słodkokwaśna Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 Ary, cudowny i radosny lekkoduch:) Biszkopt, przystojniak z niebanalnym charakterem:) Diranek, wielki ,przepiękny i zabawowy pies:) PIĘKNYCH DNI, CIEPŁA RODZINNEGO I JEDZONKA SMACZNEGO....BĄDŹCIE SZCZĘŚLIWI! Quote
słodkokwaśna Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 A teraz niezafajna wiadomość:( Uciekła Pipi a może powinnam napisać,że wyparowała ???? Domek był zamknięty a w nim brak PippI:( To było w poniedziałek a,że wszędzie już objeździliśmy i nader długo nie powraca potrzebuję pomocy w jej poszukiwaniu. Myślimy,że kieruje się w stronę swojego starego domu, gdzie mieszkała 13 lat ...w Daleszycach. To jednak prawda,że nie przesadza się starych drzew:( Pipunia ma na sobie czerwoną, szeroką obrożę , sunia jest średniej wielkości i dosyć korpulentną kobitką. Reaguje na swoje imię , ale to bardzo wystraszona sunia i do obcego nie podejdzie. Chyba,żeby była bardzo głodna. Quote
andzia69 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 no to miałaś chociaz kilka adopcji...nie to co u nas - nikt i nic :( Tasza też nie pojedzie do Szamanka (?)...Magda ją miala dzisiaj zawieźć, ale pani wczesniej dzwoniła, ze w chwili obecnej nie podoła 2 psom, bo musi wyjechac - czy coś koło tego Quote
słodkokwaśna Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 no to miałaś chociaz kilka adopcji...nie to co u nas - nikt i nic :( Tasza też nie pojedzie do Szamanka (?)...Magda ją miala dzisiaj zawieźć, ale pani wczesniej dzwoniła, ze w chwili obecnej nie podoła 2 psom, bo musi wyjechac - czy coś koło tego OOOOOO to fatalnie:( Nie Szamanka a Mundiego , ale to moja wina, bo go też zapomniałam tu umieścić,że ma domek. Sugerowałam się naszą stroną a przecież wcześniej już mówiłam Marzence,że jedzie i go usunęła tak jak należy. Andzia może ....wiesz co !jutro się wyjaśni. Państwo wracają ze Słowacji po Rodi(rodezjankę) i są trochę zainteresowani Gino.... Szczególnie pani. Jak do mnie pan dzwoni, to się pyta czy jeszcze Gino jest. Quote
andzia69 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 http://www.dogomania.com/forum/topic/146634-czy-diagnoza-rak-ko%C5%9Bci-potwierdzi-si%C4%99sarunia-owczareczka-cierpi-strasznieka%C5%BCda-pomoc-na-wag%C4%99-z%C5%82ota/?p=16183510 taką teraz mam na głowie :( Quote
słodkokwaśna Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 O nie!!!.....:( I znowu słodka sunieczka onka....To takie niesprawiedliwe:( Jak jej pomóc?????/ Quote
słodkokwaśna Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 http://oi60.tinypic.com/lbhfn.jpg- świetny ma pycholek <3 Może Aska? :D W sumie Asa też nie jest źle, wpada w ucho ;) Albo Wiolka , Holly ? :) Dziś przyjechała druga sunia w typie Toi;) tylko młoda to będzie fiolka:) Quote
słodkokwaśna Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Nowy piesio Bajgiel....ma ok 2,5 roku .suki akceptuje , psów nie.Chodzi ładnie na smyczy i ma cały pakiet weterynaryjny wykonany łącznie z kastracją i czipowaniem. W typie gończego. Quote
słodkokwaśna Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 I wczorajsza sunia Fiolka ...przypomina mi Generała. troszkę wiercipiętka:) Quote
słodkokwaśna Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 Nowy piesiol...trochę taki mix wilk z husky.Młodziutki,ma kilka miesięcy ok 10 . Bardzo łagodny i jak na razie cichy. Imię///Onuko????/Junan???? Quote
Istar19 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 dzisiejszy piesio śliczny ! Onuko jest bardzo ładnie :) zjem kolację i dodam całą trójkę na stronę :) Quote
Buńka Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Świetny piesełek :) Troszkę ciemniejsza głowa i byłby jak wilczak :D Mi też podoba się Onuko <3 Quote
słodkokwaśna Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 Z Bilczy ....przy przychodni się kręcił. Niech będzie Onuko:) Quote
andzia69 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 z daleszyc to sunia...moze ktoś wywala po okolicy :( Quote
słodkokwaśna Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 Trochę podobna , tak samo mała i drobna....może to z jednego miotu. Bo i wiek też chyba podobny. Poza tym Daleszyce są blisko Bilczy. Quote
PaSja Hera Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Oneczka Sarunia walczy http://www.dogomania.com/forum/topic/146634-na-cito-potrzebne-wsparcie-na-ratowanie-owczareczki-saryka%C5%BCda-pomoc-na-wag%C4%99-z%C5%82ota/ Quote
słodkokwaśna Posted April 23, 2015 Author Posted April 23, 2015 Trzymamy kciuki mocno za Sarę!!! Pasja czy robicie jakiś bazarek dla Sary? Nowy Onuko już załączył swój Husky śpiew....i śpiewa, śpiewa.....za wolnością i człowiekiem. A teraz psiaki co wczoraj pojechały do swoich domków. Gandi...mega wielki przytulak jest już w swoim domku:) Vivusia, mała rozbójniczka jest już w nowym domku:) Szczęścia, szczęścia ....i tego co dla Was najlepsze!!! Quote
słodkokwaśna Posted April 28, 2015 Author Posted April 28, 2015 U słodkopsiaków jest dobrze...prawie;) Bo Pippi się nie znalazła a teraz moja Asia pojechała łapać Aranka , co wczoraj daliśmy go do adopcji. Jest obok podwórka państwa, ale jak go wołają to ucieka:( To jakiś koszmar.....:( Jak sobie pomyślę ile psów ma tendencję do ucieczek z tych od urodzenia bezpańskich ...dobrze, że państwo tu przyjechali i nam od razu powiedzieli, ale są pewnie i tacy co mają to gdzieś i nie zgłaszają a psy znowu biegają jako bezpańskie... Mam nadzieję,że Aran się nie będzie długo wygłupiał i wejdzie sam na podwórko a państwo mają nauczkę na przyszłość aby go lepiej pilnować. Podobnie było z Kubusiem a teraz biega szczęśliwy po podwórku szczekając i merdając się z radości. Przyjechał nowy pies...potem zdjęcia i napiszę też które znalazły dom. Quote
słodkokwaśna Posted April 28, 2015 Author Posted April 28, 2015 U słodkopsiaków jest dobrze...prawie;) Bo Pippi się nie znalazła a teraz moja Asia pojechała łapać Aranka , co wczoraj daliśmy go do adopcji. Jest obok podwórka państwa, ale jak go wołają to ucieka:( To jakiś koszmar.....:( Jak sobie pomyślę ile psów ma tendencję do ucieczek z tych od urodzenia bezpańskich ...dobrze, że państwo tu przyjechali i nam od razu powiedzieli, ale są pewnie i tacy co mają to gdzieś i nie zgłaszają a psy znowu biegają jako bezpańskie... Mam nadzieję,że Aran się nie będzie długo wygłupiał i wejdzie sam na podwórko a państwo mają nauczkę na przyszłość aby go lepiej pilnować. Podobnie było z Kubusiem a teraz biega szczęśliwy po podwórku szczekając i merdając się z radości. Przyjechał nowy pies...potem zdjęcia i napiszę też które znalazły dom. Już Aranek jest w domu i mają go nie wypuszczać, tylko na smyczy dziada wyprowadzać:) Quote
słodkokwaśna Posted April 28, 2015 Author Posted April 28, 2015 Nowy pies ma na imię Guru:) Ma ok 3-4 lat. Do ludzi jest łagodny , ale uszy ma poszarpane ...co może świadczyć o jego bojowym nastawieniu względem innych psów...chociaż nie koniecznie. Zauważyłam też,że jest zazdrosny ...jak wchodzę do innych psiaków, to on dostaje szału. Szczeka jak wyżłowate ...może ma w sobie jakieś korzenie .... Quote
Recommended Posts