Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedwczoraj trafiła do nas zaciążona Sunieczka  Reni . Ma ok 1,5 roku.

Od razu trafiła na aborcyjną ....brakowało jej kilka dni do porodu:( ale wszystko się udało i sunia już odzyskała apetyt i siły.

Ma chore oczko, jeszcze nie wiadomo co jej jest, ale troszkę to oko jej się poprawiło od czasu , kiedy do nas trafiła. 

Jest słodka , ale  też troszkę bojaźliwa. Na widok aparatu trzęsła się ze strachu. Nie lubi też ubranek i jedzenia w misce.

Poza tym lubi przebywać obok ludzi i być głaskana. Jest urocza:)

vsno74.jpg

24eo09e.jpg

6hlr1i.jpg

oqxeg2.jpg

mhvp14.jpg

Posted

A to już Fioleczka po sterylce, cyknęłam jej przy okazji i łobuzom -dzikuskom Tremie i Toro jak codziennie robią porządki przed domkiem. :(

Bo domek w środku już zdążyły przemeblować wcześniej.

Są razem, ale chyba jutro znowu je rozdzielę ....bo Toro chowa się za plecami Tremy i robi wszystko to co ona.

116hlc6.jpg

21cbjx4.jpg

w9ihbk.jpg

kardk0.jpg

Jutro napiszę które piesy mają już domki:) 

jeszcze dodam,że Remik ma ok roku a Czips( fajowy) jest już u nas:)

Posted

A teraz pełno niespodzianek...:)

Bono,pies z pozytywnym nastawieniem do świata :)

bno6.jpg

Igor, szorstki tylko na zewnątrz:) 

igor4.jpg

Gino, przytulak :)

gino21897507717.jpg

Maczo, wielki pies z wielkim sercem:)

maczo51760217780.jpg

Łatek,mądry i kochany:)

atek4.jpg

Posted

Świetne wiadomości :) Bardzo się cieszę :) <3 
Oby więcej takich tygodni gdzie psiaki nawet te mniej adopcyjne znajdują domki :) Super. 
Jeszcze żeby tak  Wekiusiowi szczęście dopisało ... i Placusiowi bo też fajniusi piesio :) 

Posted

Wczoraj nic nie pisałam, tylko się wściekałam.....:(

Psiaki zostały niepotrzebnie zamknięte w domku w niedzielę w ciągu dnia i zdemolowały cały dom ....:( Zjadły Firanki itp a kupą Szansa wymazała całe okna , kanapy, zasłony , parapety i strzępy firan:(

Także, dopiero co wyremontowany domek znowu czeka na wymianę tapicerki i firan.

A dziś mi trochę przeszło....ale muszę się trzymać od domku na odległość.

Nowy piesio....bez imionka . Marzenko Proszę wymyśl coś...bo ja od jutra mam przymusowy urlop. Pies jest większy od Sajmona, ale mniejszy niż owczarek9qihhz.jpg

Prawdopodobnie będę w Polsce , tylko nie wiem ile...zależne od pracy mojej Asi.

34yuu6b.jpg

30ryb93.jpg

16lxk3o.jpg

eguy3q.jpg

Posted

O kurcze :( Szkoda że tak dużo pracy poszło na marne ...  
Firanki... kurcze kiedyś gdzieś coś nam zalegało ale nie wiem czy ojciec nie wyrzucił -_- Jak coś znajdę to mogę podrzucić bo wiem, że były w dobrym stanie... o ile nie wylądowały w koszu :/ 
Nowy psiaczek ma świetną mordkę :) Fajnie mu sterczą uszka. I jak już wpadłam to też rzucę propozycją imionkową : Spajk :) Inne propozycje zostawiam cioci Istar ;) 
I jeszcze tylko zapytam. Czy orientują się ciocie ile średnio kosztuje badanie histopatologiczne psa? 

Posted

Dukat mi się podoba:) Z resztą tamte też....

Jejku a komu trzeba robić takie badanie?

Ja wysyłałam (tzn wet) wycinek do Niemiec, ale nie pamiętam już ile kosztowało ... czekałam 2tyg.

Wiem ,że robią też w Warszawie.

Posted

to będzie Dukat, a dwa pozostałe imiona zapisać, zapamiętać , będą dla następnych ;)

Edi, spakowałam Patrykowi 3 smycze smycze, szelki, i obroże  - jeśli nie będziesz potrzebować smyczy to na pewno znajdzie się ktoś z okolicy, komu się przydadzą ;)

tylko błagam...jakby Patryk zapomniał ich dać, to się upomnijcie :D