słodkokwaśna Posted April 3, 2015 Author Posted April 3, 2015 Nic nie pomieszałaś, tylko ja źle podałam. zmień tylko imiona.... Dziś trafiła mała, czarno podpalana pannica...zaciążona:( prawdopodobnie to była jej pierwsza cieczka. Ma ok 8-9 miesięcy i jest troszkę wycofana, ale urocza:) ' Wygląda jak mniejsza wersja Mili:) Jutro fotki... Quote
Istar19 Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 już zmienione :) melduje, że przez Wielkanoc mam gościa (teściowa wpada z wizytą na trzy dni) więc wszelkie nowe psiska i aktualizację będą raczej w poniedziałek wieczór/ wt rano :) a teraz wracam sprzątać :D Quote
ania68 Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Edytko, Tobie, całej Twojej rodzinie i wszystkim bywalcom tego wątku życzę Wesołych Świąt Quote
słodkokwaśna Posted April 4, 2015 Author Posted April 4, 2015 Aniu bardzo dziękujemy:) Piękne życzenia:) A u mnie święta niestety jeszcze nie doszły.....malutko czasu a jak na złość masa ludzi tylko odwiedzających:( Wycieczki sobie robią jak w zoo:( Nawet byli ludzie co im pies zaginął prawie rok temu i nagle się obudzili ze snu:( Najlepsze,że nawet dobrze tego psa nie pamiętają... Nowe psiaki wstawię, bo w święta dużo ludzi szuka psów w internecie... Słodka sunia, jeszcze trochę się boi ale merda ogonkiem do ludzi:)Może będzie miała na imię Szansa:) Quote
słodkokwaśna Posted April 4, 2015 Author Posted April 4, 2015 A teraz Diran, piękny ok 10 miesięczny piesio. Węgielkowa mówi,że to mix szkockiego i berneńczyka . Dla mnie to taki mix owczarka australijskiego. Jest łagodny do ludzi i psów:) Nie umie chodzić na smyczy. Marzenko daj go do adopcji zewnętrznych. Quote
słodkokwaśna Posted April 5, 2015 Author Posted April 5, 2015 Święta, Święta a tu praca....ale dziś się cieszę, bo polowanie na dzikuski przyniosło efekty i rano się złapały 2 piękne psiaki...co prawda ze stada dzikich psów, ale są nawet nie najgorsze. Nie gryzą tylko bardzo się boją, łebki schowane jak u strusi. Czarna sunia i rudy piesio ...z tego co mi wiadomo mają ok 9-10 miesięcy. Sunia ma przepuklinę. Jutro zrobię im zdjęcia , ale sunia jest podobna do czarnego labka a piesio do jednego z Bamboszków:) Quote
słodkokwaśna Posted April 5, 2015 Author Posted April 5, 2015 Tak się pieronki złapały:) Ewenement w łapaniu ...2 na raz ;) a to już u nas Quote
słodkokwaśna Posted April 5, 2015 Author Posted April 5, 2015 Marzenko jak teściowa będzie u Was , to Ci odpuszczam;) Teściowa święta sprawa:) Trzymam kciuki aby się udało. Quote
Buńka Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 Ja również życzę wszystkim Wesołych Świąt :) Czarne suczydło świetne <3 Psiaki młode to mam nadzieję, że ta "dzikość" im szybko przejdzie :) Quote
Istar19 Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 Wpadłam tylko na chwilę życzyć Wam Wesołych i radosnych Świąt ! Choć pracy macie mnóstwo, a pogoda niezbyt dopisuje to i tak mam nadzieje, że znajdziecie chwilę spokoju :) Szansę i Dirana zaraz dodam na stronę (korzystam z chwili, kiedy mama poszła do kościoła ;) ) a dzikuski dodam jutro wieczorem - może do tego czasu dostaną imiona ;) Quote
słodkokwaśna Posted April 5, 2015 Author Posted April 5, 2015 Ja również życzę wszystkim Wesołych Świąt :) Czarne suczydło świetne <3 Psiaki młode to mam nadzieję, że ta "dzikość" im szybko przejdzie :) Ja też mam taką nadzieję, ale właśnie byłam na miejscu ich koczowania i troszku jestem niepewna , bo to kompletna dzicz i pustka ...tylko stada saren się pasą. Chyba z 20 saren widziałam . I dlatego tak ładnie wyglądają,sarenki się chyba zjadało:( Proszę o imiona:) Marzenko kochana Jesteś:)a dziś nawet się nie napracowałam, bo dziewczyny mi zrobiły niespodziankę i przyszły do pracy:) A ja się odpsiałam u mojej wnusi:) z rodzinką:) Quote
Buńka Posted April 5, 2015 Posted April 5, 2015 http://oi59.tinypic.com/2mpc5kn.jpg- już na zdjęciach widać, że to miejsce totalnie wyludnione. Krajobrazik śliczny ale gdzie te psiska biedne się tam uchowały... A imionka proszę bardzo :) Jakoś tak imiona dla psiaków dużo łatwiej mi przychodzą do głowy więc może Franko, Toro, Ben albo Ax ( zdrobniale Aksik :D ) A sunia która mi strasznie wpadła w oko może: Trema, Adel ? I jeszcze tak fajnie powiązane imiona przyszły mi do głowy :) piesek - Guzik i sunia - Igła :) No i dobrze że czas dla rodzinki się znalazł :) W końcu w święta trzeba chociaż troszkę odpocząć :) Quote
słodkokwaśna Posted April 5, 2015 Author Posted April 5, 2015 Ładne te imiona:) ciężko wybrać, ale może Trema i Toro.... Jak byłam teraz u nich, to strusie się pochowały w budzie ...tylko dupcie im było widać. A na każdy mój dotyk serce im chciało wyskoczyć z pięknych ciałek. Sunia ma niesamowitą sierść, bo na wierzchu czarną a pod spodem jasną. ...ciekawe .... Jutro im zrobię więcej zdjęć. Quote
słodkokwaśna Posted April 6, 2015 Author Posted April 6, 2015 Czy ktoś kojarzy psy z Dymin? Takie co były 3-4 miesięcy temu? Właśnie miałam przygodę z jednym z nich...Maksem lub Maxem...Piesio cudowny, kochany, ale potrzeba go zabrać z miejsca adopcji.Czyli łańcucha z terenu firmy. Jest bardzo nieszczęśliwy i chyba dawno tak mnie swoim smutnym spojrzeniem nie ujął żaden pies... Ja to zawsze jak tylko wyjdę z domu, to coś zmaluję...:( Quote
PaSja Hera Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Czy ktoś kojarzy psy z Dymin? Takie co były 3-4 miesięcy temu? Właśnie miałam przygodę z jednym z nich...Maksem lub Maxem...Piesio cudowny, kochany, ale potrzeba go zabrać z miejsca adopcji.Czyli łańcucha z terenu firmy. Jest bardzo nieszczęśliwy i chyba dawno tak mnie swoim smutnym spojrzeniem nie ujął żaden pies... Ja to zawsze jak tylko wyjdę z domu, to coś zmaluję... :( Jak wygląda ten Maks? Edi zadzwonię później do Ciebie. EDIT: To pewno ten bardzo nieszczęśliwy i skrzywdzony przez los Maksiu :( https://www.facebook.com/446899062049488/photos/pb.446899062049488.-2207520000.1428397814./874420912630632/?type=3&theater Edi potwierdź. Quote
słodkokwaśna Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Już się wyjaśniło... Pasja to nie ten pies ....ten Maksio o którym ja mówię podobno był w Dyminach , ale jako pies znaleziony i oddany właścicielowi. Znaleziony został z grubym łańcuchem .Pan zapłacił nawet za jego pobyt w schronisku, zabrał go znowu na łańcuch:( Też mówili,że cudny i grzeczny piesio, ale musieli go oddać właścicielowi:( Co gorsza pies ma łysą szyję od za ciasnej i za małej obroży:( to on , zdjęcie fatalne, bo robione prawie nocą i z aparatu co się rozładowywał, to bez lampy. Quote
PaSja Hera Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 No to namieszałaś :) Cóż poszło w eter na fb,że pies z adopcji,a okazało się inaczej..... człowiek uczy się na błędach,nie ma co reagować w przyszłości ;) Quote
słodkokwaśna Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 Pan powiedział,że pies jest z Dymin, ze schroniska ...to co mogłam innego myśleć??? że został wzięty 3 miesiące temu. Quote
słodkokwaśna Posted April 7, 2015 Author Posted April 7, 2015 A dlaczego na fb??? Ja tam nic nie pisałam... A to już wczorajsze foty wystraszonych mega szczeniaków...Tremy i Toro:) Toro jak widać jest bardziej ciekawski i je już z ręki...chyba szybciej się oswoi. Quote
Recommended Posts