Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś w końcu Sajmonek doczekał się nowych zdjęć...jak wracał ze spaceru z Gino.

Asia mu zrobiła kilka nowych fotek, to proszę Marzenko daj na stronę i jeszcze Gino wyodrębnij jak się uda chociaż jedno zdjęcie.

Sajmonek się trochę uspokoił i nie podgryza z nienacka dziewczyn przy sprzątaniu. Co do psów, to jego zachowanie się nie zmieniło. Nadal uwielbia wszystkie bez wyjątku:) Jest bardzo czujny i szczekliwy.

1zxs57q.jpg

2cr8x0g.jpg

166lzpx.jpg

j8189k.jpg

2rzc2gl.jpg

Posted

przepiękne zdjęcia, pięknych psów!

Sajmon do siebie, z tych pierwszych zdjęć, nie podobny ;)

Zawsze najbardziej szkoda takich psiaków jak Szon, czy Pippi :( ale nie da się pomóc każdemu...u Ciebie i tak mają się bardzo dobrze i na swój sposób są szczęśliwe ;)

dziś ledwo na oczy patrzę, ale jutro po pracy dodam zdjęcia psiaków na stronę

Posted

Marzenko , no właśnie o tym wczoraj pisałam do Halinki od Tyci,że to paranoja bo ja mam wyrzuty sumienia, iż moje psy przez to ,że w miarę mają tu dobrze to mają mniejsze szanse na dom:( 

Że to ja im swoją opieką zabieram tą szansę.... :(

I zastanawiam się czy czasem nie odpuścić i pozwolić, aby psiaki lądowały w miejscach gdzie im więcej osób pomaga i szuka domów...bo dom i własna rodzina to szczęście a nie namiastka jak tutaj:(

Od złych ludzi i złych miejsc psy są momentalnie zabierane i na gwałt dziewczyny znajdują im  domy...to druga sprawa,że te ,,złe osoby''dzięki temu się rozwijają i biorą następne psy , aż dziewczyny znowu je wyciągną,,,...i tak w kółko ...

Takie złe miejsca przyciągają mnóstwo osób do pomocy,czego mnie tutaj brakuje....nikt nawet za pieniądze nie chce pomagać mi szukać domów dla psów:( 

O co chodzi???

Poza tym ustawa o podpisywaniu umów tylko ze schroniskami powoduje,że takie miejsca jak moje (gdzie wszystko jest zorganizowane , pod kontrolą a nie wielki haos)się likwidują a na ich miejsce powstają molochy-schroniska, gdzie często psy są na ostatnim miejscu....

No cóż nikt tego nie przemyślał,że pies jest szczęśliwszy w mniejszym gronie a nie w takich molochach.I że dzięki temu hycle- oprawcy zacierają rękawy ze szczęścia:(bo interesy im się mega polepszyły..

Niestety teraz gminy też  robią więcej złych kombinacji z psami , bo ich nie stać na stawki jakie schroniska im oferują.

Ale jak to zawsze bywa, nowe ustawy nieprzemyślane robią więcej złego niż dobrego:( 

Posted

nie wolno Ci myśleć w taki sposób...macie bardzo dużo adopcji! Gdyby nie wy, to większość tych psów by nigdy nie wyszła ze schronisk - molochów, taka prawda. U was mają szansę - a w wielkim tłumie nie jeden po prostu by zniknął. Do tego, nawet jeśli nie uda się jakiemuś psiakowi znaleźć domu, to przynajmniej ma on jego namiastkę...ma dobre jedzenie, spacery i kontakt z wami, może nie wielki, nie taki jakby miał w swoim domu, ale na pewno większy niż w schronisku...nie jest tylko kolejnym numerem, ale psem o własnym imieniu i historii, takim psem, o którym można opowiadać godzinami, a nie tylko opisywać monosylabami - dobry/zły, stary/młody, grzeczny/furiat itp

Tak to jest w ludzkim społeczeństwie, że tragedie i masakry przyciągają rzeszę "pomocników", nieraz łatwej uzbierać finanse i pomoc (w tym dom) dla skatowanego psa, niż dla kochanego, zdrowego, ale zwykłego wiejskiego burka. Ot taka już ludzka natura..ślepa na wiele aspektów, ale okrucieństwo zawsze będzie ją przyciągać...u jednych - bo ich to kręci, a drugich bo chcą pomóc...często na prawdę , ale czasem tylko na pokaz...

Pomyśl inaczej...taki Szon, trafił do Ciebie już jako staruszek, gdyby trafił do jakiegoś marnego schroniska, miałby równie małe szanse na znalezienie domu, a pewnie do teraz by nie dożył. Oczywiście mogłoby być inaczej, ale to na prawdę mało prawdopodobne. Sama wiesz, jak starszych psów się nie zauważa, a  w schronisku, gdzie nie ma wolontariatu i ludzi, którym los zwierząt leży na sercu, to takie staruszki zostawiane są same sobie - niech zdycha...

A u was ma spacery, ma swój kąt, dobre żarcie pod dostatkiem, ma WAS, nie ważne, że tylko na chwilę, ale ma. Jest pod opieką weta itp.

Posted

Od złych ludzi i złych miejsc psy są momentalnie zabierane i na gwałt dziewczyny znajdują im  domy...to druga sprawa,że te ,,złe osoby''dzięki temu się rozwijają i biorą następne psy , aż dziewczyny znowu je wyciągną,,,...i tak w kółko ...

Takie złe miejsca przyciągają mnóstwo osób do pomocy,czego mnie tutaj brakuje....nikt nawet za pieniądze nie chce pomagać mi szukać domów dla psów:( 

O co chodzi???

No to masz tak jak my...jak byliśmy w schronie to osób do ogłaszania, robienia zdjęć prawie nie było - nie mówiąc o wyciąganiu...Teraz to samo - prosimy o budy, o karmę, ogloszenia itd - zero chętnych - znaczy nam sie widać pomoc nie nalezy, bo psy nie cierpią, nic im nie grozi, wiec jest cacy! a wyciagać i pomagać trzeba innym

Posted

Może masz Marzenko trochę racji, ale patrząc globalnie do niczego dobrego to nie prowadzi....

Ja to pikuś, ale zobacz jak to jest,że nie ma osób do pomocy dużemu towarzystwu takiemu choćby jak  ŚTOZ gdzie zwierzętom na prawdę się pomaga  i rąk do pomocy ciągle potrzeba

.Natomiast jest masa  dziewczyn,które  wspierają i pomagają oprawcom i tyranom zwierząt.

Ich biznes kwitnie  a jednocześnie upadają towarzystwa :(

Niech patałachy przejmą opiekę całkowicie nad zwierzętami , niech dziewczyny ich wspierające wyplują flaki aby pomóc tylko części zwierząt i niech wszyscy patrzą jak reszta  zwierzaków umiera  w zgniliźnie ....

Czy tego chcemy???

Nie, ale to wszystko do tego dąży.....

Zło wypiera dobro przy akompaniamencie psiolubnych dziewczyn.

Najlepszy przykład Olkusz... :( dziewczyny robią co mogą, aby wyciągać psy a on  zadowolony  wybudował  sobie  nowe, mega wielkie schronisko...i liczy nadal na darmową pomoc dziewczyn, bo przecież muszą pomóc pieskom i zabrać je od tego tyrana.

Posted

Marzenko dziś będzie mnóstwo nowych  psów na stronę...

Zaczynam wklejać, bo chwilowo mam internet.

Mały, młody piesolek...bardzo grzeczny.Chyba komuś zaginął. Miał żółtą obrożę na szyi.

10e4g3n.jpg

esssa8.jpg

1zq4pk8.jpg

30rtyqg.jpg

Posted

krótkołapy psiak jak ma na imię ?;)

Pisanek, zostaje Pisankiem ?:D co on taki różowy ?^^

Zmienię u Nike, tylko coś zjem...w pracy byłam 5-14 i nawet na przerwę nie miałam kiedy iść ....byle do soboty - po świętach będzie lepiej ;) chyba 

Posted

Nikt nie ma imienia...trzeba pomyśleć....

Może Buńka;).....

A Pisanek nie wiadomo gdzie się tak załatwił////?////

Teraz sunie:) Wreszcie:)!!!

Ta betkowa sunia ma ok 4 miesięcy ,jest słodka i mała , docelowo będzie mała-średnia;)

A czarna panienka ma ok 6-7 miesięcy i będzie malutka.....ale jeszcze wet je obada.

Są mega zapchlone:( poza tym nic im nie dolega. Panienki razem się kręciły i jak widać żyją w wielkiej przyjaźni.

2ivxj4o.jpg

5nomjr.jpg

e9z23b.jpg

30vj56x.jpg

346rr7l.jpg

Posted

Starszy , mały psiak...niestety nie zaglądałam w zębole i nie wiem ile ma wieków.;)

Średnio towarzyski, ale to może początki....damy mu czas na pokazanie siebie.

293vs4y.jpg

16jlz6b.jpg

Za to bardzo towarzyska jest ta pannica:) Mega zabawowa . Każdy pies dla niej jest towarzyszem dobrym do zabawy .

Do ludzi fajowa, ale średnio kontaktowa...raczej troszkę postrzelona;)

Młoda ok roczna .261gjuc.jpg

168a4a8.jpg

2mfenp0.jpg

xavqs6.jpg

Jeszcze dodam,że ten mały czarno-biały piesio z obrożą miał 17 kleszczy :(

Posted

to może krótkołapy Bas - po Francusku niski ;)

mi się Pisanek podoba..tak świątecznie :D a może  Chaber ;)

a sunie to może Róża i Azalia, albo Fuksja

mały psiak szary - Diego albo i mu po kwiatowemu Miłek - ot tak dla przekory ;)

a sunia Cynia - skoro trzymam się kwiatów ;)

a może Buńka wpadnie na lepsze pomysły :)

Posted

ojeju ile psiaków :O 
Dużo imionek do wymyślenia ale może wspólnymi silami... :D 

Mały młody czarnuszek - proponuję Imek 

Mi też się podoba Pisanek :) Albo jeszcze też w świątecznym tonie Dyngus :D

Małe sunie - podoba mi się propozycja cioci Istar :) piękne kwiatowe imionka dla pięknych suniek :)

Na szaraka stawiam Szaman :D 

A na to ostatnie cudo może Draka :) Albo kwiatowa propozycja Istar :)

Posted

Ojjjoj zapomniałam napisać,że podobno sunia amstaffowata reaguje na Luna, a że mieliśmy już takową to może Lunia?

Imek może być... :)

Podoba mi się Draka, ale jeszcze nie znam panien na tyle ...to może tak jak podpowiadacie Rózia i Róża.

Starszy może być Szaman.

A co do malowanego to jakoś mi ten Pisanek nie pasi....za długo się go wymawia, lepiej Dyngus lub z racji tego malowidła Chagall , Rubens, Vinci.

Posted

Marzenko Ta amstaffka  Lunia ma ok 2-3 lata. A Szaman ma ok 4 lat.

Popraw na stronie też Pisanka, bo teraz to Vinchi.

Dziś Aranek był na pierwszym spacerze. Bał się wyjść z boksu, ale jakoś za pychotką wyszedł. Za to po spacerze szybko do niego wchodził. 

Poznał dziś Hardego i Nike-go i chłiopaki się super dogadały. W ogóle nie było nawet złego spojrzenia;)

Na smyczy nawet nieźle sobie radzi, tylko czasami stawał jak wryty i obszczekał sąsiada na rowerze. 

To pewnie dlatego ,iż słabo widzi....

Posted

Marzenko przepraszam, ale wet wpisał do książeczek Różę i Rózię odwrotnie ...jakbyś mogła zmienić na stronie. Rózia ma 8miechów a Róża 3-4.

Asia moja prosiła aby o niej też coś napisać ;)

To piszę.....

Ładnie chodzi przy nodze na spacerach...hihihiiiii i sama wraca do boksu .

Warczy na dzieci i jest łasa na jedzenie to łatwo ją można przekupić pychotkami. 

Jest pozytywnie nastawiona do wszystkich psów  a najbardziej do suczek.

Ma jeden minus:

BEZ pytania wskakuje na kanapę!:):):):)

Posted

aj ja zawsze coś pomieszam ! ;)

Marzenko przepraszam, ale wet wpisał do książeczek Różę i Rózię odwrotnie ...jakbyś mogła zmienić na stronie. Rózia ma 8miechów a Róża 3-4.

Asia moja prosiła aby o niej też coś napisać ;)

To piszę.....

Ładnie chodzi przy nodze na spacerach...hihihiiiii i sama wraca do boksu .

Warczy na dzieci i jest łasa na jedzenie to łatwo ją można przekupić pychotkami. 

Jest pozytywnie nastawiona do wszystkich psów  a najbardziej do suczek.

Ma jeden minus:

BEZ pytania wskakuje na kanapę! :):) :):)

Aj ja zawsze coś pokręcę ;) zaraz zmienię

opis to do Róży? Rózi ?;)