Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nic nie pomieszałaś, tylko ja źle podałam.

zmień tylko imiona....

Dziś trafiła mała, czarno podpalana pannica...zaciążona:( prawdopodobnie to była jej pierwsza cieczka. Ma ok 8-9 miesięcy i jest troszkę wycofana, ale urocza:) '

Wygląda jak mniejsza wersja Mili:)

Jutro fotki...

Posted

już zmienione :)

melduje, że przez Wielkanoc mam gościa (teściowa wpada z wizytą na trzy dni) więc wszelkie nowe psiska i aktualizację będą raczej w poniedziałek wieczór/ wt rano :) 

a teraz wracam sprzątać :D

Posted

Aniu bardzo dziękujemy:) Piękne życzenia:)

A u mnie święta niestety jeszcze nie doszły.....malutko czasu a jak na złość masa ludzi tylko odwiedzających:( Wycieczki sobie robią jak w zoo:(

Nawet byli ludzie co im pies zaginął prawie rok temu i nagle się obudzili ze snu:(

Najlepsze,że nawet dobrze tego psa nie pamiętają...

Nowe psiaki wstawię, bo w święta dużo ludzi szuka psów w internecie...

Słodka sunia, jeszcze trochę się boi ale merda ogonkiem do ludzi:)Może będzie miała na imię Szansa:) 

2djt2eb.jpg

e12g00.jpg

kc13o.jpg

3484p3l.jpg

24mhzc1.jpg

Posted

A teraz Diran, piękny ok 10 miesięczny piesio. Węgielkowa mówi,że to mix szkockiego i berneńczyka . Dla mnie to taki mix owczarka australijskiego.

Jest łagodny do ludzi i psów:) Nie umie chodzić na smyczy.

Marzenko daj go do adopcji zewnętrznych.

2q9gsg2.jpg

i2n5kw.jpg

2hqdwls.jpg

2afhab4.jpg

Posted

Święta, Święta a tu praca....ale dziś się cieszę, bo polowanie na dzikuski przyniosło efekty i rano się złapały 2 piękne psiaki...co prawda ze stada dzikich psów, ale są nawet nie najgorsze. 

Nie gryzą tylko bardzo się boją, łebki schowane jak u strusi. 

Czarna sunia i rudy piesio ...z tego co mi wiadomo mają ok 9-10 miesięcy. Sunia ma przepuklinę.

Jutro zrobię im zdjęcia , ale sunia jest podobna do czarnego labka a piesio do jednego z Bamboszków:)

Posted

Ja również życzę wszystkim Wesołych Świąt :) 
Czarne suczydło świetne <3 
Psiaki młode to mam nadzieję, że ta "dzikość" im szybko przejdzie :) 

Posted

Wpadłam tylko na chwilę życzyć Wam Wesołych i radosnych Świąt ! Choć pracy macie mnóstwo, a pogoda niezbyt dopisuje to i tak mam nadzieje, że znajdziecie chwilę spokoju :)

Szansę i Dirana zaraz dodam na stronę (korzystam z chwili, kiedy mama poszła do kościoła ;) ) a dzikuski dodam jutro wieczorem - może do tego czasu dostaną imiona ;)

Posted

Ja również życzę wszystkim Wesołych Świąt :) 
Czarne suczydło świetne <3 
Psiaki młode to mam nadzieję, że ta "dzikość" im szybko przejdzie :)

Ja też mam taką nadzieję, ale właśnie byłam na miejscu ich koczowania i troszku jestem niepewna , bo to kompletna dzicz i pustka ...tylko stada saren się pasą. Chyba z 20 saren widziałam .

I dlatego tak ładnie wyglądają,sarenki się chyba zjadało:(

Proszę o imiona:)

Marzenko kochana Jesteś:)a dziś nawet się nie napracowałam, bo dziewczyny mi zrobiły niespodziankę i przyszły do pracy:)

A ja się odpsiałam u mojej wnusi:) z rodzinką:)

Posted

http://oi59.tinypic.com/2mpc5kn.jpg- już na zdjęciach widać, że to miejsce totalnie wyludnione. Krajobrazik śliczny ale gdzie te psiska biedne się tam uchowały...

A imionka proszę bardzo :) 
Jakoś tak imiona dla psiaków dużo łatwiej mi przychodzą do głowy więc może Franko, Toro, Ben albo Ax ( zdrobniale Aksik :D )
A sunia która mi strasznie wpadła w oko może: Trema, Adel ? 
I jeszcze tak fajnie powiązane imiona przyszły mi do głowy :) piesek - Guzik i sunia - Igła :) 

No i dobrze że czas dla rodzinki się znalazł :) W końcu w święta trzeba chociaż troszkę odpocząć :) 

Posted

Ładne te imiona:) ciężko wybrać, ale może Trema i Toro....

Jak byłam teraz u nich, to strusie się pochowały w budzie ...tylko dupcie im było widać.

A na każdy mój dotyk serce im chciało wyskoczyć z pięknych ciałek.

Sunia ma niesamowitą sierść, bo na wierzchu czarną a pod spodem jasną. ...ciekawe ....

Jutro im zrobię więcej zdjęć.

Posted

Czy ktoś kojarzy psy z Dymin? 

Takie co były 3-4 miesięcy temu?

Właśnie miałam przygodę z jednym z nich...Maksem lub Maxem...Piesio cudowny, kochany, ale potrzeba go zabrać z miejsca adopcji.Czyli łańcucha z terenu firmy.

Jest bardzo nieszczęśliwy i chyba dawno tak mnie swoim smutnym spojrzeniem nie ujął żaden pies...

Ja to zawsze jak tylko wyjdę z domu, to coś zmaluję...:(

Posted

Czy ktoś kojarzy psy z Dymin? 

Takie co były 3-4 miesięcy temu?

Właśnie miałam przygodę z jednym z nich...Maksem lub Maxem...Piesio cudowny, kochany, ale potrzeba go zabrać z miejsca adopcji.Czyli łańcucha z terenu firmy.

Jest bardzo nieszczęśliwy i chyba dawno tak mnie swoim smutnym spojrzeniem nie ujął żaden pies...

Ja to zawsze jak tylko wyjdę z domu, to coś zmaluję... :(

Jak wygląda ten Maks?

Edi zadzwonię później do Ciebie.

EDIT:

To pewno ten bardzo nieszczęśliwy i skrzywdzony przez los Maksiu :(

https://www.facebook.com/446899062049488/photos/pb.446899062049488.-2207520000.1428397814./874420912630632/?type=3&theater

Edi potwierdź.

Posted

Już się wyjaśniło... Pasja to nie ten pies ....ten Maksio o którym ja mówię podobno był w Dyminach , ale jako pies znaleziony i oddany właścicielowi.

Znaleziony został z grubym łańcuchem .Pan zapłacił nawet za jego pobyt w schronisku, zabrał go znowu na łańcuch:(

Też mówili,że cudny i grzeczny piesio, ale musieli go oddać właścicielowi:(

Co gorsza pies ma łysą szyję od za ciasnej i za małej obroży:(

to on , zdjęcie fatalne, bo robione prawie nocą i z aparatu co się rozładowywał, to bez lampy.

2w5n9c0.jpg

Posted

A dlaczego na fb???

Ja tam nic nie pisałam...

A to już wczorajsze foty wystraszonych mega szczeniaków...Tremy i Toro:)

52z310.jpg

Toro jak widać jest bardziej ciekawski i je już z ręki...chyba szybciej się oswoi.

97iqma.jpg

2niqt0h.jpg

2d9pniu.jpg

2n70coz.jpg