był u weta i całe szczęście, że nie ma złamania.Ale i tak wygląda to paskudnie :(  Nie wiem ,czy same leki pomogą ////???/Jutro zdjęcia.

Rejtan był jeszcze dodatkowo po prześwietleniu łapy na konsultacjach u 2 wetów i ich poglądy na temat zabiegu są rozbieżne . Jeden mówi, żeby zastosować leki, bo operacja nic nie da  a drugi chce ciąć?//? 

Zastosuję leki te moje a jak nie będzie poprawy w ciągu tygodnia, to niestety zabieg go czeka.

Reksio też musi znowu przyjmować te moje leki, bo łapy znowu się rozchodzą:( 

Ale najważniejsze jest to, że wrócił Onyx od weta zdrowiutki:) 

Posted

Nowy piesiolek z wnyk. Zdjęcia wyszły nawet w porządku. Na żywo to gorzej wygląda .Piesek jak na razie jest grzeczny, bo go boli:(

Wczoraj się dziwiłam,że wet mu tego nie zszył a dziś kiedy to wygląda lepiej to myślę, że chyba wet miał rację.

Jest mały tak ok 35cm .

IMG_0134.JPG

IMG_0137.JPG

IMG_0138.JPG

IMG_0139.JPG

IMG_0133 (800x745).jpg

Posted

a nowy piecho ma imię? :)

wybacz jeśli mi mówiłaś , a ja nie zapamiętałam...dziś po 11 h pracy nie wiem, jak sama się nazywam !

dzięki za psie i kocie batony ;) 

napisz mi też proszę, ile za te koperty i folię wyszło :)

Posted

Marzenko nie mówiłam Ci o imionach. Może coś wymyślisz....i przy okazji wymyśl imię dla tej małej sunieczki w typie ciułałki . Waży ok 4kg i jest słodka, ale nie wiem ile ma lat. Jutro dopiszę .

IMG_0749 (800x450).jpg

IMG_0751 (800x623).jpg

IMG_0756 (702x800).jpg

IMG_0758 (800x744).jpg

IMG_0759 (800x533).jpg

Posted

Dla cziłki może Cleo? Maja?

albo kwiatowo Sasanka - w skrócie Sasi :)

Morka - to od nazwy wiatru :)

a dla pieska z chora łapką może Aster? ładne kwiatki te astry - a piesek równie piękny :)

a jak nie Aster, to może Jantar - po czesku bursztyn :)

albo Borys

Fen - to od nazwy wiatru :)

dziś innego imienia nie wymyśle ^^

jutro po pracy dodam psiaki na stronę - razem z tą chudziną, co dostałam na maila :)

Posted

Nie napisałam, które poszły do domu dziewczyny:;;;;

AbbA, cudna i bardzo grzeczna.:)

abba6382760677.jpg.19613fabab4fa70589759

Dzidzia, słodka łobuzica:)

dzidzia3.jpg.1d26cb4123b90e3d66350ec1090

Leda, wesoła i urocza:)

leda2316521459.jpg.02b6a1a049bcf867734ca

Brenda, szalona i przebojowa słodziara:)

brenda-15-roku-kochana-26-luty.jpg.236fc

KOCHANE< ŻYJCIE SZCZĘŚLIWIE I DŁUGO!!!

• 2 weeks later...
Posted

Marzenko nie wiem czy moja poczta działa, bo jakoś 3 dni temu Ci wysyłałam Rejtana, abyś go dała na stronę.... i nic nie wiem czy dostałaś.

A ja mam teraz mnóstwo pracy i dlatego tak mnie tu mało, ale widzę że muszę tu dodawać zdjęcia psów.To zaraz dodam Rejtanka. 

Napiszę tylko ,że Asza była na prześwietleniu i nie ma przerzutów, ale ma zwyrodnienie stawów i w tym momencie 3 psy dostają leki na stawy . Reksio, Rejtan i Asza.

Asza prawdopodobnie za kilka dni będzie operowana i słabo  widzę jej opiekę po ...bo jest bardzo nietykalska. Szczególnie się boi dotyku obcych , wtedy potrafi dziabnąć odstraszająco.Jak już kogoś pozna i po kilku minutach głaskania, pozwala ....ale biedna się cała trzęsie ze strachu. Nie umie też chodzić na smyczy i kagańca też nie toleruje.Ale i tak jest wspaniała!

Ostatnio trafiła do nas sunia z maluchami. Sunia jest trochę bojaźliwa a maluszki (2-3tyg) różnorakie. Jutro zdjęcia.Była u mnie w domu i umie zachować czystość , ale boi się poruszania po pokojach itp.

Trafił też dzikusek , chłopak grubaśny i myślałam,że to sunia w ciąży...ale rankiem go obmacałam po omacku( bo siedzi tylko w budzie)i wymacałam cosik wystającego. Czyli chłopak.

Przepraszam za moją nieobecność w najbliższych dniach, ale mam nawał pracy i do tego moja córka przyjeżdża po roku nieobecności to wychodzę z siebie aby to wszystko ogarnąć.

A to już przepiękny i grzeczny Rejtan, który nadal się boi aparatu fotograficznego.

IMG_0200 (590x800).jpg

IMG_0203 (842x1024) (2).jpg

IMG_0204 (733x1024).jpg

IMG_0210 (1024x735).jpg

IMG_0211 (1024x907).jpg