słodkokwaśna Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 O jej ...przepraszam. Onyx mi się spodobał Quote
Istar19 Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Edi przepraszam, że dziś nie odbierałam, ale byłam cały dzień w pracy :( (12-22...) a na mojej krótkiej przerwie śniadaniowej to ja ledwo zdążam coś zjeść więc o oddzwonieniu nie było mowy niestety. jutro jestem bardziej dostepna :) ale popołudniu/wieczorem, bo o ile nie będzie padać, to wybieramy się na dłuuuugiii spacer :) Quote
słodkokwaśna Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Oj ale zaległości informacyjnych mi się narobiło:( Najpierw napiszę o rzeczach smutnych.:( Nowy Onyx jest od 3 dni u weta, pod kroplówką, tzn dziś już nie dostawał, bo wymioty szybko ustąpiły, ale psiak jest jeszcze pod obserwacją i na lekach.Jakiś pieroński wirus chłopak przytaszczył .Tak go coś brało od początku , był obserwowany, ale suma sumarum dopiero we wtorek zaczęły się mocne wymioty. Za to Mister czuje się wyśmienicie i aż za bardzo bo zjada mi właśnie 3 boks!!!Jeden boks wymaga mega nakładów materiałów i pracy a 2 pozostałe pewnie jeszcze doprawi...przynajmniej jeden z nich.Proponuje wymianę biorę 10 innych psów za jednego Mistera! Ktoś chętny??? Leda ma zapalenie pęcherza :( ale czuje się dobrze. ...nawet za dobrze, bo jest po sterylce i lepiej by było jakby leżała a ona wariuje. Teraz napiszę o psiakach, które trafiły do domów. ..czyli dobre wiadomości dla dobrego humoru. Dziś Burboś oddany słodziak:) W niedzielę poszły do domków: Celik:) kochany trójłapek Słodki niewidomy niedźwiadek Promil:) King, prawie król ;) Chłopaki bądźcie zdrowe i szczęśliwe! Powodzenia! Cosik Bunia się nie odzywa>...? Co z tym psiakiem, co kręcił się koło Ciebie Buniu. Marzenko kiedy można do Ciebie dzwonić? Andrzej jedzie w niedzielę na sprawdzenie domu z Pchełką, to do Ciebie podjedzie. Quote
Istar19 Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 biedny Onyx - oby mu się poprawiło ! Z dzwonieniem ciężko, bo ja mam ciężki weekend w pracy jestem od południa do wieczora... ale w niedzielę Patryk cały dzień w domu jest, więc może odebrać rzeczy - przekazać rzeczy i takie tam :) tylko jakby coś to w niedzielę do niego dzwonić/pisać - przypominam nr. 697-638-520 Mam naszykowane 2 kartony rzeczy, które chciałabym Ci dać na przechowanie do jesieni :) w zamian wezmę te które dałam Ci w zeszłym roku - plus jakbyś miała coś nowego :) i w kwietniu zrobię bazarek. Licho pozdrawia z wycieczki na "naszą" hałdę w Katowicach :) jedno z naszych ulubionych miejsc spacerowych ..szkoda, że teraz mamy do niej ok 10 km w jedną stronę...ale zrobiliśmy sobie taki spacerek ostatnio ;) Quote
Istar19 Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 oj tak, miejsce jest cudowne! a widoki wspaniałe szczególnie latem - dookoła niby Katowice i inne miasta - a wszędzie widać lasy :) Hałda ma około 380 m wysokości i w ładną pogodę widać z niej zarys Beskidów a nawet Tatr :) teraz choć jeszcze nie jest zielono to i tak widok robi wrażenie :) Quote
słodkokwaśna Posted March 13, 2016 Author Posted March 13, 2016 Melduje, że mam same dobre wiadomości:) Onyx już prawie zdrowy:) A dziewczyny nam tym razem pouciekały do domów;) Najbardziej się cieszę z jednej adopcji ..Racji:) Najsłodszej staruszki, babuszki:) Tak plakała jak jej zabrali Burbonka, to wzięli ją także tylko do innego domu, do rodziny. Sani, następna słodycz :)Słoneczko:) i jeszcze jedna urocza Pepusia:) Miejcie życie tak urocze i dobre jak tylko jest to możliwe. !!! Quote
słodkokwaśna Posted March 14, 2016 Author Posted March 14, 2016 Marzenko przedwczoraj Ci wysyłałam Rejtana, ale nie wiem czy dostałaś. I jeszcze jedną wiadomość odnośnie wyjazdu Andrzeja. Quote
Istar19 Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 dostałam...ale jak mówiłam miałam ciężki weekend przepraszam :( , dziś tez w sumie mnie wdomu nie było, przed chwilą wróciłam , zjem coś i wszystko na stronie wyląduje - i Rejtan i psiaki zdejmę które mają już dom :) Quote
Istar19 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 melduję, że skoro pierwszy dzień wiosny już niebawem, to strona jest już wiosenna ;) następna zmiana w okolicy pierwszego dnia lata ! jakby coś się ze stroną nie podobało, daj mi znać w wolnej chwili poprawię :) Quote
słodkokwaśna Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 Jest przepiękna:) Marzenko chyba w niedzielę Andrzej by jechał do Pani Ani z Ledą, to pewnie do Ciebie też podjedzie. Dziś trafił bury psiak , prawdopodobnie z wnyk, bo łapę ma bardzo zmasakrowaną , mocno pociętą:( Był u weta i całe szczęście, że nie ma złamania.Ale i tak wygląda to paskudnie :( Nie wiem ,czy same leki pomogą ////???/Jutro zdjęcia. Rejtan był jeszcze dodatkowo po prześwietleniu łapy na konsultacjach u 2 wetów i ich poglądy na temat zabiegu są rozbieżne . Jeden mówi, żeby zastosować leki, bo operacja nic nie da a drugi chce ciąć?//? Zastosuję leki te moje a jak nie będzie poprawy w ciągu tygodnia, to niestety zabieg go czeka. Reksio też musi znowu przyjmować te moje leki, bo łapy znowu się rozchodzą:( Ale najważniejsze jest to, że wrócił Onyx od weta zdrowiutki:) Quote
słodkokwaśna Posted March 19, 2016 Author Posted March 19, 2016 Nowy piesiolek z wnyk. Zdjęcia wyszły nawet w porządku. Na żywo to gorzej wygląda .Piesek jak na razie jest grzeczny, bo go boli:( Wczoraj się dziwiłam,że wet mu tego nie zszył a dziś kiedy to wygląda lepiej to myślę, że chyba wet miał rację. Jest mały tak ok 35cm . Quote
Istar19 Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 a nowy piecho ma imię? :) wybacz jeśli mi mówiłaś , a ja nie zapamiętałam...dziś po 11 h pracy nie wiem, jak sama się nazywam ! dzięki za psie i kocie batony ;) napisz mi też proszę, ile za te koperty i folię wyszło :) Quote
słodkokwaśna Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 Marzenko nie mówiłam Ci o imionach. Może coś wymyślisz....i przy okazji wymyśl imię dla tej małej sunieczki w typie ciułałki . Waży ok 4kg i jest słodka, ale nie wiem ile ma lat. Jutro dopiszę . Quote
słodkokwaśna Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 Karola robiła fotki:) piękne jak na zdjęcia poglądowe. Dziś był trochę stresujący dla mnie dzień, bo pojechały do domu moje ulubienice ...jutro napiszę( jak przetrawię) które. Quote
Istar19 Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Dla cziłki może Cleo? Maja? albo kwiatowo Sasanka - w skrócie Sasi :) Morka - to od nazwy wiatru :) a dla pieska z chora łapką może Aster? ładne kwiatki te astry - a piesek równie piękny :) a jak nie Aster, to może Jantar - po czesku bursztyn :) albo Borys Fen - to od nazwy wiatru :) dziś innego imienia nie wymyśle ^^ jutro po pracy dodam psiaki na stronę - razem z tą chudziną, co dostałam na maila :) Quote
Istar19 Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Poproszę na bazarku o potwierdzenie, że pieniądze dotarły :) drugi bazarek kończy się dziś, to za parę dni i jego rozliczę :) Quote
słodkokwaśna Posted March 23, 2016 Author Posted March 23, 2016 Przepraszam , jakoś wyleciało mi z głowy, że jeszcze Ci nie mówiłam. Nie mieliśmy tylko Fena, ale jakoś do niego nie pasuje...on taki słodziak to może Feluś lub Fenuś. A maluszka to może ...Chiba;) Quote
słodkokwaśna Posted March 24, 2016 Author Posted March 24, 2016 Marzenko mamy jeszcze jedną, nową piękniochę:) Asza to ok 5 letnia sunia, kochana i biedna, bo ma ogromnego guza:( Nie ma czipa, ale została znaleziona w obroży przeciwpchelnej. Quote
słodkokwaśna Posted March 24, 2016 Author Posted March 24, 2016 Nie napisałam, które poszły do domu dziewczyny:;;;; AbbA, cudna i bardzo grzeczna.:) Dzidzia, słodka łobuzica:) Leda, wesoła i urocza:) Brenda, szalona i przebojowa słodziara:) KOCHANE< ŻYJCIE SZCZĘŚLIWIE I DŁUGO!!! Quote
słodkokwaśna Posted March 24, 2016 Author Posted March 24, 2016 Marzenko wzięłam zdjęcia ze strony i nie wiem dlaczego są takie różne...a Brenda jest ucięta:( Quote
słodkokwaśna Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 Marzenko nie wiem czy moja poczta działa, bo jakoś 3 dni temu Ci wysyłałam Rejtana, abyś go dała na stronę.... i nic nie wiem czy dostałaś. A ja mam teraz mnóstwo pracy i dlatego tak mnie tu mało, ale widzę że muszę tu dodawać zdjęcia psów.To zaraz dodam Rejtanka. Napiszę tylko ,że Asza była na prześwietleniu i nie ma przerzutów, ale ma zwyrodnienie stawów i w tym momencie 3 psy dostają leki na stawy . Reksio, Rejtan i Asza. Asza prawdopodobnie za kilka dni będzie operowana i słabo widzę jej opiekę po ...bo jest bardzo nietykalska. Szczególnie się boi dotyku obcych , wtedy potrafi dziabnąć odstraszająco.Jak już kogoś pozna i po kilku minutach głaskania, pozwala ....ale biedna się cała trzęsie ze strachu. Nie umie też chodzić na smyczy i kagańca też nie toleruje.Ale i tak jest wspaniała! Ostatnio trafiła do nas sunia z maluchami. Sunia jest trochę bojaźliwa a maluszki (2-3tyg) różnorakie. Jutro zdjęcia.Była u mnie w domu i umie zachować czystość , ale boi się poruszania po pokojach itp. Trafił też dzikusek , chłopak grubaśny i myślałam,że to sunia w ciąży...ale rankiem go obmacałam po omacku( bo siedzi tylko w budzie)i wymacałam cosik wystającego. Czyli chłopak. Przepraszam za moją nieobecność w najbliższych dniach, ale mam nawał pracy i do tego moja córka przyjeżdża po roku nieobecności to wychodzę z siebie aby to wszystko ogarnąć. A to już przepiękny i grzeczny Rejtan, który nadal się boi aparatu fotograficznego. Quote
Recommended Posts