Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Misiek jest w schronisku.Jest bardzo smutny.Kiedy u niego byłam siedział w budzie i nie miał ochoty do mnie podejść.Był na kwarantannie.Mam nadzieję,że wkrótce trafi do normalnego boksu z psami i odżyje.Na razie ma słaby apetyt.

Edited by elinaa
Posted

No cóż, Misiek-pumi ma duży temperament i mała buda i mały kojczyk, to zdecydowanie mu nie będzie pasować.....W sytuacji w jakiej jest, czyli bezdomność i to przed zimą, niestety to rozsądne wyjście....

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Biedak :(. Schronisko nie działa dobrze.
Trzeba mu intensywnie szukać domu.
Elinaa, Ty możesz tam u niego bywać co jakiś czas ? Wziąć go na spacer ? Pogłaskać, zanieść jakieś smaczki ?
I co najważniejsze, zgromadzić o nim info i porobić ładne fotki.

Posted (edited)

zagląam do biedaka,taki ładny!może ktoś go wypatrzy/ja juz się boje,wysyłąć propozycje adopcji do rodziny i znajomych ,bo nakręcą,,,a potem rezygnują,a ja zostaje wściekła i w stresie,ale jeszcze spróbuje...../

Edited by holmina
Posted

Jestem na zaproszenie Dogo07,ale nie wiem jak mogę pomóc?Śliczny kudłacz i bardzo podobny do Denisa...!Może jakiś konkretny pakiet ogłoszeń?Dogo zrobisz?Chętnie zasponsoruję...

Posted (edited)

może jakoś się sprężymy i wyciągniemy go do hoteliku???bo w schronisku biedak będzie marniał....

przypomniałam sobie że na Deniska i Rufiego było kilku innych chetnych,może by sie im Amorek spodobał?????tylko ,kto ma namiar na te osoby???

Edited by holmina
Posted (edited)

Witajcie. Jestem na zaproszenie Dogo. .Asia -s pisała ,że koleżanka pani Ani deniskowej chce adoptować pieska takiego jak Denisek Ja jej podawałam różne namiary. Nie wiem czy wykorzystała . Może z Piły ,tam były dwa , wolontariuszka nie może znależć tego drugiego/ jednego wzięłam ja/. Też myślę ,ze pobyt psiaka w dt zwiększy krąg zainteresowanych. Kilka dni temu czytałam na terierkowie,że dziewczyna szuka pieska w typie jamnika dla swojej mamy. W żadnym razie ze schroniska. No niestety są też tacy i nie ma co się oburzać tylko płynąć z prądem. --więcej zdziałamy Dom czasowy i jednak dobra fryzura. to gwarancja sukcesu. Najlepszy przykład RUfi. Gdyby Kora nie wzięła go ze schronu ,doczyściła, ostrzygła zrobiła super zdjęcia.to gnił by w schronie. mimo wysiłków licznych ciotek, że nie wspomnę o Denisku.

Edited by DZIR
Posted

Dziękuję że jesteś :).

No właśnie mnie zmartwiło to, że na poczatku piesek był taki bardziej fajny, przymilny, myślałam nawet że znalazł dom ale on utkwił w schronisku.

:(

Posted

Czytam i analizuję rasę psów PUMI a właściwie to ją odkrywam Te psy nie nadają się do mieszkań to psy pasterskie - stróżujące Sierść nie trzyma wody i brudu- rewelacja Sierść łatwa w utrzymaniu. Rasa bardzo zdrowa i długowieczna. To że pies jest w typie rzadkiej rasy to przeszkoda. Proponuje w ogłoszeniach Tytuł UWAGA, UWAGA!! RZAdkiej rasy pies w typie pumi itd Następnie wypunktować wszystkie zalety. To drugie zdjęcie na str 1 wyraźnie podkreśla urodę rasy